Zoet pittige garnalensalade

Zoet pittige garnalensalade

Ik vind het altijd geweldig als ik een bord voor mijn neus heb waar de kleuren vanaf springen. Deze salade heeft echt alle kleuren van de regenboog. Deze salade is een tikkeltje, zoet, zuur en er zitten pittige garnalen in wat ik heel erg lekker vind. De dressing is geïnspireerd door een recept van Ottolenghi. Deze zoet pittige garnalensalade is een perfecte salade voor zomerse dagen en heerlijk bij de bbq.

Ingrediënten voor de dressing

  • 125 milliliter (rijst) azijn
  • eetlepel (kokosbloesem) suiker
  • teentje geraspte knoflook
  • rode peper in ringetjes gesneden
  • theelepel sesamolie
  • sap en rasp van een citroen
  • halve rode ui heel fijn gesnipperd
  • 1 rijpe mango in blokjes gesneden
  • fijngehakte bieslook
  • snufje zout

Hoe maak je het?

Doe de azijn samen met het zout en de suiker in een steelpannetje en kook dit tot de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en voeg de rode peper, knoflook en sesamolie toe. Laat het afkoelen en voeg dan het citroensap en rasp toe. Snijd de mango in blokjes en doe deze samen met de gesnipperde ui in een grote kom en giet de dressing eroverheen. Als laatste meng je de bieslook erdoor, en klaar is je dressing.

Oosterse dressing

Ingrediënten voor de salade

  • halve komkommer in kleine stukjes gesneden
  • reepjes of linten van een wortel
  • flinke pluk veldsla
  • bosui in ringen gesneden
  • verse of diepvries garnalen (hoeveelheid naar wens)
  • teentje knoflook geraspt
  • halve rode peper in ringetjes gesneden
  • snufje zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

Snijd alle groenten en doe deze samen met de veldsla in een grote kom.

Verhit olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de rode peper even kort aan. Voeg de garnalen toe en bak deze op hoog vuur tot ze roze kleuren. Breng op smaak met zout en peper. Neem wat van de dressing en meng deze door de veldsla en de rest van de groenten. Schep nu de garnalen met een schuimspaan uit de pan en tik de overtollige olie er even af. Meng de garnalen door de sla en de groenten.

Breng de salade op smaak met de dressing. Serveer de salade met couscous of bulgur. De dressing kun je een paar dagen bewaren in de koelkast.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

4 Reacties

  1. Ziet er lekker uit! Ga ik binnenkort maken. Voor hoeveel personen met bovenstaande ingrediënten?
    Groetjes, Jessica

  2. Heerlijk recept dit!!! Vorig jaar meerdere keren gemaakt. Helaas werkt de link naar de dressing niet meer. Weet jij nog wat er in zat? Rijstazijn volgens mij, sesamolie en suiker?
    Groetjes Esther

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*