Appelroosjes, kleine kunstwerkjes die smaken naar appelflappen. Als je deze roosjes ziet denk je vast dat het heel veel werk is om ze te maken, maar het is echt heel eenvoudig. Ook heb je er niet veel ingrediënten voor nodig. Ik maakte een stap voor stap uitleg met foto’s erbij. Als je dit stappenplan volgt kunnen ze niet kunnen mislukken.
Dit ‘hapje’ is geschikt voor een high tea, een brunch, dessert, traktatie of gewoon ‘zomaar’. Je kunt het prima maken van een paar verrimpelde appels op je fruitschaal die echt op moeten. Ik maakte deze roosjes regelmatig als hapje voor het kerstdiner op school van de kinderen. Het valt bij de meesten goed in de smaak. Het is ook makkelijk voor te bereiden.
Appelroosjes
Deze appelroosjes kun je maken met roomboter bladerdeeg maar ook met plantaardig bladerdeeg (voor een vegan variant). Dit is geen speciaal bladerdeeg want de meeste goedkope versie in de supermarkt is van zichzelf al plantaardig. Lees voor de zekerheid altijd even het etiket. Je kunt deze roosjes dus ook in een vegan versie maken. Gebruik dan voor het besmeren van de reepjes bladerdeeg ook plantaardige boter in plaats van roomboter. En wil je gewoon roomboter gebruiken dan is dat ook prima. Gebruik wat je zelf het lekkerst vindt.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)