In de winter is kaki fruit volop verkrijgbaar. Het ziet er een beetje uit als een oranje tomaat maar zo smaakt hij niet! Ik ben gek op sinaasappelsap en ik was benieuwd of sap met kaki fruit ook lekker zou zijn. Samen met een aantal andere lekkere ingrediënten heb ik mijn blender aan het werk gezet en er kwam een lekker oranje sapje uit.
Kaki fruit kun je het beste eten als hij goed rijp is en een beetje zacht, dit kun je uittesten door de vrucht in te drukken. Kun je hem indrukken dan is hij rijp. Je hoeft hem ook niet perse te schillen.
Er bestaat ook nog sharon fruit. Dit is familie van de kaki, deze hoef je niet te laten rijpen maar zijn meteen eetbaar. Als je dus in de supermarkt sharon fruit en kaki fruit ziet liggen dan weet je nu wat het verschil is.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)