Eetspiratie » Gremolata krieltjes
Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes, gebakken aardappeltjes gemengd met citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze drie ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke frisse kruidige mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om simpele aardappeltjes snel veel smaak te geven.

De krieltjes bereid je in de oven (25-30 minuten op 200 graden) of airfryer (15 minuten op 200 graden). De gremolata bak je niet mee. Het is de bedoeling dat je deze op het laatst mengt met de warme krieltjes. Door de warmte komen de smaken van de gremolata goed vrij en blijft hij mooi groen van kleur.

Gremolata krieltjes

Je hoeft natuurlijk niet perse krieltjes te gebruiken. Een gewoon formaat aardappel in blokjes gesneden werkt ook prima. Wel is het lekker om de schil er dan omheen te laten zitten. Zo blijft de aardappel lekker stevig en krijgt hij ook meer smaak. Voor dit recept gebruik je bij voorkeur een biologische citroen omdat je de schil gebruikt. Heb je geen biologische citroen boen deze dan heel goed schoon of leg hem even in een badje van water en azijn. Je gebruikt ook platte peterselie en dus geen krulpeterselie. Die laatste wordt vaak gebruikt als garnering. Platte peterselie heeft veel meer smaak.

Gremolata krieltjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Gremolata is een heerlijk mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook. Dit smaakt perfect met gebakken aardappeltjes.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 750 gram 750 krieltjes in de schil of voorgekookt

  • 1 1 (biologische) citroen (de rasp)

  • 2 tenen 2 knoflook fijngehakt

  • 1 bosje 1 platte peterselie fijngehakt

  • 50 gram 50 Parmezaanse kaas geraspt

  • grof zeezout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels 2 olijfolie

Hoe maak je het?

  • Besprenkel de krieltjes met een beetje olijfolie en bak ze bruin en krokant in de oven of airfryer (zoals hierboven omschreven).
  • Hak de knoflook en peterselie zo fijn mogelijk en rasp de citroen. Meng dit in een kom door elkaar. Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Doe de warme gebakken krieltjes in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Schep dit er goed doorheen. Voeg de gremolata toe en schep goed om. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Aantekeningen

  • Gremolata krieltjes smaken lekker bij een stukje vis en een groene salade.
  • Een ander leuk aardappelgerecht is de Hasselback aardappel deze bereid je in oven en/of Crock-Pot Express.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE