Kaki sap

Sap met kaki fruit

In de winter is kaki fruit volop verkrijgbaar. Het ziet er een beetje uit als een oranje tomaat maar zo smaakt hij niet! Ik ben gek op sinaasappelsap en ik was benieuwd of sap met kaki fruit ook lekker zou zijn. Samen met een aantal andere lekkere ingrediënten heb ik mijn blender aan het werk gezet en er kwam een lekker oranje sapje uit.

Kaki fruit kun je het beste eten als hij goed rijp is en een beetje zacht, dit kun je uittesten door de vrucht in te drukken. Kun je hem indrukken dan is hij rijp. Je hoeft hem ook niet perse te schillen. Er bestaat ook nog sharon fruit dat is familie van de kaki, deze hoef je niet te laten rijpen maar zijn meteen eetbaar. Als je dus in de supermarkt sharon fruit en kaki fruit ziet liggen dan weet je nu wat het verschil is.

Wat heb je nodig voor 2 glazen?

  • 1 wortel, schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 stuks rijp kaki fruit
  • 100 milliliter troebele appelsap
  • sap van een halve limoen

Maak de wortel en het kaki fruit schoon en snijd deze in kleine stukjes. Pers het sap uit de sinaasappel en de limoen. Doe alle ingrediënten in de blender en maak er een sapje van. Voeg eventueel een scheutje water toe om het sapje nog iets te verdunnen.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*