Perenmoes en perensap, lekkerder dan appelmoes! Als ik moet kiezen is peer (naast mango) een van mijn favoriete fruitsoorten. Het liefst eet ik rijpe peren waar het sap nog net niet uitloopt. Bij peren denk ik altijd aan de winter, warme havermout ontbijtjes en perenmoes. Hoe je perenmoes en perensap maakt, leg ik je in dit artikel uit.
De lekkerste peren zijn hele rijpe peren. Van die peren waar het sap over je hand loopt als je erin bijt. Deze peren zijn perfect voor perenmoes. Gecombineerd met kaneel en koekkruiden heb je een superlekker ontbijtje, tussendoortje of toetje. Het is zowel warm als koud erg lekker.
Perenmoes en perensap
Perenmoes maak je eigenlijk hetzelfde als appelmoes. Je kookt de peren met een beetje water en kruiden in een pan tot moes. Speculaaskruiden zijn een lekkere toevoeging, dit smaakt goed in combinatie met peer. Wat bij peren anders is dan bij appelmoes is dat je meer vocht overhoudt. Na het koken druk je de moes door een zeef en wat overblijft dat is perensap. Je kunt dit warm drinken maar koud smaakt het ook erg lekker. Je hoeft verder geen suiker toe te voegen want rijpe peren zijn al zoet van zichzelf.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)