Eetspiratie » Pluk je fruit in een pluktuin
Blauwe bessen

Pluk je fruit in een pluktuin

Wat ga je doen in het weekend of op een vrije dag? Je zou je eigen fruit kunnen gaan plukken! Al een tijdje was ik op zoek naar een leuke pluktuin of tuinder en zo kwam ik via via terecht bij een blauwe bessenkwekerij in de regio. Ik ben gek op blauwe bessen, maar ik vind ze in de supermarkt best wel prijzig. Meestal koop ik de diepvriesvariant, maar dat is toch anders dan de verse bessen. Ik zag een grote emmer gevuld met blauwe bessen wel zitten, dus maakten we er een klein familie-uitje van. Kinderen vinden zelf bessen plukken natuurlijk ook erg leuk om te doen.

Je zult versteld staan hoeveel pluktuinen er in Nederland zijn. Misschien zit er wel een pluktuin bij jou in de buurt. In mijn regio (Nijmegen) vind je pluktuinen voor aardbeien, blauwe bessen, appels, peren en frambozen. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer pluktuinen te vinden.

Pluk je fruit in een pluktuin
Blauwe bessen zijn zo mooi!

Ik plukte samen met mijn gezin 2,4 kilo bij elkaar. Het ging jammer genoeg heel hard regenen dus konden we op dat moment niet verder plukken. We hadden twee emmertjes gevuld en we moesten hiervoor 6 euro afrekenen! Bij deze pluktuin gaat het per kilo, voor elke geplukte kilo betaal je 2,50.

Blauwe bessen
In deze pluktuin hebben ze verschillende soorten bessen

Er was in deze pluktuin ook een roze bessensoort genaamd, Pink Lemonade. Hier was ik erg nieuwsgierig naar. Ze smaken niet alleen lekker, ze zien er ook nog eens heel mooi uit.

Pink Lemonade bessen
Zie je de regenbui op de achtergrond aankomen!

Wat ga ik doen met al die bessen?

Toen we thuiskwamen hebben we de bessen goed gewassen, alle steeltjes verwijderd en eventuele onrijpe besjes eruit gehaald. Ik heb ze plat ingevroren in ziplock zakken want de bessen zijn niet zo heel lang houdbaar in de koelkast. Door ze plat in te vriezen (ik leg ze horizontaal als een A4tje in in mijn vriezer) vriezen ze niet aan elkaar. Blauwe bessen kunnen vrij snel gaan schimmelen. Ik heb er een aantal in de koelkast bewaard om zo op te eten en ik bakte diezelfde middag nog een cake.
Hier vind je het recept.

Blauwe bessen cake

Recepten

Met blauwe bessen kun je nog veel meer lekkers maken. Ik eet eigenlijk bijna elke dag wel blauwe bessen, het liefst bij het ontbijt. Je kunt er heerlijke blauwe bessenmoes van maken of je maakt er een lekkere smoothie van. Ook in een smoothie bowl zijn blauwe bessen een mooie aanvulling. Wat dacht je van pannenkoekjes met blauwe bessen of mijn beroemde poffertjes salade met blauwe bessen? Dat recept is trouwens bedacht door mijn jongste dochter!

Poffertjes salade
Hallo…een salade met poffertjes, dat moet wel lekker zijn!

Blauwe bessen zijn naast lekker ook erg gezond, want ze bevatten veel vezels en weinig calorieën. Deze besjes zijn daarom een lekker en makkelijk tussendoortje. De roze ‘Pink Lemonade’ zijn iets zoeter dan de gewone blauwe bes. De ‘gewone’ blauwe bes kan nogal eens zuur zijn. In deze pluktuin mag je ook de verschillende soorten bessen proeven voordat je ze plukt. Dan weet je zeker welke je lekker vindt.

Blauwe bessen struik
Een paar voetbalvelden vol blauwe bessen struiken
Blauwe bessen

Wat is jouw favoriete recept met blauwe bessen?

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE