Appelroosjes

Appelroosjes

Als je deze roosjes ziet denk je vast dat het heel veel werk is om ze te maken. Of misschien kijk je niet eens naar het recept omdat je denkt dat het te moeilijk is. Nou dat valt echt reuze mee! Ik maakte een stap voor stap uitleg met foto’s erbij zodat ze niet kunnen mislukken.

De appelroosjes zien er prachtig uit en ze smaken naar appelflappen, dus ze zijn gegarandeerd een succes.

Deze appelroosjes zijn een leuke traktatie, gecombineerd met een bolletjes ijs een lekker dessert of een mooi hapje voor bij een high tea. Of je heb nog een aantal appels op je fruitschaal liggen die op ‘moeten’. Dan heb je een goed excuus om deze appelroosjes te maken.

Appelroosjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Desserts, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

25

stuks
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

40

minuten
Tijd totaal

1

uur 

5

minuten

Met bladerdeeg en appels kun je het allermooiste bladerdeeghapje maken.

Ingrediënten

  • 2 appels (het liefst zoete rode appels)

  • 4 vierkante velletjes bladerdeeg

  • halve citroen

  • 1 eetlepel (riet)suiker

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 eetlepel ongezouten gesmolten roomboter

  • steelpannetje water

  • 1 eetlepel poedersuiker

Hoe maak je het?

  • Was de appels goed en haal het klokhuis eruit. Snijd ze door de helft en snijd er dunne halve maantjes van. Kook het water in een pannetje en voeg daar citroensap aan toe. Als het water kookt voeg dan de plakjes appel toe en blancheer ze 2 minuten. Als ze zacht zijn kun je ze beter vormen zonder dat ze breken.
  • Haal ze met de schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje, besprenkel met nog een klein beetje citroensap. Dit gaat het verkleuren tegen.
  • Leg 2 velletjes bladerdeeg naast elkaar. Leg nu een velletje een stukje (1 centimeter overlappend) op het andere velletje en rol hierover heen met een deegroller zodat het een brede plak wordt. doe dit ook met de andere 2 velletjes.
  • Snijd nu horizontaal 4 lange repen uit het deeg. Dit kan met een mes of een deegroller. Je hebt nu 8 repen deeg. Smelt ondertussen de boter. En meng de suiker met het kaneel.
  • Besmeer de repen met een klein beetje gesmolten roomboter en bestrooi elke reep met kaneelsuiker.
  • Leg nu de appelpartjes er naast elkaar op, laat het bovenste stukje erbovenuit steken en vouw de onderste rand en naar boven overheen. Rol de reep nu van links naar rechts op tot een roosje.
  • Verwarm de oven op 200 graden en zet de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat.Appelroosjes
  • Bak ze eerst ongeveer 18 minuten en maak daarna de oven open. Bedek de roosjes met aluminiumfolie om verbranden van de appel te voorkomen. Bak ze nu nog ongeveer 5 tot 7 minuten. Dit verschilt per oven. De appel mag niet verbranden.
  • Haal de roosjes uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Bestrooi met poedersuiker. Doe dit eventueel met een zeefje zodat het mooi over de appelroosjes verdeeld wordt.Appelroosje

Aantekeningen

  • Met bladerdeeg kun je hele lekkere dingen maken. Bladerdeeg hartjes met jam zijn lekker en heel eenvoudig te maken. Kijk hier voor het recept.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Superleuk. Dit is echt een leuke traktatie.
    Weet wat ik volgende week heb te doen.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*