Eetspiratie » Dessert met aardbeien en meringue
Dessert met aarbeien en meringue

Dessert met aardbeien en meringue

Eton mess! Een snel en lekker dessert wat er lekker messy uit mag zien. Het basisrecept is een combinatie van meringue, opgeklopte room en aardbeien. Maar je mag er natuurlijk je eigen draai aan geven. Ik maak mijn versie met Griekse yoghurt in plaats van room en gebruik naast aardbeien ook andere fruitsoorten.

Van dit dessert kun je ook heel goed een vegan variant maken. In plaats van room of yoghurt neem je aquafaba mousse (klik hier voor het recept), of kokosslagroom (klik hier voor het recept). En in plaats van meringue van eiwit gebruik je plantaardige meringues van aquafaba (klik hier voor het recept).

Eton mess kun je serveren in schaaltjes of kommetjes maar ook in glaasjes. Je maakt laagjes van room/yoghurt, meringue en fruit. Er zijn geen regels, maak er gewoon iets creatiefs van!

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Eton mess
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Dessert met aardbeien en meringue

Dessert met aardbeien en meringue

Recept van Simone | Eetspiratie
0.0 van 0 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

20

minuten

Eton mess is een lekker en simpel dessert met aardbeien en meringue.

Kook modus

Als de kookmodus aanstaat dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 400 gram verse aardbeien

  • optioneel: poedersuiker naar smaak

  • 125 gram (diepvries) blauwe bessen

  • optioneel: een paar takjes rode bessen

  • 8 tot 10 eetlepels Griekse yoghurt

  • 100 gram verkruimelde meringue (of meer naar wens)

  • verse muntblaadjes (garnering)

  • extra meringue schuimpjes

Bereiding:

  • Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Neem 200 gram aardbeien en prak (of knijp) deze tot een puree. Voeg eventueel poedersuiker toe naar smaak om de aardbeienpuree iets zoeter te maken.
  • Snijd de andere 200 gram aardbeien in kleine stukjes.
  • Neem 4 kommen en schep in elke kom 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt. Schep hier overheen in elke kom een paar lepels van de aardbeienpuree.
  • Verkruimel boven elke kom een flinke hand meringue. Verdeel hierop de in stukjes gesneden aardbei en blauwe bessen. Schep er nog wat aardbeienpuree overheen.
  • Leg er als laatste een takje rode bessen op en garneer de Eton mess met blaadjes munt. Zet in elk bord een meringue schuimpje.

Aantekeningen

  • Naast Eton mess eet ik ook graag bastogne parfait als dessert. DIt recept is ook snel en simpel en kun je al eerder voorbereiden. Klik hier voor het recept.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.