Dessert met aardbeien en meringue oftewel, Eton mess! Een snel en lekker dessert wat er lekker rommelig uit mag zien. Het basisrecept is een combinatie van meringue, opgeklopte room en aardbeien. Maar je mag er natuurlijk je eigen draai aan geven. Ik maak mijn versie met Griekse yoghurt in plaats van room en gebruik verschillende besjes en verse munt voor extra kleur en smaak.
Van dit dessert kun je ook heel goed een vegan variant maken. In plaats van room of yoghurt neem je plantaardige yoghurt, of kokosslagroom. En in plaats van meringue van eiwit gebruik je plantaardige meringues van aquafaba. In dit artikel kun je lezen hoe je deze meringues kunt maken.
Dessert met aardbeien en meringue
Eton mess kun je serveren in schaaltjes of kommetjes maar ook in glaasjes. Je maakt laagjes van room/yoghurt, meringue en fruit. Er zijn geen regels, maak er gewoon iets creatiefs van! Gebruik verschillende soorten fruit zoals blauwe bessen en aalbessen. Verkruimel een paar meringues en leg er een paar hele toefjes bij. Zo krijg je verschillende texturen wat er niet alleen mooi en messy uitziet maar ook lekker weg eet. Dit dessert is ideaal om even snel in elkaar te flansen als je bijvoorbeeld niet zoveel tijd hebt. De ingrediënten zijn vrij simpel en met elkaar gecombineerd krijg je een heerlijk toetje.
Potjes voor desserts van 300 ml – 12 stuks
Set van 12 glazen yoghurt- en dessertpotten – 300 ml per stuk. Ideaal voor yoghurt, desserts, conserven en snacks. Gemaakt van dik, transparant glas, vaatwasser-, koelkast- en vriezerbestendig.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Dessert met aardbeien en meringue
4
porties15
minuten0
minuten20
minutenEton mess is een lekker en simpel dessert met aardbeien en meringue. Gebruik room of yoghurt en garneer met verkruimelde meringues, vers fruit en verse munt.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
400 gram verse aardbeien
optioneel: poedersuiker naar smaak
125 gram (diepvries) blauwe bessen
optioneel: een paar takjes rode bessen
8-10 eetlepels Griekse yoghurt
100 gram verkruimelde meringues (of meer naar wens)
verse muntblaadjes (garnering)
extra meringue schuimpjes
BEREIDING
- Maak 400 gram aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Neem 200 gram (de helft) van de aardbeien en prak (of knijp) deze tot een puree. Voeg eventueel een beetje poedersuiker toe naar smaak om de aardbeienpuree iets zoeter te maken.
- Snijd de andere 200 gram aardbeien in kleine stukjes.
- Neem 4 kommen en schep in elke kom 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt. Verdeel overheen elke kom een paar lepels van de aardbeienpuree.
- Verkruimel boven elke kom een flinke hand meringue. Verdeel de in stukjes gesneden aardbei en blauwe bessen. Schep er nog wat aardbeienpuree overheen.
- Leg er als laatste een takje rode bessen op en garneer de Eton mess met blaadjes verse munt. Zet in elk bord een meringue schuimpje (of meer).
AANTEKENINGEN
- Op zoek naar een ander lekker dessert? Maak dan een heerlijke bastogneparfait. Klik hier voor het recept.