Gremolata krieltjes, gebakken aardappeltjes gemengd met citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze drie ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke frisse kruidige mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om simpele aardappeltjes snel veel smaak te geven.
De krieltjes bereid je in de oven (25-30 minuten op 200 graden) of airfryer (15 minuten op 200 graden). De gremolata bak je niet mee. Het is de bedoeling dat je deze op het laatst mengt met de warme krieltjes. Door de warmte komen de smaken van de gremolata goed vrij en blijft hij mooi groen van kleur.
Gremolata krieltjes
Je hoeft natuurlijk niet perse krieltjes te gebruiken. Een gewoon formaat aardappel in blokjes gesneden werkt ook prima. Wel is het lekker om de schil er dan omheen te laten zitten. Zo blijft de aardappel lekker stevig en krijgt hij ook meer smaak. Voor dit recept gebruik je bij voorkeur een biologische citroen omdat je de schil gebruikt. Heb je geen biologische citroen boen deze dan heel goed schoon of leg hem even in een badje van water en azijn. Je gebruikt ook platte peterselie en dus geen krulpeterselie. Die laatste wordt vaak gebruikt als garnering. Platte peterselie heeft veel meer smaak.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.