Eetspiratie » Frisse doperwtenspread
Doperwtenspread

Frisse doperwtenspread

Wat kun je nu maken van doperwten? Naast dat ze er heel mooi en groen uitzien zijn ze ook gezond en erg lekker. Het geeft enorm veel kleur op je bord. Het handige van doperwten is dat ze bij veel verschillende gerechten passen. Verse erwten zijn lekker maar het is juist zo handig om altijd een voorraadje in je vriezer te hebben voor bijvoorbeeld deze frisse doperwtenspread.

Diepvries doperwten zijn supersnel klaar, je hoeft ze maar 2 minuten te blancheren. Handig bij pasta gerechten of als je meer groenten aan gerechten wilt toevoegen.

Van veel groenten kun je een spread maken, denk aan paprikaspread of een spread of dip van aubergine (baba ganoush). Met doperwten kun je ook een frisse spread maken. Lekker op een knapperig stukje brood of op een toastje bij de borrel. Ook handig als spread voor op een wrap.

Frisse doperwtenspread

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Budget, LunchKeuken: BijgerechtenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

portie
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

2

minuten
Tijd totaal

12

minuten

Met doperwten maak je heel eenvoudig een lekkere dip of spread.

Ingrediënten

  • 100 gram 100 diepvries doperwten

  • rasp van een halve citroen

  • verse basilicumblaadjes naar smaak

  • handje rucola

  • 1 eetlepel 1 olijfolie

  • 1 teen 1 knoflook

  • 2 eetlepels 2 Griekse yoghurt

  • 1 mespunt 1 gemalen koriander (ketoembar)

  • zout en peper naar smaak

  • optioneel: garnering zoals tuinkers of rucola

Hoe maak je het?

  • Leg de diepvriesdoperwten twee minuten in kokend water en giet ze af. Spoel ze af onder koud water.
  • Doe alle ingrediënten met de geblancheerde doperwten in een keukenmachine en maak er een mooie romige spread van. Proef en breng de spread naar eigen wens met zout en peper op smaak. Je kunt ook altijd meer citroenrasp of koriander toevoegen als je dat lekker vindt.
  • Serveer de spread met bijvoorbeeld tuinkers en garneer met vers gemalen zwarte peper.
  • In een afgesloten potje is het ongeveer 4 dagen houdbaar in de koelkast. De felgroene kleur zal dan wel minder worden. Voor gebruik altijd even doorroeren.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE