Dukkah dip, een heerlijk krokant mengsel van geroosterde noten, kruiden en specerijen. Je eet het als ‘dip’ of strooit het als crunchy topping op allerlei gerechten. Het geeft je salade extra crunch of je broodje hummus net die pittige smaak. Geroosterde/gegrilde groenten, sandwiches of wraps worden nog lekkerder met een beetje dukkah.
Dukkah wordt gemaakt van noten en/of geroosterde kikkererwten. Daarbij rooster je verschillende specerijen. Dit alles vermaal je met een snufje zout en peper kort in een keukenmachine en je dukkah is klaar. Ik noem het dukkah dip omdat je er eigenlijk alles wel in kunt dippen. Je maakt bijvoorbeeld hummus of labneh (yoghurtdip), strooit hier royaal dukkah overheen en dippen maar! Reepjes groente, pitachips, crackertjes, naan of soepstengels. Er staat bij mij standaard een potje dukkah in de kast. Ik eet het vaak bij de lunch of serveer het bij de borrel. Er is eigenlijk alrijd wel een reden om dukkah te eten!
Heb je niet alle ingrediënten van dit recept in huis? Neem dan kruiden en specerijen die jij lekker vindt en maak je eigen persoonlijke dukkah.
Dukkah dip
Groenten dip je eerst in bijvoorbeeld hummus of een lekkere kruidige roomkaas en vervolgens in de dukkah. Of je serveert brood met olijfolie en dukkah. Neem reepjes knapperig brood, zet een schaaltje olijfolie op tafel met daarnaast de dukkah. Dip je brood in de olie en vervolgens in de dukkah. Zo simpel, maar superlekker!
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)