Eetspiratie » Speltbroodje brie
Speltbroodje brie

Speltbroodje brie

Speltbroodje brie, niet echt een recept maar meer een lekkere tip ter inspiratie. Soms weet je gewoon even niet meer wat je nu weer op je broodje moet doen. Misschien zoek je een recept voor een lekker belegd broodje of je hebt nog wat lunchinspiratie nodig. Inspiratie voor op brood kun je altijd wel gebruiken, daarom deel ik deze simpele maar lekkere tip.

Je kunt natuurlijk elk broodje gebruiken. Toevallig heb ik voor dit recept speltbrood gebruikt, maar een lekker zuurdesembroodje of (zelfgebakken) brood kan natuurlijk ook prima. Bij een broodje brie vind ik het altijd wel lekker om een broodje te nemen waar lekker veel zaden en pitjes op zitten, dat geeft meteen een goede crunch.

Hoe maak je een lekker speltbroodje brie?

Wat eigenlijk altijd samengaat met brie is honing. Honing en brie zijn beste vrienden, de smaakcombinatie is gewoon perfect. Combineer dit met knapperige pijnboompitjes of een ander zaad(je) of pitjes en je maakt van een simpel broodje met weinig ingrediënten een heerlijke lunch of feestelijk ontbijt (bijvoorbeeld het Paasontbijt).

Als je gek bent op kiemgroente zoals bijvoorbeeld tuinkers, dan kun je helemaal losgaan op dit broodje. Kiemgroente geven je broodje een lekkere pittige smaak wat goed past bij de brie en honing.

Speltbroodje brie

Speltbroodje brie

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Gang: Brood en borrelhapjes, Lunch, OntbijtNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

broodjes
Bereiding

10

minuten

Een broodje brie, met een paar ingrediënten maak een lekker luxe belegd broodje.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4 knapperige broodjes

  • halve zak veldsla (ongeveer 50 gram)

  • 1 punt brie

  • 4 theelepels honing

  • optioneel: 1 theelepel hennepzaad

  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes

  • 4 plukken kiemgroente (bijvoorbeeld tuinkers/alfalfa/broccocress)

BEREIDING

  • Snijd de broodjes open en beleg deze met een flinke pluk sla.
  • Neem 3 plakjes brie per broodje en drizzle er een theelepel honing per broodje overheen.
  • Rooster de pijnboompitjes kort en strooi deze samen met een klein beetje hennepzaad over de brie.
  • Garneer royaal met kiemgroente voor een lekkere pittige smaak.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.