Eetspiratie » Gremolata krieltjes
Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes, gebakken aardappeltjes gemengd met citroenrasp, peterselie en knoflook. En laat ik deze drie ingrediënten nu superlekker vinden! Dit heerlijke frisse kruidige mengsel wordt veel gebruikt in de Italiaanse keuken. Het is perfect om simpele aardappeltjes snel veel smaak te geven.

De krieltjes bereid je in de oven (25-30 minuten op 200 graden) of airfryer (15 minuten op 200 graden). De gremolata bak je niet mee. Het is de bedoeling dat je deze op het laatst mengt met de warme krieltjes. Door de warmte komen de smaken van de gremolata goed vrij en blijft hij mooi groen van kleur.

Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

Gremolata krieltjes

Je hoeft natuurlijk niet perse krieltjes te gebruiken. Een gewoon formaat aardappel in blokjes gesneden werkt ook prima. Wel is het lekker om de schil er dan omheen te laten zitten. Zo blijft de aardappel lekker stevig en krijgt hij ook meer smaak. Voor dit recept gebruik je bij voorkeur een biologische citroen omdat je de schil gebruikt. Heb je geen biologische citroen boen deze dan heel goed schoon of leg hem even in een badje van water en azijn. Je gebruikt ook platte peterselie en dus geen krulpeterselie. Die laatste wordt vaak gebruikt als garnering. Platte peterselie heeft veel meer smaak.

Gremolata krieltjes

Gremolata krieltjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 5 stemmen
Gang: BijgerechtKeuken: ItaliaansNiveau: Makkelijk
Porties

4

porties
Voorbereiding

15

minuten
Kooktijd

0

minuten
Baktijd

30

minuten
Totale tijd

45

minuten

Gremolata is een heerlijk mengsel van citroenrasp, peterselie en knoflook uit de Italiaanse keuken. Dit smaakt heerlijk met gebakken aardappeltjes. Het perfecte bijgerecht.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 750 gram krieltjes in de schil

  • 1 (biologische) citroen (de rasp)

  • 2 tenen knoflook, fijngehakt

  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt

  • 50 gram Parmezaanse kaas (of een plantaardige variant), geraspt

  • grof zeezout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels olijfolie

BEREIDING

  • Besprenkel 750 gram krieltjes met 2 eetlepels olijfolie en bak ze bruin en krokant in de oven voor 25-30 minuten op 200 graden of in de airfryer voor 15 minuten op 200 graden.
  • Hak 2 tenen knoflook en 1 bosje platte peterselie zo fijn mogelijk en rasp 1 biologische citroen. Meng dit samen in een kom door elkaar.
  • Rasp 50 gram Parmezaanse kaas.
  • Doe de warme gebakken krieltjes in een kom en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Schep dit er goed doorheen. Voeg vervolgens de gremolata toe en schep alles goed om. Breng de krieltjes op smaak met grof zeezout en vers gemalen zwarte peper.

AANTEKENINGEN

  • Gremolata krieltjes smaken lekker bij een stukje vis en een groene salade.
  • Een ander leuk aardappelgerecht is de Hasselback aardappel deze bereid je in oven en/of Crock-Pot Express.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.