Eetspiratie » Aardbeien cheesecake
Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake maar dan ‘raw’. Je hebt dus geen oven nodig om deze aardbeientaartjes te maken. Maar hoe dan? Ik ga het allemaal uitleggen. Twee belangrijke ingrediënten voor dit recept zijn ongezouten cashewnoten en kokosolie. Zonder deze ingrediënten wordt het een lastig verhaal. Als je alle ingrediënten hebt samengevoegd zet je de cheesecake(s) in de diepvries zodat ze wat steviger kunnen worden.

Zoals de meeste lezers van Eetspiratie weten ben ik geen fan van zoetigheden en ben ik geen ster in bakken. Maar deze aardbeien cheesecake is zo eenvoudig te maken, het kan eigenlijk niet mislukken. En eerlijk is eerlijk, een cheesecake op zijn tijd is best wel lekker. En als het maar een kwestie is van ingrediënten samenvoegen en in de diepvries zetten dan ben ik om.

Aardbeien cheesecake (raw)

Ik heb een fase gehad waarin ik veel bakte met amandelmeel, dadels en kokosolie. Met deze producten kun je heel veel lekkere dingen maken. De raw keuken ben ik zelfs erg gaan waarderen en daarom heb ik deze aardbeien cheesecake gemaakt. De cheesecake van cashewnoten is namelijk zo verrassend lekker en makkelijk dat ik dat zeker vaker ga doen. Ook de bodem maken is heel erg makkelijk, met een beetje havermout en dadels maak je heerlijke taartbodempjes.

Je kunt ervoor kiezen om mini cheese cakes te maken in bijvoorbeeld siliconen cupcake vormpjes. Of je maakt vier grotere met behulp van uitsteekringen. Deze hoeveelheid is genoeg voor vier cheese cakes of meerdere kleine in cupcake vormpjes.

Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Desserts, VeganNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Opstijven

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

Een vegan aardbeien cheesecake maken zonder oven? Ja dit kan! Kijk hier voor het recept van een cheesecake maar dan raw.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 75 gram havermout

  • 75 gram amandelmeel

  • 4 grote medjoul dadels (ontpit)

  • 2 eetlepels water of plantaardige melk

  • snufje zout

  • 150 gram ongezouten cashewnoten

  • 100 tot 125 milliliter warm water

  • halve citroen (de rasp)

  • 50 milliliter ahornsiroop

  • 100 milliliter gesmolten kokosolie

  • 250 gram verse zoete aardbeien (+ extra plakjes om mee te garneren)

  • 1 eetlepel kokosrasp

BEREIDING

  • Doe de cashewnoten samen met 100 milliliter warm water in de blender en laat dit weken. Ondertussen maak je het mengsel voor de taartbodempjes, gebruik hiervoor een foodprocessor of een staafmixer.
  • Meng havermout, amandelmeel, dadels, water (of plantaardige melk) en een snufje zout tot een plakkerig mengsel. Zet dit apart tot gebruik.
  • Blend nu de cashewnoten met het water, kokosolie, ahornsiroop en citroensap tot een romig mengsel. Voeg vervolgens de aardbeien toe en blend deze helemaal fijn tot er een roze mengsel ontstaat. Proef of het mengsel op smaak is en pas deze indien nodig nog iets aan.
  • Besmeer de vormpjes die je wil gaan gebruiken met een beetje kokosolie. Schep er met een lepel een beetje van het havermoutmengsel in en smeer het uit met de achterkant van de lepel. Druk het goed aan.
  • Als alle vormpjes gevuld zijn schenk je het cheesecake mengsel erop tot net onder het randje. Zet ze op een bord in de diepvries voor ongeveer 45 minuten.
  • De cheesecake mag nog een beetje zacht zijn, ze hoeven niet bevroren te zijn. Haal de taartjes uit de vormpjes, leg er een paar plakjes verse aardbei op en bestrooi met een beetje kokosrasp.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.