Eetspiratie » Wit-lof foodbar & hangout Texel
Witlof foodbar & hangout Texel

Wit-lof foodbar & hangout Texel

Wit-lof foodbar & hangout Texel, een plek die je zeker niet mag overslaan als je op het eiland bent! We hadden iets te vieren en kozen Wit-lof uit voor een lekker hapje eten. Het uitje bij deze fijne foodbar was één van de hoogtepunten van onze vakantie. Als we Texel bezoeken, gaan we zeker weer terug.

Wit-lof foodbar & hangout heette voorheen Vibes foodbar. Ze zijn gevestigd in het centrum van Den Burg, één van de gezelligste dorpjes op Texel. Omdat wij iets te vieren hadden, zochten we online naar een hip en gezellig restaurant waar ze plantaardig (veganistisch) eten serveren. Zo kwamen we terecht bij Wit-lof. Na het menu te hebben bekeken, was de reservering snel gemaakt. Ze serveren daar precies de gerechten die wij (inclusief de kinderen) lekker vinden.

Witlof foodbar & hangout Texel

Wit-lof foodbar & hangout

Een lekker drankje vooraf met een paar olijfjes erbij en daarna op je gemak de menukaart bekijken. De drankjes die ze daar serveren zijn geen standaard drankjes, maar zitten in leuke knusse flesjes. Daar heb ik nu eenmaal een zwak voor. Ze serveren er ook lekkere borrels/cocktails. Het menu daarvoor hangt op de speciale ‘cocktailmuur’.

Op de kaart vind je een uitgebreid overzicht met starters (voorgerechtjes) en bites om te delen. Daarnaast is er een ruime keuze aan hoofdgerechten en een aantal desserts. Wij kozen met ons gezin (2 volwassenen en 2 kinderen) niet voor ieder één hoofdgerecht, maar we kozen voor een aantal kleinere bites om samen te delen. We gingen voor de okonomiyaki bites (deze waren al meteen favoriet), let’s go nacho, brood met dips, ‘t moestuintje (verschillende groenten) en een frituurmandje. We bestelden er ook nog los frietjes bij. Al deze gerechtjes waren in principe voldoende, maar omdat het zo lekker was en we iets te vieren hadden bestelden we er daarna nog een paar bij.

Witlof foodbar & hangout Texel
Okonomiyaki bites

De okonomiyaki bites worden geserveerd met een lekkere barbecue dipsaus en ingelegde rode kool. Persoonlijk vond ik ‘t moestuintje het allerlekkerst. Edamame boontjes met sesamolie en sesamzaadjes, corn ribs (gegrilde gekruide mais), geglaceerde wortels en broccoli bites (geroosterde broccoli). Bij deze groenten werd ook een lekkere dip geserveerd. Lets go nacho is lekker kleurrijk en goed gevuld en brood met dips gaat er altijd wel in. Het frituurmandje bestond uit mini loempia’s, (bieter)ballen en kipnuggets (deze plantaardige versie was trouwens overheerlijk).

Witlof foodbar & hangout Texel
‘t moestuintje

Het fijne is dat alles op de kaart plantaardig is. Dus als je plantaardig eet, hoef je er totaal niet over na te denken. Je kunt alles bestellen wat op de kaart staat Maar als je nu denkt; “ja maar ik eet niet plantaardig of veganistisch, dus dit restaurant is niet voor mij”. Probeer het eens uit! Dit restaurant is voor iedereen, plantaardig of niet. De service is sowieso heel goed. Je wordt heel fijn ontvangen en verzorgd. Ook denken ze met je mee en geven ze gehoor aan verzoekjes (bijvoorbeeld iets bestellen wat niet op de kaart staat). De sfeer in het restaurant is relaxt, de inrichting is hip en fris en we voelden ons er thuis. Het personeel is erg vriendelijk en gastvrij. Genoeg reden om terug te gaan bij ons volgende bezoek aan Texel.

Wit-Lof foodbar & Hangout
Weverstraat 39 Den Burg (Texel)
Geopend: do/vrij/zat/zon vanaf 17:00 uur

Witlof foodbar & hangout Texel

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE