Aardbeien cheesecake maar dan ‘raw’. Je hebt dus geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Maar hoe dan? Ik ga het allemaal uitleggen. Twee belangrijke ingrediënten voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Zonder deze ingrediënten wordt het een lastig verhaal. Als je alle ingrediënten hebt samengevoegd zet je de cheesecake(s) in de diepvries zodat ze wat steviger kunnen worden.
Zoals de meeste lezers van Eetspiratie weten ben ik geen fan van zoetigheden en ben ik geen ster in bakken. Maar deze aardbeien cheesecake is zo eenvoudig te maken, het kan eigenlijk niet mislukken. En eerlijk is eerlijk, een cheesecake op zijn tijd is best wel lekker. En als het maar een kwestie is van ingrediënten samenvoegen en in de diepvries zetten dan ben ik om.
Aardbeien cheesecake (raw)
Ik heb een fase gehad waarin ik veel bakte met amandelmeel, dadels en kokosolie. Met deze producten kun je heel veel lekkere dingen maken. De raw keuken ben ik zelfs erg gaan waarderen en daarom heb ik deze aardbeien cheesecake gemaakt. De cheesecake van cashewnoten is namelijk zo verrassend lekker en makkelijk dat ik dat zeker vaker ga doen. Ook de bodem maken is heel erg makkelijk, met een beetje havermout en dadels maak je heerlijke taartbodempjes.
Je kunt ervoor kiezen om mini cheese cakes te maken in bijvoorbeeld siliconen cupcake vormpjes. Of je maakt vier grotere met behulp van uitsteekringen. Deze hoeveelheid is genoeg voor vier cheese cakes of meerdere kleine in cupcake vormpjes.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.