Eetspiratie » Sandwich met pittige tonijnsalade
Sandwich met pittige tonijnsalade

Sandwich met pittige tonijnsalade

Sandwich met pittige tonijnsalade a la Sara La Fountain. Als je jezelf afvraagt wat je allemaal kunt doen met een blikje tonijn, deze pittige salade maken dus! Het recept dat ik gebruik is vrij simpel met een uitje, mayonaise en augurk. Dit eet ik graag op crackers of een broodje. Maar deze sandwich is weer net even wat anders en lekker pittig dus echt iets voor mij. Met simpele ingrediënten geef je een blikje tonijn een extra kick.

Iets wat ik altijd in mijn voorraadkast heb zijn blikjes vis. Dit is iets wat ik van thuis uit heb meegekregen. Mijn moeder maakte er altijd lekkere gerechtjes van. Haar makreelsalade is toch wel een van mijn favorieten en haar gerecht voor sambal goreng witlof met vis (haring in tomatensaus) is haar signature dish. Klik hier voor het recept. Het recept voor deze sandwich met pittige tonijnsalade komt ook op het lijstje ‘wat maak je met vis uit blik’.

Sandwich met pittige tonijnsalade

Wat maakt deze tonijnsalade nu pittig? Het paprikapoeder geeft deze salade een rode/roze kleur en geeft ook een beetje pit. Maar om het nog pittiger te maken heb ik een kneepje sriracha saus toegevoegd. Je kunt in plaats van sriracha saus ook een snufje chilipoeder gebruiken. Maak deze sandwich met tonijnsalade zo pittig als je zelf wilt.

De hoeveelheden voor dit recept is voor 2 personen. Wil je meer sandwiches maken, neem dan 2 blikjes vis en verdubbel de ingrediënten.

Sandwich met pittige tonijnsalade

Sandwich met pittige tonijnsalade

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Categorie: Brood en borrelhapjes, Lunch, SaladesNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Bereiding

15

minuten

Maak met een blikje tonijn een lekkere pittige tonijnsalade voor op een sandwich.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 blikje tonijn (160 gram)

  • 2 eetlepels mayonaise

  • 1 teen knoflook

  • 1 theelepel (pittig) paprikapoeder

  • 2 eetlepels verse bieslook

  • 1 eetlepel kappertjes

  • sriracha saus naar smaak

  • zout en peper naar smaak

  • 4 sneetjes casinobrood

BEREIDING

  • Laat de tonijn uitlekken en meng deze met de mayonaise, knoflook, paprikapoeder, kappertjes, sriracha saus, zout en peper.  Proef of de smaak naar wens is en pas deze indien nodig aan.
  • Snijd de bieslook zo fijn mogelijk.
  • Besmeer 2 sneetjes brood met de tonijnsalade. Doe de andere sneetjes hierboven op, je hebt nu 2 sandwiches. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden. Strooi de bieslook uit op een bord. Dip nu de sandwich met de brede kant (de natte kant) in de bieslook zodat deze helemaal bedekt is.
  • Serveer direct of pak de sandwich in folie of een papieren zakje en bewaar in de koelkast tot gebruik.

AANTEKENINGEN

  • Met deze pittige tonijnsalade kun je ook heerlijke tosti’s maken. Leg de sandwich een paar minuten in een tosti apparaat tot het brood geroosterd is en de tonijn warm. Lekker met een beetje sriracha saus erbij.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.