Olie met peterselie en knoflook

Olie met peterselie en knoflook

De favoriete vakantiebestemming van ons gezin is Ibiza! Wij hebben al een aantal keer dit prachtige eiland mogen bezoeken en we zijn er echt verliefd op geworden. Ook hebben we genoten van het eten op Ibiza, want de Spaanse keuken biedt precies wat ik lekker vind. Namelijk veel groenten, vis en veel olie met peterselie en knoflook!

Deze peterselie knoflookolie heet in het Spaans Aceite de Ajo y Perejil. Dit heb ik op Ibiza werkelijk elke dag gegeten. Ik deed de olie over de vis en gebruikte het als dressing over salade. Dus om thuis weer dat heerlijke vakantie gevoel te krijgen, moest ik deze simpele olie natuurlijk ook thuis maken.

Wat heb je nodig?

  • 1 bos platte peterselie (alleen de blaadjes)
  • 200 milliliter goede olijfolie
  • snufje zout
  • 3 teentjes knoflook
  • eetlepel vers citroensap

Hoe maak je het?

Snijd de steeltjes van de peterselie, was deze en vries ze in voor een ander recept (bijvoorbeeld voor in de groentesoep).

Was de blaadjes van de peterselie en pel de knoflookteentjes, snijd ze in stukjes. Doe alle ingrediënten in een hoge beker en mix het glad met een staafmixer. Proef of de smaak van de olie naar wens is en voeg indien nodig nog wat zout of citroensap toe.

Giet de olie in een schoon glazen potje of flesje en giet er een klein laagje olie op. Sluit het goed af. In de koelkast is de olie een paar weken houdbaar.

Heerlijk over een stukje vis of vlees of als dressing over een salade. Ook lekker als vervanger van pesto door pasta of courgettenoedels. Bij deze Italiaanse roerbakschotel smaakt de olie ook erg lekker.

Olie met peterselie en knoflook

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*