Eetspiratie » Perenmoes en perensap
Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap, lekkerder dan appelmoes! Als ik moet kiezen is peer (naast mango) een van mijn favoriete fruitsoorten. Het liefst eet ik rijpe peren waar het sap nog net niet uitloopt. Bij peren denk ik altijd aan de winter, warme havermout ontbijtjes en perenmoes. Hoe je perenmoes en perensap maakt, leg ik je in dit artikel uit.

De lekkerste peren zijn hele rijpe peren. Van die peren waar het sap over je hand loopt als je erin bijt. Deze peren zijn perfect voor perenmoes. Gecombineerd met kaneel en koekkruiden heb je een superlekker ontbijtje, tussendoortje of toetje. Het is zowel warm als koud erg lekker.

Perenmoes en perensap

Perenmoes maak je eigenlijk hetzelfde als appelmoes. Je kookt de peren met een beetje water en kruiden in een pan tot moes. Speculaaskruiden zijn een lekkere toevoeging, dit smaakt goed in combinatie met peer. Wat bij peren anders is dan bij appelmoes is dat je meer vocht overhoudt. Na het koken druk je de moes door een zeef en wat overblijft dat is perensap. Je kunt dit warm drinken maar koud smaakt het ook erg lekker. Je hoeft verder geen suiker toe te voegen want rijpe peren zijn al zoet van zichzelf.

Perenmoes en perensap

Perenmoes en perensap

Recept van Simone | Eetspiratie
4.5 van 6 stemmen
Categorie: Tussendoortje, Bijgerecht, DrankKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

15

minuten
Totale tijd

30

minuten

Maak van rijpe peren perenmoes en perensap. Twee heerlijke recepten voor peren in het perenseizoen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 6 rijpe peren

  • 2 eetlepels citroensap

  • halve theelepel kaneel of koekkruiden

  • snufje zout

  • 4 eetlepels water

BEREIDING

  • Schil de peren en snijd ze in grove stukken. Doe ze in het pannetje samen met de citroensap, kaneel of koekkruiden en een klein scheutje water.
  • Zet het pannetje op een laag vuur met de deksel erop. Kook de peren tot ze zacht zijn en roer af en toe even door. Na ongeveer 10 minuten maak je de peren fijn met een vork of pureestamper.
  • Doe de perenmoes in een zeef en hang deze boven een schaal, druk met de achterkant van een lepel het overtollige vocht uit de moes. Het sap dat nu overblijft giet je in een fles.
  • Schep de perenmoes over in een pot of bakje. Laat de moes en het sap afkoelen en zet het daarna in de koelkast.

AANTEKENINGEN

  • Houdbaarheid: bewaar 2 tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast. 

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.