Eetspiratie » Kokosolie smelten
Kokosolie smelten

Kokosolie smelten

Je bent lekker bezig met een recept en ineens staat er ‘smelt de kokosolie’. Ik vind het zelf een beetje onhandig om daar een hele pan voor op het vuur te gaan zetten. Een magnetron gebruik ik nooit dus dat is ook geen optie. Maar ik heb hier een hele handige tip voor! Ik leg uit hoe je snel koksolie kunt smelten.

Gesmolten kokosolie wordt in veel ‘raw’ recepten gebruikt. Dit zijn recepten waarbij geen warmte in de vorm van een pan of oven aan te pas komt. Kokosolie wordt snel vloeibaar en als het afkoelt wordt het hard. De olie is een plantaardig alternatief voor roomboter en ook al heeft het de naam kokosolie, dat proef je er niet heel sterk in terug.

De olie wordt geperst uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Er zijn zeker wel verschillen in soorten kokosolie. In de koud geperste olie zijn de meeste voedingsstoffen nog aanwezig. Kokosolie is geen goedkoop product. Als je een ‘goedkope’ variant hebt lees dan op het etiket hoe de olie verkregen is.

Hoe laat je snel kokosolie smelten?

Kook water in een waterkoker of ketel en schep de benodigde hoeveelheid kokosolie in een klein schaaltje. Schenk het gekookte water in een hittebestendig glas tot hij bijna vol is. Zet vervolgens het schaaltje erop.

De olie zal nu meteen gaan smelten. Als je in een recept gesmolten kokosolie nodig hebt dan is de olie smelten het eerste klusje wat je doet. Tegen de tijd dat je de olie nodig hebt is hij klaar voor gebruik!

In mijn recept voor koekiedeeg vierkantjes gebruik ik gesmolten kokosolie. Die vierkantjes zijn echt heel erg lekker! Kijk hier voor het recept.

Kokosolie smelten
Gesmolten kokosolie

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)