Sandwich met pittige tonijnsalade

Sandwich met pittige tonijnsalade

Deze sandwich met pittige tonijnsalade van Sara La Fountain is erg lekker. Mijn dochter en ik eten deze salade graag als lunch. Het liefst op een dikke boterham met veel bieslook. Het is een heerlijke variatie op de ‘gewone’ tonijnsalade. Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast maak je binnen no time deze sandwich met pittige tonijnsalade.

Wat heb je nodig?

  • blikje tonijn uitgelekt
  • 2 eetlepels mayonaise
  • teentje knoflook geraspt
  • flinke theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels verse bieslook fijngeknipt
  • 4 sneetjes brood
  • optioneel: kappertjes

Hoe maak je het?

Laat de tonijn uitlekken en meng deze met de mayonaise, de knoflook, paprikapoeder, de kappertjes en zout en peper.  Proef tussendoor of de smaak van de salade naar wens is.

Besmeer de boterhammen met de tonijnsalade en verspreid de bieslook over een bordje. Dip nu de sandwich met de brede kant in de bieslook zodat de rand helemaal bedekt is. Dit ziet er lekker fris en groen uit, ook smaakt het lekker pittig. Ook erg geschikt voor een picknick!

Sandwich met pittige tonijnsalade

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Marjolein

    De pittige tonijnsalade gemaakt voor de lunch vandaag!
    Hij was heerlijk, bedankt voor het recept!

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*