Basis tomatensaus voor pasta, hoe maak je dat? Je hoeft helemaal geen kant en klare tomatensaus te kopen, je maakt deze heel eenvoudig zelf met verse ingrediënten en de lekkerste gepureerde tomaten die je kunt vinden. Dit recept is een basis, dus ben creatief en maak deze saus naar je eigen smaak.
Wij eten minstens een keer per week een pasta gerecht. Soms is dat pasta met tomatensaus of gnocchi met groene pesto of een snelle pasta met knoflook en krokant broodkruim. Deze saus is ook geschikt voor macaroni en zelfs als saus voor lasagne. Maak een grote voorraad en vries een gedeelte in. Zo heb je altijd een saus bij de hand waar je snel iets lekkers mee kunt maken.
Basis tomatensaus voor pasta
Voor deze saus gebruik ik geen verse tomaten maar gepureerde tomaten (polpa) uit blik. Deze tomaten zijn veel zoeter en smaakvoller dan verse tomaten. Als ik verse tomaten zou gebruiken dan zou ik kiezen voor pomodori tomaten, vleestomaten of roma tomaten. De tomaten kun je ook eerst in de oven roosteren voor nog meer smaak. De basis voor een tomatensaus is eigenlijk altijd, ui, knoflook, bleekselderij en wortel. Als je deze ingrediënten gebruikt dan kan je saus niet mislukken. Je kunt ervoor kiezen om de sofritto (wortel, bleekselderij, ui) helemaal fijn te hakken of grof te laten voor wat meer bite.
Deze tomatensaus is veganistisch maar wil je er vlees aan toevoegen dan kan dat natuurlijk prima. Bruine gekookte linzen zijn ook een lekkere toevoeging aan deze saus. Je kunt er alle kanten mee op. Heb je wat meer tijd en wil je een lekkere tagliatelle met ragu Bolognese maken? Bekijk dan hier het recept.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.