Doperwtenspread

Frisse doperwtenspread

Bij lente denk ik aan…. super groene glanzende doperwtjes! Ik denk niet alleen aan doperwten natuurlijk, maar ik vind dat echt iets wat je eet in de lente. Omdat ik altijd op zoek ben naar beleg voor op een rijstwafel, cracker of een lekker stuk brood of smeersel voor in een tortilla wrap heb ik een frisse doperwtenspread gemaakt. 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram diepvries doperwten
  • rasp van een halve biologische citroen
  • een aantal verse basilicumblaadjes
  • flinke pluk rucola
  • klein teentje knoflook geraspt
  • scheutje olijfolie
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • als garnering: rucola, tuinkers of kiemen

Hoe maak je het?

Leg de doperwten twee minuten in kokend water en giet ze af. Spoel ze af onder koud water.

Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maak er een mooie romige spread van. Proef en breng de spread naar je eigen wens op smaak. Je kunt bijvoorbeeld altijd wat meer citroenrasp of koriander toevoegen.

Garneer je spread met lekker veel kiemgroenten, citroenrasp en zwarte peper. Ik vind de groene kleur helemaal geweldig! In een afgesloten potje is het ongeveer 4-5 dagen houdbaar in de koelkast. Voor gebruik wel even doorroeren!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Hoe lang kun je deze spread in een potje in de koelkast bewaren? En zou je het in kunnen vriezen?

    • Hallo, je kunt het ongeveer 4-5 dagen in de koelkast bewaren. Er komt wel wat vocht in te staan dus wel voor gebruik even doorroeren. Ik denk dat je het mengsel wel kunt invriezen. Ik zou dan de het erwtenmengsel invriezen en de Griekse yoghurt pas toevoegen op het moment dat je hem wil gaan gebruiken. Smakelijk!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*