Fluffy pancakes, lekker dikke zachte pannenkoekjes die je eet met een beetje ahorn siroop (maple syrup). Op zondagochtend bak ik vaak een stapel van deze lekkere luchtige pannenkoeken. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Daarnaast een flinke schep yoghurt en je hebt een heerlijk zondagsontbijtje.
Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.
Fluffy pancakes
Pannenkoeken bakken is natuurlijk niet zo moeilijk. Toch heb ik een paar handige tips om het nog makkelijker te maken.
Tips:
- Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot.
- Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn.
- Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan als eerste in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag.
- De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan.
- Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak.
Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)