Eetspiratie » Basis tomatensaus voor pasta
Basis tomatensaus (zonder vlees)

Basis tomatensaus voor pasta

Hoe maak je nu snel een tomatensaus? Je racet naar de winkel en zet een kant en klare pot saus in je winkelwagentje. Nee natuurlijk niet! Gewoon zelluf maken. Deze basis tomatensaus kun je uitbreiden met ingrediënten die jij lekker vindt. Het is gewoon een handig klein receptje waar je veel kanten mee op kunt.

En heb je meer tijd? Dan kun je een lekkere ragu Bolognese maken! Dit bekende gerecht is altijd een succes. Heb je iets minder tijd? Dan is dit basisrecept een uitkomst.

Kijk hier voor het recept van tagiatelle ragu Bolognese.

Basis tomatensaus voor pasta

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Dressings & sauzen, Vegan, Vegetarisch, BudgetKeuken: WereldkeukenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Een simpel basisrecept voor tomatensaus.

Ingrediënten

  • 750 milliliter passata

  • 1 winterpeen

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • snufje cayenne peper of chili flakes

  • 2 eetlepels gedroogde oregano

  • 1-2 eetlepels balsamico azijn

  • 1 theelepel suiker of meer smaak

  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum of een aantal verse blaadjes

  • 1 eetlepel olijfolie

  • snufje zout en peper

  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder of een verkruimeld blokje

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui en de knoflook en snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook aan. Bak de wortel, gedroogde chili flakes en de oregano even mee en voeg de tomaten passata toe.
  • Verwarm dit en breng op smaak met de balsamicoazijn, groentebouillonpoeder (of blokje) basilicum, suiker, zout en peper.

Aantekeningen

  • Wil je extra groenten in je tomatensaus? Voeg er dan rode paprika, courgette, champignons en bleekselderij aan toe. Bak dit meteen mee met de ui, knoflook en wortel.
  • Je kunt natuurlijk ook vlees toevoegen aan deze saus. (Kip)gehaktballetjes, geruld (kip)gehakt of stukjes worst. Bak dit apart in een pan en voeg het als het vlees gaar is samen met de saus.
  • Bij deze saus kun je ook heerlijke toppings gebruiken. Geraspte Parmezaanse kaas en knoflookcroutons zijn er erg lekker bij.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

twee × 5 =