Als er iets is wat ik elke dag heb gegeten tijdens onze vakanties op Ibiza is het Aceite de Ajo y Perejil oftewel knoflook- en peterselieolie. Dit is zo ongelooflijk lekker! Ik at het bij verschillende soorten vis en deed het als dressing over mijn aardappels en salades. Deze olie is makkelijk te maken en heeft maar weinig ingrediënten.
Soms krijg je van bepaalde geuren en smaken een bepaald gevoel. Als ik deze olie ruik en proef dan krijg ik spontaan weer dat fijne vakantiegevoel.
Voor dit recept gebruik je platte peterselie en niet de krulpeterselie want die heeft een totaal andere smaak en structuur. Je gebruikt grotendeels de blaadjes maar gooi de steeltjes niet weg! Deze kun je invriezen en bijvoorbeeld gebruiken in soepen of stoofschotels.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE