Meloen ijsbolletjes, een leuk alternatief voor ijsklontjes. In de zomer drink ik liters water en het liefst lekker koud. Een lading ijsklontjes smelten over het algemeen best wel snel maar dat doen deze lekkere fruitige bolletjes dus niet! Naast dat ze het water een lekker smaakje meegeven ziet het er ook nog eens mooi uit in een grote kan met water.
Om meloen ijsbolletjes te maken kun je verschillende soorten meloen gebruiken. Mijn favoriete meloenen zijn watermeloen, galia meloen en cantaloupe. Ook hebben deze meloenen spectaculaire kleuren en in de zomer smaken ze heerlijk zoet.
Meloen ijsbolletjes maken
Dit artikel is niet echt een recept maar meer een uitleg over hoe je meloen ijsbolletjes kunt maken. Het belangrijkste wat je nodig hebt is een meloenschepje. Met dit schepje kun je perfect ronde bolletjes maken in twee verschillende groottes. Een meloenschepje is in de meeste winkels wel verkrijgbaar.
Diamant Sabatier Pommes Parisienneboor
Dubbel Ø22 en Ø25 mm – RVS – ook geschikt voor meloenbolletjes
Het is wel even een klusje dus het is handig om meteen wat extra bolletjes te maken zodat je ze de volgende keer alleen maar uit de diepvries hoeft te pakken als je ze nodig hebt. Zorg ook dat je genoeg ruimte hebt in je vriezer om de ijsbolletjes voor de eerste ronde in te vriezen. Als ze eenmaal zijn bevroren kun je ze bij elkaar in een bakje of zakje doen en vriezen ze niet vast aan elkaar.
Meloen ijsbolletjes
4
personen25
minuten1
uur1
uur25
minutenHoe kun je je water een lekker smaakje geven en tegelijkertijd heerlijk koel houden? Maak dan meloen ijsbolletjes voor in je zomerse drankjes.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
1 of 2 rijpe meloenen naar keuze
verse muntblaadjes
water of bruisend water
BEREIDING
- Snijd de meloenen door de helft en haal eventueel de pitjes eruit.
- Met het meloenschepje ga je nu de meloen helemaal ‘leegscheppen’.
- Bekleed een groot bord of een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat het bord of de plaat in je vriezer past.
- Leg de bolletjes nu los van elkaar op het bord of op de plaat. Zet deze in de vriezer. Als de bolletjes compleet bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een bakje of zakje doen.
- Vul glazen of een kan met water of bruisend water en doe er een aantal meloen ijsbolletjes in. Kneus een paar blaadjes munt en doe deze erbij in het glas. De meloenbolletjes kun je als ze een beetje ontdooit zijn ook nog opeten.
AANTEKENINGEN
- Heb je een hele grote watermeloen die je niet meteen kunt opeten? Vries deze dan in. Snijd er blokjes van en vries ze in zoals de bolletjes zoals hierboven omschreven. Met bevroren watermeloen kun je heerlijke watermeloen limonade en slushies maken. Klik hier voor een recept.
- Citroenijsblokjes zijn ook verfrissend in de zomer. Lekker in een glas water of een grote kan. Klik hier voor het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Meloenlimonade
- Zomerse slowcooker gerechten
- Gerechten voor een warme zomerse dag
- Zomerse erwtensoep met verse kruiden
- Indische recepten voor de barbecue
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.