Dukkah

Dukkah dip

Iedereen houdt wel van iets krokants toch? Dukkah is een heerlijk kruidig en crunchy mengsel wat je kunt gebruiken als dip of als krokante topping op gerechten. Het geeft je salade extra crunch of je broodje hummus net die pittige smaak. Ook een goed idee als dip bij een borrelplank.

Dukkah wordt gemaakt van noten en/of geroosterde kikkererwten. Daarbij rooster je verschillende specerijen. Dit alles vermaal je met een snufje zout en peper kort in een keukenmachine en je dukkah is klaar.

Heb je niet alle ingrediënten van dit recept in huis? Neem dan kruiden en specerijen die jij lekker vindt en maak je eigen persoonlijke dukkah.

Groenten dip je eerst in bijvoorbeeld hummus of een lekkere kruidige roomkaas en vervolgens in de dukkah. Of je serveert brood met olijfolie en dukkah. Neem reepjes knapperig brood, zet een schaaltje olijfolie op tafel met daarnaast de dukkah. Dip je brood in de olie en vervolgens in de dukkah. Zo simpel, maar superlekker!

Dukkah dip

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, Brood en borrelhapjes, Oosterse recepten, Vegan, VegetarischKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

10

minuten
Roosteren

5

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Dukkah is een kruidig mengsel van geroosterde noten en specerijen. Je gebruikt het als topping of dip.

Ingrediënten

  • 150 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

  • 1 eetlepel korianderzaadjes (of halve eetlepel gemalen ketoembar)

  • 2 eetlepels sesamzaad

  • 1 eetlepel karwijzaad

  • 1 eetlepel anijszaad

  • 1 eetlepel gedroogde chili flakes

  • halve eetlepel grof zeezout

  • halve eetlepel vers gemalen zwarte peper

  • 1 theelepel komijnzaadjes (of een mespunt gemalen djintan)

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten behalve het zout en de zwarte peper in een koekenpan en rooster dit voor ongeveer 5 minuten op een laag vuur. Zorg dat het niet verbrand.
  • Laat het mengsel kort afkoelen en doe het dan samen met het zout en de peper in een keukenmachine. Pulseer kort totdat je kleine stukjes hebt. Zorg dat je het niet te lang blend want anders wordt het een notenpasta en dat is niet de bedoeling.
  • That’s it! De dukkah is nu klaar. Bewaar het in een (glazen) pot. Op deze manier is het zeker een paar weken houdbaar.

Aantekeningen

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Pingback: Lunchen zonder brood - Eetspiratie

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*