Fluffy pancakes

Fluffy pancakes

Mijn favoriete pannenkoekjes zijn toch wel de Amerikaanse fluffy pancakes. Deze bak ik graag op zondagochtend voor het hele gezin. Meestal maak ik er een lekkere fruitsalade bij van fruit dat op moet. Met een grote schep Griekse yoghurt erbij heb je echt een luxe zondagsontbijtje.

Het beslag maken is niet zo moeilijk. Het bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes lekker dik en fluffy worden. Neem je grootste koekenpan zodat je 4 pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Officieel worden ze gebakken in roomboter maar een paar drupjes olie vind ik zelf iets handiger. Wil je toch roomboter gebruiken? Maak dan na elke bakronde de pan even schoon met een keukenpapiertje. Hiermee haal je eventuele verbrande stukjes uit de pan. Als je olie gebruikt dan is dit niet nodig.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Tips:

  • Schep het beslag met een soeplepel in de koekenpan, zo worden je pannenkoekjes even groot
  • Draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het beslag te zien zijn
  • Wil je gesmolten boter aan het beslag toevoegen? Verwarm dit dan in de koekenpan waarin je de pannenkoeken gaat bakken en giet dit bij het beslag
  • De pannenkoekjes zijn prima in te vriezen en weer makkelijk op te warmen in een koekenpan
  • Voeg ook eens 2 geprakte bananen toe aan het beslag voor een natuurlijke zoete smaak

wat heb je nodig?

  • 200 gram bloem of (spelt) meel

  • 2 eieren

  • 1 zakje bakpoeder

  • theelepel vanille extract of mespunt vanille poeder

  • 300 milliliter (plantaardige) melk

  • theelepel kaneel

  • roomboter of olie om in te bakken

  • optioneel: eetlepel gesmolten boter/citroenrasp

  • snufje zout

Hoe maak je het?

  • Maak een beslag van de bloem, eieren, melk, zout, vanille, bakpoeder en kaneel. Voeg optioneel een eetlepel gesmolten boter en een eetlepel citroenrasp toe.
  • Verhit een scheutje of een klontje olie in een koekenpan. Bak een aantal pannenkoekjes tegelijk. Wacht tot er bubbeltjes te zien zijn en draai de pannenkoekjes dan pas om.
  • Bak tot het beslag op is. Serveer er een verse fruitsalade, Griekse yoghurt en honing bij.
  • Wil je de pannenkoekjes invriezen? Spreid ze dan uit op een groot bord of op een plaat. Laat ze bevriezen. Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje doen. Warm ze weer op in een koekenpan met een beetje olie of boter.
Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*