Speltbroodje brie, inspiratie voor lekker broodbeleg. Recepten of inspiratie om broodjes te beleggen kun je nooit genoeg hebben. Dit broodje brie kun je prima meenemen in je lunchtrommel, maar is ook heerlijk bij een high tea, brunch of als lichte avondmaaltijd.
In dit geval heb ik een speltbroodje gebruikt maar je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken die je lekker vind. Persoonlijk vind ik het wel lekker als er op het broodje een topping van zaadjes en pitjes zit. Dit geeft een lekkere bite en crunch. Het is ook lekker als ‘open faced sandwich’ op bijvoorbeeld dikke snee zuurdesembrood. Maar het is ook een lekkere topping voor flatbread.
Hoe maak je een lekker speltbroodje brie?
Wat eigenlijk altijd samengaat met brie is honing, de smaakcombinatie is gewoon perfect. Kies voor een beetje groen zoals veldsla, dit heeft een zachte en zelfs romige smaak. Combineer dit met knapperige pijnboompitjes, een beetje hennepzaad en een flinke pluk pittige kiemen of tuinkers. Zo maak je van een simpel broodje de lekkerste lunch. Of serveer het bij een high tea of brunch op mini broodjes. Ook lekker bij het Paasontbijt of andere feestelijke gelegenheden.