Aardbeien cheesecake

Aardbeien cheesecake

Een aardbeientaartje wie lust dat nu niet? Voor dit recept heb je zelfs niet eens een oven nodig want het is een ‘raw’ cheesecake. De cheese wordt gemaakt van cashewnoten! Deze noten zijn heel romig en dus perfect voor deze cheesecake. Nieuwsgierig?

Wat heb je nodig voor de bodem?

  • 75 gram havermout
  • 75 gram amandelmeel
  • 4 grote (medjoul) dadels ontpit
  • 2 eetlepels (plantaardige) melk
  • snufje zout

Wat heb je nodig voor de cheese?

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • 100 tot 125 milliliter warm water
  • rasp van een halve citroen
  • 50 milliliter honing of ahorn siroop
  • 100 milliliter gesmolten kokosolie
  • 250 gram verse aardbeien (bewaar er een paar als garnering)
  • 1 eetlepel kokosrasp

Benodigdheden:

  • kleine taartvormpjes of siliconen cupcake vormpjes
  • blender
  • keukenmachine of staafmixer
  • kwastje
  • klein zeefje

Hoe maak je het?

Doe de cashewnoten met het warme water in de blender en laat dit even staan.

Maak ondertussen alvast de bodempjes voor de taartjes. Doe de ingrediënten voor de bodempjes in een keukenmachine en maal het fijn. Als je geen keukenmachine hebt kan het eventueel ook met een staafmixer. Als het een plakkerig geheel wordt is het mengsel klaar. Laat dit even staan.

Blend de cashewnoten met het water, de citroenrasp, de honing of ahorn siroop en de kokosolie. Er ontstaat nu een romig mengsel. Voeg de aardbeien toe en blend het nogmaals goed door. Proef of het mengsel naar smaak is want nu kun je er nog iets aan ‘wijzigen’. Voeg indien nodig nog wat honing of citroensap of rasp toe. Zet de cheese apart tot gebruik.

Nu kun je de taartjes gaan opbouwen! Neem een beetje gesmolten kokosolie en besmeer de binnenkant van de vormpjes hiermee. Als je dit doet komen de taartjes er straks heel makkelijk uit.

Smeer nu met de achterkant van een lepel het mengsel voor de bodem in de vormpjes en druk dit goed aan. Je neemt ongeveer een eetlepel per vormpje. Giet hierop het aardbeienmengsel tot iets onder de rand van het vormpje. Zet ze in een vierkant bakblik zodat ze recht blijven staan en niet gaan schuiven.

Plaats ze nu in de vriezer voor ongeveer 45 minuten zodat ze stevig kunnen worden. Als je ze wil serveren laat ze dan even buiten de vriezer kort ontdooien. Ze hoeven niet helemaal zacht te zijn. Garneer met verse plakjes aardbei en wat kokosrasp.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*