Eetspiratie » De Vegan bakker in Heusden
De Vegan bakker

De Vegan bakker in Heusden

De Vegan bakker in Heusden, een knusse lunchroom en bakkerij met uitsluitend (plantaardige) veganistische producten. Droom je van vegan croissants, roze koeken of een chocoladebol? Of van vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes? Dan ben je bij deze bakker aan het goede adres!

Deze nieuwe bakkerij/lunchroom is gevestigd in vestingstad Heusden naast Bakkertje Deeg, een nostalgische bakkerij. De vegan bakker is een aanvulling op de bestaande bakkerij. Alleen zijn de producten die er verkocht worden geheel veganistisch. De bakker heeft zelf een plantaardige leefstijl en ontwikkelde heerlijke recepten voor gebakjes, croissants, broden en taarten. De droom van iedereen die plantaardig eet!

De Vegan bakker
De Vegan Bakker

De Vegan Bakker in Heusden

Ik was heel nieuwsgierig naar deze bakkerij en wilde er – na het zien van foto’s op Instagram – zelf even een kijkje gaan nemen. Het komt ook omdat ik zelf ben opgegroeid in die regio (Vlijmen). Heusden is ook gewoon een hele leuke en mooie plek om te bezoeken. Het is een oude vestingstad met veel bezienswaardigheden. Ideaal om even een rondje te lopen, foto’s te maken, de winkeltjes te bezoeken en daarna lekker iets eten en drinken.

De Vegan bakker

Het fijne van deze bakker is dat alle producten veganistisch zijn. En ook al eet je zelf niet vegan dan is het nog steeds de moeite waard om er een bezoekje te brengen. Als je vegan eet dan weet je hoe lastig het is om voor bepaalde dingen een alternatief te vinden. In de supermarkt vind je af en toe een verdwaalde veganistische appeltaartpunt (waar er meestal maar twee stuks van zijn) of een vegan kersenvlaai verstopt achterin de koeling. Maar wat je nooit zult vinden in de supermarkt is een vegan roze koek, pain au chocolat of een chocoladebol. Bij de vegan bakker hebben ze dit dus wel! Net als vegan worstenbroodjes en saucijzenbroodjes. Vegetarische varianten zijn er genoeg te vinden, maar de vegan varianten zijn haast niet te verkrijgen. Deze bakker heeft ze wel. Ik heb een saucijzenbroodje geproefd en hij was lekker.

De Vegan bakker
Sjekladebol (Chocoladebol)

De bakkerij/lunchroom zit in een klein knus pand. Het is niet groot maar je kunt er prima zitten om iets te eten. Op de toonbank staan lekkere knapperige broden uitgestald en in de etalage en vitrine liggen heerlijke gebakjes. De chocoladebol en de cruffins (combinatie van een croissant en een muffin) vielen mij als eerste op, die zien er namelijk overheerlijk uit. Je kunt er terecht voor een kop koffie een sapje of een smoothie. Maar ook voor een soepje, een belegd broodje of een kleine pizza. Dus als je in Heusden bent en je hebt zin in iets lekkers? Ga dan zeker even langs de Vegan bakker!

De Vegan bakker
Botermarkt 17 Heusden
Geopend: vrij/zat/zo

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.