Eetspiratie » Cookie dough bites
Koekiedeeg vierkantjes

Cookie dough bites

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Cookie dough bites, een lekker tussendoortje van havermout en dadels. Deze lekkere snack is heel eenvoudig te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig. De ingrediënten meng je in een hakmolentje, vervolgens maak je er vierkantjes, repen of balletjes van en drizzle je er gesmolten chocolade overheen. Dit laat je opstijven in de koelkast of vriezer en je hebt binnen no-time een heerlijk zoet tussendoortje gemaakt.

Deze bites zijn een van de lekkerste zoete ‘baksels’ die ik in mijn repertoire heb. Ze kunnen eigenlijk niet mislukken. De medjoul dadels maken ze lekker zoet en plakkerig en de kokosolie zorgt ervoor dat ze mooi opstijven in de koelkast.

Cookie dough is in Amerika echt een ding. Je kunt van alles kopen met dit koekjesdeeg. Van ijs tot chocoladerepen en zelfs taart. Uit dit recept haal je ongeveer 6 vierkantjes, of 8 repen. Als je er balletjes van draait kun je er (afhankelijk van de grootte) er ongeveer 30 stuks uithalen. De balletjes zijn mijn persoonlijke favoriet. Qua grootte is het de perfecte snack. Ik bewaar ze in de diepvries en haal er eentje uit als ik zin heb in iets zoets. Je hoeft ze niet eens te ontdooien, ze zijn meteen ready to eat.


Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

In dit recept gebruik ik havermout wat ik in mijn hakmolentje vermaal tot havermeel. Het is goedkoop en ook nog eens gezond. Wist je dat je havermeel perfect kunt invriezen? Buiten de koelkast is het meel maar beperkt houdbaar. Bewaar havermeel in een ziplockzakje of siliconen diepvrieszak. Druk alle lucht uit het zakje en druk het meel plat in de vorm van een A4tje. Als je het plat invriest neemt het ook weinig ruimte in beslag in de vriezer.

Cookie dough bites

Cookie dough bites

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 5 stemmen
Categorie: Tussendoortje, Snack, GebakKeuken: FusionNiveau: Makkelijk
Porties

6

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

5

minuten
Rusttijd

30

minuten
Totale tijd

50

minuten

Heerlijke zoete cookie dough bites op basis van havermout, dadels en chocolade. De kokosolie zorgt ervoor dat de bites mooi stevig blijven in de koelkast of vriezer. Een lekker zoet tussendoortje of snack, ideaal voor mealprep.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus aan te zetten.

INGREDIËNTEN

  • 180 gram havermout

  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten

  • 3-4 eetlepels plantaardige melk

  • 1 eetlepel ahornsiroop

  • 1 theelepel vanille aroma

  • 5 (medjoul) dadels, ontpit

  • 1 eetlepel (vegan) chocolade druppels

  • 50 gram (vegan) chocolade voor de bovenlaag

  • snufje zout

  • 200 milliliter warm water

  • 1 eetlepel notenpasta (optioneel)

BEREIDING

  • Ontpit 5 grote medjoul dadels en doe deze in een kom. Schenk er 200 milliliter warm water op en laat ze 5 tot 10 minuten staan zodat ze zacht worden. Smelt ondertussen 2 eetlepels kokosolie in een pannetje of met behulp van deze tip.
  • Doe 180 gram havermout met een snufje zout in een hakmolen en vermaal deze pulserend tot havermeel. Giet het water van de dadels weg en doe de dadels bij de havermout in de hakmolen. Maal dit fijn.
  • Voeg 1 theelepel vanille aroma, 1 eetlepel ahornsiroop en 2 eetlepels gesmolten kokosolie toe. Als het mengsel te droog is voeg je 3 tot 4 eetlepels plantaardige melk toe. Het mag een plakkerig mengsel worden, maar niet te nat. Voeg ook 1 eetlepel notenpasta toe als je dat lekker vindt.
  • Schep het mengsel over in een kom en schep er 1 eetlepel chocoladedruppels doorheen met een spatel.
  • Bekleed een klein bakblikje van ongeveer 15 x 15 centimeter of een plastic bewaarbak met een stukje bakpapier. Schep het mengsel in het bakje en druk het glad met een spatel of de achterkant van een lepel.
  • Smelt 50 gram chocolade in een steelpannetje en schenk dit op het mengsel. Zet het bakje nu voor een uur in de koelkast of een half uurtje in de vriezer.
  • Als de chocolade is uitgehard kun je het in vierkantjes (of repen) gaan snijden. Bewaar ze in de koelkast of vriezer.

AANTEKENINGEN

  • Op zoek naar lekkere vegan zoetigheden, taart of hartige hapjes? Bij de Vegan bakker in Heusden hebben ze alles wat je bij een ‘gewone’ bakker ook kunt kopen maar dan plantaardig/vegan.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!