Chocoladetopping van dadels, een plantaardige (vegan) topping voor op een taart, (cup)cake of pannenkoeken. Een lekker en makkelijk recept wat je snel kunt maken. Het is zelfs een lekkere pasta voor op brood. Gepureerde dadels maken deze chocoladetopping zoet, stevig en ook romig. Hierdoor is het makkelijk smeerbaar en loopt het niet uit op een gebakje of cup cake. Je kunt het makkelijk opspuiten met een spuitzak.
Dit recept is eigenlijk een beetje per ongeluk ontstaan. Ik wilde iets maken voor op een brownie wat stevig genoeg was als topping. Door een beetje te puzzelen met ingrediënten kwam dit recept tot stand, een goed gelukt experiment. De combinatie van een smeuïge brownie met deze romige chocoladetopping is heel erg lekker. Ook op handig om een cakeje mee op te pimpen. Doordat er alleen plantaardige ingrediënten gebruikt worden in dit recept is dit naast vegan ook lactosevrij.
Chocoladetopping van dadels
Als ik dadels gebruik, neem ik altijd verse medjoul dadels, deze smaken zoet en lekker karamelachtig. Deze grote dadels vind je meestal op de fruitafdeling in de supermarkt. De kleinere dadels die je vind in het ‘bakschap’ zijn vaak wat harder en deze hebben een gesuikerd laagje. Dus als je aan verse dadels kunt komen dan zou ik zeker daarvoor kiezen. Zijn je dadels een beetje hard, week ze dan in gekookt water, zo worden ze zacht en zijn ze makkelijker te verwerken in recepten.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.