Dadelballetjes

Dadelballetjes

Van dadelballetjes heb je vast al eens gehoord. Dit is een ideale snack voor tussendoor of om mee te nemen in je lunchtrommel. Je hebt weinig ingrediënten nodig en ze zijn makkelijk houdbaar in de koelkast. Ook zijn deze balletjes lekker bij de thee of gewoon ‘zomaar’ als je ineens visite krijgt. Voor kinderen is dit ook een lekker tussendoortje of verrassing in hun broodtrommeltje.

Wat heb je nodig?

  • 10 verse dadels (ontpit)
  • eetlepel cacaopoeder (+ extra)
  • 2 eetlepels gemengde en ongezouten noten
  • eetlepel geraspte kokos (+ extra)
  • 2 eetlepels water

Hoe maak je het?

Als je geen verse dadels kunt vinden dan kun je ook de dadels uit de supermarkt gebruiken en deze even weken in warm water. Let er wel op dat supermarkt dadels meestal omhuld zijn met een extra suikerlaagje. Bij verse (medjoul) dadels is dat niet het geval.

Doe de dadels in een keukenmachine en maal deze alvast een beetje fijn. Voeg de cacao, de kokos en de noten toe en maal dit tot een dikke pasta. Als het mengsel te droog is, kun je 1 tot 2 eetlepels water toevoegen. Proef of het mengsel naar smaak is en dan kun je er balletjes van gaan draaien.

Hoe nu verder?

Het is een plakkerig mengsel maar dat is ook de bedoeling. Draai er met je handen balletjes van en rol ze door het cacaopoeder en de kokosrasp. Laat de balletjes opstijven in de koelkast. In een afgesloten bakje kun je ze een week in de koelkast bewaren. Een handige en lekkere snack!

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*