Mijn favoriete pannenkoekjes zijn toch wel de Amerikaanse fluffy pancakes. Deze bak ik graag op zondagochtend voor het hele gezin. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Met een grote schep Griekse yoghurt erbij heb je echt een luxe zondagsontbijtje.
Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.
Tips:
- Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot.
- Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn.
- Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan als eerste in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag.
- De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan.
- Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE