Fluffy pancakes, lekker dikke zachte pannenkoekjes die je eet met een beetje ahornsiroop (maple syrup). Op zondagochtend bak ik vaak een stapel van deze lekkere luchtige pannenkoeken. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Daarnaast een flinke schep yoghurt en je hebt een heerlijk zondagsontbijtje.
Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.
Pannenkoeken bakken is natuurlijk niet zo moeilijk. Toch heb ik een paar handige tips om het nog makkelijker te maken.
Tips:
Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot.
Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn.
Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan als eerste in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag.
De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan.
Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak.
Met simpele ingrediënten uit je voorraadkast bak je lekkere fluffy pancakes.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
200grambloem
2eieren
7grambakpoeder (1 zakje)
1theelepelvanille extract
300millilitermelk
1theelepelkaneel
1theelepelcitroenrasp van een biologische citroen
1eetlepelgesmolten boter
snufje zout naar smaak
olie of boter om in te bakken
BEREIDING
Maak een beslag van 200 gram bloem, 2 eieren, 300 milliliter melk, een snufje zout, 1 theelepel vanille extract, 7 gram bakpoeder (1 zakje), 1 theelepel citroenrasp en 1 theelepel kaneel.
Smelt 1 eetlepel roomboter en voeg deze toe aan het beslag.
Verhit een theelepel olie of een klontje boter (per pannenkoek) in een koekenpan. Bak een aantal pannenkoekjes tegelijk. Wacht tot er bubbeltjes te zien zijn en draai de pannenkoekjes dan pas om.
Bak tot het beslag op is. Serveer er een verse fruitsalade, Griekse yoghurt en honing of ahornsiroop bij.
Wil je de pannenkoekjes invriezen? Spreid ze dan uit op een groot bord of op een plaat. Laat ze bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Warm ze weer op in een koekenpan met een beetje olie of boter.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.