Eetspiratie » Speltbroodje brie
Speltbroodje brie

Speltbroodje brie

Speltbroodje brie, niet echt een recept maar meer een lekkere tip ter inspiratie. Soms weet je gewoon even niet meer wat je nu weer op je broodje moet doen. Misschien zoek je een recept voor een lekker belegd broodje of je hebt nog wat lunchinspiratie nodig. Inspiratie voor op brood kun je altijd wel gebruiken, daarom deel ik deze simpele maar lekkere tip.

Je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken. Toevallig heb ik voor dit recept speltbrood gebruikt maar een lekker zuurdesembroodje of (zelfgebakken) brood kan natuurlijk ook prima. Bij een broodje brie vind ik het altijd wel lekker om een broodje te nemen waar lekker veel zaden en pitjes op zitten, dat geeft meteen een goede crunch.

Hoe maak je een lekker speltbroodje brie?

Wat eigenlijk altijd samengaat met brie is honing. Honing en brie zijn beste vrienden, de smaakcombinatie is gewoon perfect. Combineer dit met knapperige pijnboompitjes of een ander zaad(je) of pitjes en je maakt van een simpel broodje met weinig ingrediënten een heerlijke lunch of feestelijk ontbijt (bijvoorbeeld het Paasontbijt).

Als je gek bent op kiemgroente zoals bijvoorbeeld tuinkers, dan kun je helemaal losgaan op dit broodje. Kiemgroente geven je broodje een lekkere pittige smaak wat goed past bij de brie en honing.

Speltbroodje brie

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Brood en borrelhapjes, Lunch, OntbijtNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

broodjes
Bereiding

10

minuten

Een broodje brie, met een paar ingrediënten maak een lekker luxe belegd broodje.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 4 4 knapperige broodjes

  • halve zak halve veldsla (ongeveer 50 gram)

  • 1 punt 1 brie

  • 4 theelepels 4 honing

  • optioneel: 1 theelepel hennepzaad

  • 1 eetlepel 1 geroosterde pijnboompitjes

  • 4 plukken 4 kiemgroente (bijvoorbeeld tuinkers/alfalfa/broccocress)

Hoe maak je het?

  • Snijd de broodjes open en beleg deze met een flinke pluk sla.
  • Neem 3 plakjes brie per broodje en drizzle er een theelepel honing per broodje overheen.
  • Rooster de pijnboompitjes kort en strooi deze samen met een klein beetje hennepzaad over de brie.
  • Garneer royaal met kiemgroente voor een lekkere pittige smaak.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE