Eetspiratie » Speltbroodje brie
Speltbroodje brie

Speltbroodje brie

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Speltbroodje brie, inspiratie voor lekker broodbeleg. Recepten of inspiratie om broodjes te beleggen kun je nooit genoeg hebben. Dit broodje brie kun je prima meenemen in je lunchtrommel, maar is ook heerlijk bij een high tea, brunch of als lichte avondmaaltijd.

In dit geval heb ik een speltbroodje gebruikt maar je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken die je lekker vind. Persoonlijk vind ik het wel lekker als er op het broodje een topping van zaadjes en pitjes zit. Dit geeft een lekkere bite en crunch. Het is ook lekker als ‘open faced sandwich’ op bijvoorbeeld dikke snee zuurdesembrood. Maar het is ook een lekkere topping voor flatbread.

Hoe maak je een lekker speltbroodje brie?

Wat eigenlijk altijd samengaat met brie is honing, de smaakcombinatie is gewoon perfect. Kies voor een beetje groen zoals veldsla, dit heeft een zachte en zelfs romige smaak. Combineer dit met knapperige pijnboompitjes, een beetje hennepzaad en een flinke pluk pittige kiemen of tuinkers. Zo maak je van een simpel broodje de lekkerste lunch. Of serveer het bij een high tea of brunch op mini broodjes. Ook lekker bij het Paasontbijt of andere feestelijke gelegenheden.

Speltbroodje brie

Speltbroodje brie

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 from 1 stem
Categorie: Lunch, BrunchKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

broodjes
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

0

minuten
Totale tijd

10

minuten

Een broodje brie met honing, pijnboompitjes en pittige kiemen. Heerlijk als lunch maar ook geschikt voor een brunch, picknick of lichte avondmaaltijd.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 knapperige broodjes

  • halve zak veldsla (ongeveer 50 gram)

  • 1 punt brie

  • 4 theelepels honing

  • optioneel: 1 theelepel hennepzaad

  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes

  • 4 plukken kiemgroente (tuinkers of alfalfa)

BEREIDING

  • Snijd de 4 broodjes open en beleg ze met een flinke pluk veldsla.
  • Snijd de brie in dunne plakjes. Neem 3 plakjes brie per broodje en drizzle er een theelepel honing per broodje overheen.
  • Rooster 1 eetlepel pijnboompitjes kort en strooi deze samen met een klein beetje hennepzaad over de broodjes brie.
  • Garneer de broodjes royaal met kiemgroente voor een lekkere pittige smaak.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!