Basis tomatensaus (zonder vlees)

Basis tomatensaus voor pasta

Een ragú (in Nederland bekend als bolognesesaus) voor bij pasta maak je niet even binnen een half uurtje. Echte ragú is het lekkerst als het uren gesudderd heeft (bijvoorbeeld in een slowcooker). Soms heb je gewoon geen tijd en heb je een snel recept nodig wat naast eenvoudig ook heel erg lekker is. Deze basis tomatensaus is een handig recept om in je kookrepertoire te hebben. Voeg er gehaktballetjes aan toe en je hebt een lekker pasta gerecht.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 fles tomaten passata van 750 milliliter
  • grote wortel of winterpeen
  • 1 ui
  • teentje knoflook geraspt
  • snufje cayennepeper of gedroogde chilivlokken
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 1 tot 2 eetlepels balsamico azijn
  • theelepel (kokosbloesem) suiker
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • verse basilicumblaadjes
  • scheutje (olijf) olie
  • optioneel: gehaktballetjes

Hoe maak je het?

Snijd de ui en de wortel heel fijn en rasp de knoflook. Verhit een eetlepel olie in een diepe pan en fruit de ui en knoflook aan. Bak de wortel en de gedroogde chilivlokken en de oregano even mee en voeg de tomaten passata toe. Verwarm dit en breng op smaak met de balsamicoazijn, de (kokosbloesem)suiker, zout en peper.

Voeg net voor het opdienen nog wat verse basilicum toe en vers gemalen zwarte peper. Serveer het met een pasta naar wens, eventueel gebakken gehaktballetjes, krokant broodkruim en Parmezaanse kaas.

Het bovenstaande recept is een snelle vegetarische versie van een tomatensaus, maar heb je meer tijd, maak dan eens ragú Bolognese. Dit recept kun je ook heel goed bereiden in de slowcooker.

Tagliatelle ragú Bolognese

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

3 Reacties

  1. Pingback: Tagliatelle met ragu Bolognese - Eetspiratie

  2. Klinkt heel lekker, waar haal je de speltpasta vandaan?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*