Hoe maak je appelroosjes met bladerdeeg

Appelroosjes

Als je deze roosjes ziet denk je vast dat het heel veel werk is om ze te maken. Of misschien kijk je niet eens naar het recept omdat je denkt dat het te moeilijk is. Nou dat valt echt reuze mee! Ik maakte een stap voor stap uitleg met foto’s erbij zodat ze niet kunnen mislukken. Op internet kom je verschillende bereidingswijzen tegen en dit leek mij de makkelijkste manier om het uit te leggen.

De appelroosjes zien er prachtig uit en ze smaken naar appelflappen, dus ze zijn overal gegarandeerd een succes.

Wat heb je nodig voor 8 stuks?

  • 2 (biologische) appels
  • 4 velletjes bladerdeeg of 2 langwerpige velletjes (ontdooit)
  • glas water
  • halve citroen
  • 1 tot 2 theelepels (kokosbloesem)suiker of honing
  • kleine theelepel kaneel
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie of ongezouten roomboter
  • optioneel: fijngemalen (riet) suiker of poedersuiker

Benodigdheden:

  • velletje keukenpapier
  • schuimspaan
  • steelpan
  • bakplaat of muffinvorm
  • groot mes of pizzasnijder
  • kwastje
  • stukje aluminiumfolie

Hoe maak je het?

Was de appels goed en haal het klokhuis eruit. Snijd ze door de helft en snijd er dunne halve maantjes van. Kook het water in een pannetje en voeg daar citroensap aan toe. Als het water kookt voeg dan de plakjes appel toe en blancheer ze 2 minuten. Haal ze met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje, besprenkel met nog een klein beetje citroensap.

Snijd het bladerdeeg in 8 lange repen. Als je kleine velletjes bladerdeeg gebruikt leg deze dan op elkaar en rol ze uit met een deegrol. Nu heb je een rechthoek. Snij dit in lange repen. Meng de suiker met de kaneel in een schaaltje.

Hoe nu verder?

Besmeer de repen met een klein beetje gesmolten kokosolie of roomboter en bestrooi elke reep met het suiker kaneelmengsel. Leg nu de appelpartjes er naast elkaar op en vouw de onderste rand eroverheen. Rol de reep nu op tot een roosje en bestrijk het uiteinde met nog een beetje kokosolie om het roosje vast te plakken.

Verwarm de oven op 200 graden en zet de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat of in een muffinvorm. Bak ze eerst ongeveer 18 tot 20 minuten en maak daarna de oven open. Bedek de roosjes met aluminiumfolie om verbranden van de appel te voorkomen. Bak ze nu nog ongeveer 5 tot 7 minuten. Dit verschilt per oven. Hou het gewoon goed in de gaten.

Haal ze uit de oven en bestrooi met je (zelfgemaakte) poedersuiker. Het mooist is het om dit met behulp van een zeefje te doen, zo wordt het mooi verdeeld. En nu zijn je appelroosjes klaar! Best mooi toch!

Ga jij ze ook maken?

Hoe maak je appelroosjes?

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*