Eetspiratie » Sandwich met gegrilde groenten
Sandwich met gegrilde groenten

Sandwich met gegrilde groenten

Sandwich met gegrilde groenten, weer eens wat anders dan een saaie boterham met kaas. Gegrilde groenten zijn perfect om een broodje mee te beleggen. Deze veggie sandwich is lekker, ziet er heerlijk uit en is ook nog eens gezond. Een crunchy topping en een spread zoals hummus mag ook niet op deze sandwich ontbreken.

Groenten kun je prima van tevoren roosteren en een paar dagen bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd gegrilde groenten bij de hand om je sandwich mee te beleggen. En ze zijn niet alleen lekker op een broodje, je kunt de groenten ook toevoegen aan een salade.

Sandwich met gegrilde groenten

Groenten kun je op verschillende manieren grillen, ik gebruik hiervoor een grillpan of mijn elektrische contactgrill. Heb je geen van beiden? Dan kun je de groenten ook prima bereiden in een hete koekenpan of zelfs in de oven. Dit heet dan geen grillen maar roosteren. Je kunt hiermee hetzelfde effect bereiken qua smaak.

Voor deze sandwich gebruik ik hummus als basis (spread). Kijk hier voor mijn hummus recept. Geprakte avocado of een spread van bonen zijn ook lekkere opties als basis voor dit broodje. Mayonaise of een plantaardige variant daarvan gemengd met een beetje chipotle peper is ook erg lekker.

Een krokante topping mag op een broodje met gegrilde groenten echt niet ontbreken. Mijn favoriete toppings zijn de everything bagel mix en dukkah. Deze toppings maak je met sesamzaadjes of noten en lekkere specerijen. Je kunt er een voorraadje van maken en bewaren in een (glazen) pot. Op die manier is het een paar weken houdbaar. Kijk hier voor de bagel mix en hier voor het dukkah recept. Heb je dit niet bij de hand (wat ik me kan voorstellen) dan zijn geroosterde pijnboompitjes of een mix van zonnebloempitten en pompoenpitten ook een lekkere optie.

Sandwich met gegrilde groenten

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

De lekkerste sandwich met gegrilde groenten.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes 4 zuurdesembrood (of ander brood)

  • 2 plukken 2 rucola

  • halve halve courgette

  • 1 1 rode paprika

  • 2 eetlepels 2 hummus (of ander smeersel)

  • 1 snufje 1 grof zout en vers gemalen zwarte peper

  • 1 eetlepel 1 dukkah of everything bagel mix

  • 1 eetlepel 1 geroosterde pijnboompitjes (optioneel)

  • 2 eetlepels 2 olijfolie

Hoe maak je het?

  • Verhit een grillpan of koekenpan en snijd de courgette en paprika in dunne plakken. Besprenkel dit met een klein beetje olijfolie. Grill tot ze mooie grillstrepen hebben. Of bak ze in de pan op een middelhoog vuur tot ze een beetje beginnen te blakeren. Leg de gegrilde groenten even op een bord. Bestrooi ze met grof zout en vers gemalen zwarte peper.
  • Leg de sneetjes brood nu even kort in dezelfde pan tot ze een klein beetje krokant worden. Vervolgens ga je de sandwich opbouwen. Besmeer de onderste snee brood met een beetje hummus of mayonaise en leg er een flinke pluk rucola op. Leg vervolgens de plakken courgette en de plakken paprika erop.Sandwich met gegrilde groenten
  • Bestrooi de groenten met de dukkah of de everything bagel mix (of eventueel pijnboompitjes). Leg de bovenste snee brood erop en steek er eventueel een prikker in om de sandwich bij elkaar te houden. Niet vergeten eruit te halen als je gaat eten!

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE