Sandwich met gegrilde groenten, weer eens wat anders dan een saaie boterham met kaas. Gegrilde groenten zijn perfect om een broodje mee te beleggen. Deze veggie sandwich is lekker, ziet er heerlijk uit en is ook nog eens gezond. Een crunchy topping en een spread zoals hummus mag ook niet op deze sandwich ontbreken.
Groenten kun je prima van tevoren roosteren of grillen en een paar dagen bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd ready to ingrediënten bij de hand om je sandwich mee te beleggen. En ze zijn niet alleen lekker op een broodje, je kunt de groenten ook toevoegen aan een salade met bijvoorbeeld quinoa of couscous.
Sandwich met gegrilde groenten
Groenten kun je op verschillende manieren grillen, ik gebruik hiervoor een grillpan maar nog liever mijn elektrische contactgrill. Heb je geen van beiden? Dan kun je de groenten ook prima bereiden in een hete koekenpan of zelfs in de oven. Dit heet dan geen grillen maar roosteren. Je kunt hiermee hetzelfde effect bereiken qua smaak.

GreenPan Bistro – Contact Grill – Tosti apparaat
Openklapbaar – PFAS-vrij – met timer – 2000 Watt
Voor deze sandwich gebruik ik hummus als basis. Geprakte avocado of een spread van bonen zijn ook lekkere opties als basis voor dit broodje. Een krokante topping mag natuurlijk niet ontbreken. Mijn favoriete toppings zijn de everything bagel mix en dukkah. Deze toppings maak je met sesamzaadjes of noten en lekkere specerijen. Je kunt er een voorraadje van maken en bewaren in een (glazen) pot. Een lekker alternatief voor deze twee toppings zijn geroosterde pijnboompitjes of een mix van zonnebloempitten en pompoenpitten.
Sandwich met gegrilde groenten
2
porties10
minuten10
minuten20
minutenDe lekkerste sandwich met gegrilde groenten. Maak met knapperig brood, hummus, gegrilde groenten en dukkah (een noten en specerijenmengsel) een heerlijke lunch of lichte avondmaaltijd.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
BEREIDING
- Verhit een grillpan (of gebruik je contactgrill) of koekenpan en snijd een halve courgette en 1 rode paprika in langwerpige plakken. Besprenkel deze met een klein beetje olijfolie. Grill ze tot ze mooie grillstrepen hebben of bak ze in de pan op een middelhoog vuur tot ze een beetje beginnen te blakeren. Leg de gegrilde groenten even op een bord. Bestrooi ze met grof zout en vers gemalen zwarte peper.
- Leg 4 sneetjes brood nu even kort op de grill of in dezelfde pan tot ze een klein beetje krokant worden. Vervolgens ga je de sandwich opbouwen.
- Besmeer 2 sneden brood met elk 1 eetlepel hummus en leg op allebei een flinke pluk rucola. Leg hier vervolgens de plakken gegrilde courgette en paprika op.
- Garneer met dukkah (of eventueel pijnboompitjes). Leg de bovenste sneden brood erop en steek er eventueel een prikker in om de sandwich bij elkaar te houden.
- Je kunt deze sandwich zowel warm als koud eten.
AANTEKENINGEN
- Ben je ook gek op groenten en hummus? Kijk dan hier voor een heerlijke schaal met knapperige groenten en dips.