Sap met kaki fruit, een heerlijk gezond drankje voor in de winter. In de winter is kaki fruit volop verkrijgbaar. Deze oranje vrucht ziet er op het eerste oog een beetje uit als een tomaat. Eenmaal rijp zijn ze heerlijk zoet en vol van smaak. Je kunt er de lekkerste gerechten mee maken, zowel hartig als zoet. Heerlijk in smoothies, chiapudding of overnight oats. Maar ook heerlijk om een sapje van te maken.
Kaki fruit kun je het beste eten als hij goed rijp is en een beetje zacht, dit kun je uittesten door de vrucht in te drukken. Kun je hem indrukken dan is hij rijp. Je hoeft hem ook niet perse te schillen. In dit artikel leg ik uit hoe je een kaki het beste kunt eten en welke stadia er zijn in het rijpingsproces. De kaki is een bijzondere vrucht met een unieke smaak. Voor het maken van dit sapje kun je prima een blender gebruiken. Je hebt dus geen sapcentrifuge nodig.
Om dit sapje te maken heb je goede rijpe kaki’s nodig. Als ze te hard zijn kan het een beetje bitter smaken. Je kunt ze in principe met schil en al blenden maar als je de schil liever eraf haalt kan dat natuurlijk ook.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant: