Eetspiratie » Fluffy pancakes
Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Fluffy pancakes, lekker dikke zachte pannenkoekjes die je eet met een beetje ahornsiroop (maple syrup). Op zondagochtend bak ik vaak een stapel van deze lekkere luchtige pannenkoeken. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Daarnaast een flinke schep yoghurt en je hebt een heerlijk zondagsontbijtje.

Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.

Voor perfecte omeletten en pannenkoeken
Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Fissman Fiore Crêpe- en Pannenkoekenpan

Met een diameter van 20 of 24 cm.

Fluffy pancakes

Pannenkoeken bakken is natuurlijk niet zo moeilijk. Toch heb ik een paar handige tips om het nog makkelijker te maken.

Tips:

  • Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot.
  • Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn.
  • Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan als eerste in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag.
  • De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan.
  • Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak.
Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Gang: Ontbijt, Lunch, TussendoortjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

25

minuten
Totale tijd

35

minuten

Met simpele ingrediënten uit je voorraadkast bak je lekkere fluffy pancakes.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram bloem

  • 2 eieren

  • 7 gram bakpoeder (1 zakje)

  • 1 theelepel vanille extract

  • 300 milliliter melk

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 theelepel citroenrasp van een biologische citroen

  • 1 eetlepel gesmolten boter

  • snufje zout naar smaak

  • olie of boter om in te bakken

BEREIDING

  • Maak een beslag van 200 gram bloem, 2 eieren, 300 milliliter melk, een snufje zout, 1 theelepel vanille extract, 7 gram bakpoeder (1 zakje), 1 theelepel citroenrasp en 1 theelepel kaneel.
  • Smelt 1 eetlepel roomboter en voeg deze toe aan het beslag.
  • Verhit een theelepel olie of een klontje boter (per pannenkoek) in een koekenpan. Bak een aantal pannenkoekjes tegelijk. Wacht tot er bubbeltjes te zien zijn en draai de pannenkoekjes dan pas om.
  • Bak tot het beslag op is. Serveer er een verse fruitsalade, Griekse yoghurt en honing of ahornsiroop bij.
  • Wil je de pannenkoekjes invriezen? Spreid ze dan uit op een groot bord of op een plaat. Laat ze bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Warm ze weer op in een koekenpan met een beetje olie of boter.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.