Dessert met aarbeien en meringue

Dessert met aardbeien en meringue

Eton mess is misschien wel het lekkerste dessert dat er bestaat, tenminste dat vind ik dan! Ik ben geen toetjes mens maar ik word hier wel heel erg blij van. Eigenlijk is dit gewoon een dessert met aardbeien en meringue. De combinatie van knapperig, zoet en romig is perfect. Jamie Oliver maakte en heerlijke variant en ik heb een beetje bij zijn recept gespiekt. Een ideale afsluiter van een etentje of gewoon zomaar omdat het kan!

In dit recept wordt meringue gebruikt. Dit eiwitschuim kun je gewoon kopen in de supermarkt maar het zit natuurlijk vol met geraffineerde suikers. Soms moet je ook niet te ingewikkeld doen en gewoon iets kopen in de supermarkt omdat het handiger is. Maar wil je toch aan de slag gaan dan kun je zelf meringue maken of zelfs een plantaardige variant van meringue, aquafaba. Lees hier hoe je aquafaba maakt.

Wat heb je nodig?

  • een bakje verse aardbeien
  • een doosje of bakje (diepvries) blauwe bessen
  • emmertje Griekse yoghurt (500 gram)
  • pakje meringue (of zelfgemaakte meringue)
  • verse muntblaadjes
  • sap van een halve sinaasappel

Hoe maak je het?

Maak de de aardbeien schoon. De ene helft van het bakje gebruik je om in stukjes te snijden en de andere helft gebruik je om aardbeienpuree van te maken. Neem de helft van het bakje aardbeien, pak een mooie grote schaal en knijp de helft van de aardbeien er met je handen boven uit. Je krijgt nu een aardbeien puree. Voeg het sap van de sinaasappel toe en meng het met een lepel door elkaar in de schaal.

Schep een paar hoopjes Griekse yoghurt op de schaal en verkruimel er stukjes meringue overheen. Knijp daar weer wat aardbeien boven uiten herhaal dit een aantal keer.

Hoe nu verder?

Snijd nu een aantal aardbeien in stukjes en strooi deze er overheen samen met de blauwe bessen en de muntblaadjes. Als laatste knijp je het laatste restje sap uit de sinaasappel erboven uit. Je dessert is nu klaar!

Ik heb het dessert gemaakt en zelfs twee uurtjes gekoeld en afgedekt weggezet. Dit ging prima. De meringue wordt iets zachter maar heeft nog steeds een bite. Je kunt het dus ook al eerder voorbereiden als je zou willen. Je kunt natuurlijk verschillende fruitsoorten hiervoor gebruiken. Frambozen, mango, passievrucht, bosvruchten of peer gaat ook prima. Eigenlijk smaakt alles lekker met yoghurt en meringue!

Dessert met aardbeien en meringue

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Hoi Roelie, ja dat zou ook kunnen. Ik zou voor de zekerheid wel 2 blikjes kokosmelk koel zetten voor de slagroom. Mocht de eerste niet lukken dan heb je altijd nog een back up. Je zou eventueel ook soja slagroom kunnen gebruiken. Dit kun je kopen in de supermarkt. Wbt de merengue van eiwit (ik zag dat je daar ook een vraag over gesteld hebt) dat durf ik zo ook niet te zeggen. Mijn eerste poging mislukte ook. Het is belangrijk dat het schuim goed stevig is. Ik heb ook geen hele schuimpjes gebakken maar een groter stuk en dat verkruimeld. Ik hoop dat je iets met mijn tips kunt en er iets lekkers van kunt maken! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*