Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Laatst zocht ik naar een alternatief voor gebakken aardappeltjes, de Hasselback aardappel was een groot succes en toen heb ik gremolata krieltjes ontdekt! Gremolata is een Italiaans recept van citroenrasp met knoflook en peterselie. Je kunt het ook gebruiken bij de vis of bijvoorbeeld als mengsel door de pasta. Ik gebruik het om krieltjes heerlijk te kruiden, echt de moeite waard om eens te proberen!

Wat heb je nodig?

  • 750 gram krieltjes (deze mogen voorgekookt zijn of vers in de schil)
  • rasp van 1 biologische citroen
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 1 bosje peterselie fijn gehakt
  • olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper en grof zeezout

Zo maak je het:

Als je verse krieltjes gebruikt kook deze dan in de schil net niet helemaal gaar. Als je voorgekookte krieltjes gebruikt kun je alvast de oven voorverwarmen op 200 graden. Ook kun je de krieltjes bakken in de airfryer, dan ben je binnen 15 minuten klaar.

Doe de krieltjes in een grote kom en besprenkel met olijfolie totdat alle aardappeltjes mooi bedekt zijn. Leg een stukje bakpapier op de bakplaat en spreid de krieltjes erop uit. Bak ze in ongeveer 25 minuten mooi bruin en gaar.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.


Maak ondertussen in een kom een mengsel van geraspte knoflook, citroenrasp en Parmezaanse kaas. De peterselie voeg je pas toe op het laatst. Als de krieltjes gaar zijn kunnen ze uit de oven. Schep eerst de peterselie door het kaasmengsel en schep het mengsel goed om. Nu kunnen de warme krieltjes erbij. Schep deze goed om zodat alle krieltjes bedekt zijn met het mengsel en breng op smaak met peper en grof zeezout. Eet er een lekker stukje vis bij met een lekkere salade.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*