Appelmoes met blauwe bes uit de slowcooker. Wat maak je als je rijpe appels op je fruitschaal hebt en een hoop blauwe bessen in je vriezer hebt liggen? Juist, je maakt appelmoes met blauwe bes! Meestal gaan mijn rijpe appels in een appelscheptaart maar nu wilde ik wel een keer iets anders. Deze fruitmoes heeft niet alleen een waanzinnige kleur, hij is ook nog eens overheerlijk.
Deze fruitmoes is altijd handig om in je koelkast op voorraad te hebben. Het is lekker als bijgerecht, tussendoortje of zelfs als ontbijt of dessert. En heb je nog bladerdeeg in de vriezer liggen? Maak er dan appelflappen van! Schep wat appelmoes op een velletje bladerdeeg, vouw hem dicht en bestrijk met een geklutst ei of een beetje water. Bestrooi de flappen met een beetje kaneelsuiker. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de flappen ongeveer 15 tot 17 minuten, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Appelmoes met blauwe bes uit de slowcooker
Ik ben gek op (koude) appelmoes. Deze variant met blauwe bessen is nog lekkerder. Niet alleen de kleur is geweldig, de smaak is lekker fris en een tikkeltje zuur. Precies zoals ik het lekker vindt. Je kunt dit recept maken in een gewone pan, maar voor het gemak maakte ik het in de slowcooker. Zo heb je er geen omkijken naar en de pan doet al het werk voor je.
Appelmoes met blauwe bes uit de slowcooker
10
porties10
minutes6
hours6
hours10
minutesAppelmoes met blauwe bes, een heerlijk bijgerecht uit de slowcooker. In ongeveer 6 uur op stand low (of 4 uur op stand high) maak je een lekkere zoete fruitmoes, gezoet met dadels.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
8 zoete appels
250 gram (bevroren) blauwe bessen
halve eetlepel kaneel
1 citroen (rasp en sap)
1 mespunt vanillepoeder (of een theelepel vanille extract)
4 dadels (ontpit) of 1 eetlepel suiker
BEREIDING
- Schil de appels, snijd deze in blokjes en leg ze in de slowcooker. Voeg nu de blauwe bessen toe samen met kaneel, sap en rasp van de citroen, vanille, dadels (of suiker).
- Zet de slowcooker 6 uur op low of ongeveer 4 uur op high. Als de kooktijd verstreken is maak je de moes fijn met een pureestamper.
- Proef of de smaak van de appelmoes naar wens is. Is hij niet zoet genoeg? Voeg dan nog wat suiker toe. Schep de moes over in een schone glazen pot, laat het afkoelen en bewaar het in de koelkast.
- Deze moes is lekker in de yoghurt, als topping op taart, cake of pannenkoeken, of gewoon zo in een kommetje.
AANTEKENINGEN
- Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een schone glazen pot in de koelkast.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.