Sandwich met gegrilde groenten, weer eens wat anders dan een saaie boterham met kaas. Gegrilde groenten zijn perfect om een broodje mee te beleggen. Deze veggie sandwich is lekker, ziet er heerlijk uit en is ook nog eens gezond. Een crunchy topping en een spread zoals hummus mag ook niet op deze sandwich ontbreken.
Groenten kun je prima van tevoren roosteren of grillen en een paar dagen bewaren in de koelkast. Zo heb je altijd ready to ingrediënten bij de hand om je sandwich mee te beleggen. En ze zijn niet alleen lekker op een broodje, je kunt de groenten ook toevoegen aan een salade met bijvoorbeeld quinoa of couscous.
Sandwich met gegrilde groenten
Groenten kun je op verschillende manieren grillen, ik gebruik hiervoor een grillpan maar nog liever mijn elektrische contactgrill. Heb je geen van beiden? Dan kun je de groenten ook prima bereiden in een hete koekenpan of zelfs in de oven. Dit heet dan geen grillen maar roosteren. Je kunt hiermee hetzelfde effect bereiken qua smaak.
Voor deze sandwich gebruik ik hummus als basis. Geprakte avocado of een spread van bonen zijn ook lekkere opties als basis voor dit broodje. Een krokante topping mag natuurlijk niet ontbreken. Mijn favoriete toppings zijn de everything bagel mix en dukkah. Deze toppings maak je met sesamzaadjes of noten en lekkere specerijen. Je kunt er een voorraadje van maken en bewaren in een (glazen) pot. Een lekker alternatief voor deze twee toppings zijn geroosterde pijnboompitjes of een mix van zonnebloempitten en pompoenpitten.
Sandwich met gegrilde groenten
2
personen10
minuten10
minuten20
minutenDe lekkerste sandwich met gegrilde groenten.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
4 sneetjes zuurdesembrood (of ander brood)
2 plukken rucola
halve courgette in plakken of schijfjes gesneden
1 rode paprika in brede repen gesneden
2 eetlepels hummus (of ander smeersel)
1 snufje grof zout en vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel dukkah of everything bagel mix (zie recepten hierboven)
1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes (optioneel)
2 eetlepels olijfolie
BEREIDING
- Verhit een grillpan (of gebruik je contactgrill) of koekenpan en snijd de courgette en paprika in dunne plakken. Besprenkel deze met een klein beetje olijfolie. Grill tot ze mooie grillstrepen hebben. Of bak ze in de pan op een middelhoog vuur tot ze een beetje beginnen te blakeren. Leg de gegrilde groenten even op een bord. Bestrooi ze met grof zout en vers gemalen zwarte peper.
- Leg de sneetjes brood nu even kort in dezelfde pan tot ze een klein beetje krokant worden. Vervolgens ga je de sandwich opbouwen. Besmeer de onderste snee brood met een beetje hummus of een andere spread en leg er een flinke pluk rucola op. Leg vervolgens de plakken gegrilde courgette en de plakken paprika erop.
- Bestrooi de groenten met de dukkah of de everything bagel mix (of eventueel pijnboompitjes). Leg de bovenste snee brood erop en steek er eventueel een prikker in om de sandwich bij elkaar te houden.
AANTEKENINGEN
- Ben je ook gek op groenten en hummus? Kijk dan hier voor een heerlijke schaal met knapperige groenten en dips.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Groente marinade – voor de lekkerste gegrilde en geroosterde groenten
- Gegrilde Romaine sla met pittige dressing
- Dukkah dip
- Sandwich met pittige tonijnsalade
- Tosti met kaas en avocado van Sesu Chops
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.