Dadelballetjes

Dadelballetjes

Zoete trek? Dan zijn deze dadelballetjes je redding! Dit is misschien wel het meest simpele recept voor een zoete snack. Je kunt er een hoop tegelijk maken en je bewaard ze in de koelkast.

Als je geen verse dadels kunt vinden dan kun je ook de dadels uit de supermarkt gebruiken. Deze zijn vaak erg hard dus week ze eerst even in warm water. De meeste supermarkt dadels zijn vaak omhuld zijn met een extra suikerlaagje. Bij verse (medjoul) dadels is dat niet het geval.

Dadelballetjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Tussendoortjes, VeganKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

15

stuks
Voorbereiding

15

minuten
Opstijven

30

minuten
Tijd totaal

45

minuten

Van dadels kun je heerlijke zoete balletjes maken om je zoete trek mee te stillen.

Ingrediënten

  • 10 verse dadels (ontpit)

  • 1 eetlepel cacaopoeder + extra om de balletjes doorheen te rollen

  • 2 eetlepels gemengde ongezouten noten

  • 1 eetlepel geraspte kokos + extra om de balletjes doorheen te rollen

  • 2 eetlepels water

Hoe maak je het?

  • Doe de dadels in een keukenmachine en maal deze alvast een beetje fijn. Voeg de cacao, de kokos en de noten toe en maal dit tot een dikke pasta.
  • Als het mengsel te droog is, kun je 1 tot 2 eetlepels water toevoegen. Proef of het mengsel naar smaak is en dan kun je er balletjes van gaan draaien.
  • Het is een plakkerig mengsel maar dat is ook de bedoeling. Draai er met je handen balletjes van en rol ze door het cacaopoeder en de kokosrasp.
  • Laat de balletjes opstijven in de koelkast. In een afgesloten bakje kun je ze een week in de koelkast bewaren.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

2 Reacties

  1. Ik heb ze nu pas voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk!! Ik wil er mijn avondeten van maken ;-).
    Deze gaan vaker gemaakt worden, weet ik zeker.

    • Hoi Miranda, hahaha wat leuk om te lezen! Het recept is al weer van een tijdje terug maar doet het nog zeker erg goed! En met dit warme weer is het als avondeten niet eens zo’n gek idee! Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*