Perenmoes

Perenmoes en perensap

Het is herfst en dan krijg ik zin in kaneel, koekkruiden en… peren! Ze zijn hier niet aan te slepen. Het lekkerst zijn ze als ze zacht en sappig zijn. Je kunt er heerlijke perenmoes en perensap van maken. 

Ik maak regelmatig appelmoes en dacht toen ik mijn fruitschaal vol met peren zag; ik maak eens perenmoes. Dit is net zo snel en simpel als het maken van appelmoes en stiekem ook veel lekkerder. Het leuke is dat je eigenlijk van deze perenmoes twee recepten tegelijk kunt maken namelijk, perenmoes en perensap. En het is echt superlekker!

Wat heb je nodig?

  • 6 rijpe peren (geen stoofperen)
  • kneepje citroensap
  • flinke snuf kaneel of koekkruiden
  • scheutje water

Keukenbenodigdheden:

  • pannetje
  • zeef en schaaltje
  • vork of pureestamper
  • lepel
  • schone glazen fles en pot

Zo maak je het:

Schil de peren en snijd ze in grove stukken. Doe ze in het pannetje samen met de citroensap, kaneel of koekkruiden en een klein scheutje water. Zet het pannetje op een laag vuur met de deksel erop. Kook de peren tot ze zacht zijn en roer af en toe even door. Na ongeveer 10 minuten maak je de peren fijn met een vork of pureestamper.

Perenmoes

Doe de perenmoes in de zeef en houd deze boven een schaal, druk met de achterkant van de lepel het overtollige vocht uit de moes. Het sap dat nu overblijft giet je in de fles. De perenmoes schep je over in de glazen pot en laat het allebei afkoelen voordat je het in de koelkast zet.

Het sap kun je lekker opdrinken of gebruiken als zoetmiddel in een bakrecept. De perenmoes kun je eten net zoals appelmoes. Ik eet het regelmatig als ontbijt met een beetje Griekse yoghurt en kaneel. Het is extra lekker als de moes een beetje warm is.

Perenmoes kun je net als appelmoes ook maken in de slowcooker. Snijd de peren in blokjes, voeg een scheutje water, citroensap en koekkruiden toe en zet op stand low voor minimaal 4 uur. Kijk af en toe of de peren zacht zijn geworden. Als je de moes in de slowcooker maakt zul je alleen niet zoveel sap overhouden als dat je het in een gewoon pannetje maakt.

Kijk ook eens naar dit recept voor een peer speculaascake!

Perenmoes

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Marie Jeanne

    Ga het maken heb geweldig veel peren dit jaar bedankt

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*