Eton mess! Een snel en lekker dessert wat er lekker messy uit mag zien. Het basisrecept is een combinatie van meringue, opgeklopte room en aardbeien. Maar je mag er natuurlijk je eigen draai aan geven. Ik maak mijn versie met Griekse yoghurt in plaats van room en gebruik naast aardbeien ook andere fruitsoorten.
Van dit dessert kun je ook heel goed een vegan variant maken. In plaats van room of yoghurt neem je aquafaba mousse (klik hier voor het recept), of kokosslagroom (klik hier voor het recept). En in plaats van meringue van eiwit gebruik je plantaardige meringues van aquafaba (klik hier voor het recept).
Eton mess kun je serveren in schaaltjes of kommetjes maar ook in glaasjes. Je maakt laagjes van room/yoghurt, meringue en fruit. Er zijn geen regels, maak er gewoon iets creatiefs van!
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)