Eetspiratie » Gremolata krieltjes
Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze 3 ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om gebakken krieltjes van een lekkere smaak te voorzien. Want geen lust er nu geen kruidige gebakken aardappeltjes?

De krieltjes bereid je in de oven (25-30 minuten op 200 graden) of airfryer (15 minuten op 200 graden). De gremolata bak je niet mee. Het is de bedoeling dat je deze op het laatst mengt met de warme krieltjes. Door de warmte komen de smaken van de gremolata goed vrij.

In plaats van krieltjes kun je ook gewone aardappeltjes gebruiken. Zelf vind ik het wel lekker om de schil erom te laten. Dit ziet er altijd ook mooi uit en zonde om het niet op te eten.

Gremolata krieltjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bijgerechten, VegetarischKeuken: ItaliaansNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

15

minuten
Baktijd

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Gremolata is een heerlijk mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook. Dit smaakt perfect met gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

  • 750 gram krieltjes in de schil of voorgekookt

  • 1 (biologische) citroen

  • 2 tenen knoflook

  • 1 bosje platte peterselie

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • grof zeezout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels olijfolie

Hoe maak je het?

  • Besprenkel de krieltjes met een beetje olijfolie en bak ze bruin en krokant in de oven of airfryer.
  • Ondertussen maak je de gremolata er rasp je de Parmezaanse kaas.
  • Doe de warme krieltjes in een kom en voeg de Parmezaanse kaas toe. Schep dit er goed doorheen. Voeg de gremolata toe en schep goed om. Breng op smaak met grof zeezout en vers gemalen zwarte peper.

Aantekeningen

  • Gremolata krieltjes smaken lekker bij een stukje vis en een groene salade.
  • Een ander leuk aardappelgerecht is de Hasselback aardappel deze bereid je in oven en/of Crock-Pot Express.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE