Eetspiratie » Fluffy pancakes
Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Fluffy pancakes, lekker dikke zachte pannenkoekjes die je eet met een beetje ahorn siroop (maple syrup). Op zondagochtend bak ik vaak een stapel van deze lekkere luchtige pannenkoeken. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Daarnaast een flinke schep yoghurt en je hebt een heerlijk zondagsontbijtje.

Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.

Fluffy pancakes

Pannenkoeken bakken is natuurlijk niet zo moeilijk. Toch heb ik een paar handige tips om het nog makkelijker te maken.

Tips:

  • Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot.
  • Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn.
  • Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan als eerste in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag.
  • De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan.
  • Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak.

Fluffy pancakes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

10

minuten
Baktijd

30

minuten
Tijd totaal

40

minuten

Met simpele ingrediënten uit je voorraadkast bak je lekkere fluffy pancakes.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 200 gram 200 bloem

  • 2 2 eieren

  • 7 gram 7 bakpoeder (1 zakje)

  • 1 theelepel 1 vanille extract

  • 300 milliliter 300 melk

  • 1 theelepel 1 kaneel

  • olie of roomboter om in te bakken

  • 1 theelepel 1 citroenrasp

  • optioneel: 1 eetlepel gesmolten boter

  • snufje zout naar smaak

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, zout, vanille, bakpoeder, citroenrasp en kaneel. Voeg eventueel gesmolten boter toe.
  • Verhit een scheutje of een klontje olie in een koekenpan. Bak een aantal pannenkoekjes tegelijk. Wacht tot er bubbeltjes te zien zijn en draai de pannenkoekjes dan pas om.
  • Bak tot het beslag op is. Serveer er een verse fruitsalade, Griekse yoghurt en honing bij.
  • Wil je de pannenkoekjes invriezen? Spreid ze dan uit op een groot bord of op een plaat. Laat ze bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Warm ze weer op in een koekenpan met een beetje olie of boter.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE