Kokosolie smelten hack

Kokosolie smelten

In veel recepten heb ik gesmolten kokosolie nodig en het smelten dat doe ik liever niet in de magnetron. Deze tip is eigenlijk te simpel. Maar veel mensen gebruiken standaard de magnetron en dat is zonde van deze kostbare, gezonde olie. Het kan ook in een pannetje maar dan heb je weer meer afwas. Hoe kun je het snelst kokosolie smelten? Ik leg het je uit!

Hoe werkt het?

Kook een beetje water in de waterkoker en schep de benodigde hoeveelheid kokosolie in een klein schaaltje. Schenk het gekookte water in een glas tot hij bijna vol is en zet het schaaltje erop. De olie zal nu meteen gaan smelten. Als je in een recept gesmolten kokosolie nodig hebt dan is de olie smelten het eerste klusje wat je doet. Tegen de tijd dat je de olie nodig hebt is hij klaar voor gebruik!

Voor het smelten van roomboter is dit natuurlijk ook een handige tip!

Kokosolie smelten

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

3 Reacties

  1. Heel handig!

  2. Wat een supertip! Dank je wel :-)

    • Graag gedaan! Zo simpel maar zo handig! Vroeger toen ik nog een magnetron had (heb ik nu niet meer) wilde ik roomboter zacht laten worden. Het bakje met de boter is toen in de magnetron ontploft! Dus dit is voor kokosolie en boter veel veiliger en volgens mij ook gezonder :-)
      Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*