Eetspiratie » Choco reep
Choco reep

Choco reep

Zin in chocolade en geen kant en klare reep in huis? Maak dan deze choco reep! En ook al is hij gemaakt van ‘gezonde’ producten er zit alsnog suiker en vet in. Dus wil je echt iets gezonds dan kun je beter een stengel bleekselderij nemen. Voor een snackattack is deze reep een prima optie.

Voor dit soort ‘raw’ recepten waar dadels in verwerkt worden gebruik ik meestal verse medjoul dadels. Deze zijn lekker caramelachtig en zoet. De dadels uit de supermarkt zijn bijna altijd voorzien van een suikerlaagje en wat stugger van structuur.

Zijn je dadels vrij hard en stug? Week ze dan een kwartier in gekookt/warm water. Hierdoor worden ze zacht en zijn ze makkelijker te verwerken in een recept. Vergeet ook niet de pitten uit de dadels te verwijderen.

In dit recept gebruik ik gesmolten kokosolie. Klik hier voor een tip om snel je kokosolie te laten smelten. Deze olie zorgt ervoor dat de repen straks hard worden in de koelkast.

Choco reep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: TussendoortjesKeuken: ZoetighedenMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Voorbereiding

20

minuten
Uitharden

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

5

minuten

Met dadels, cacaopoeder en cashewnoten kun je heerlijke choco repen maken.

Ingrediënten

  • 100 gram dadels (ontpit)

  • 30 gram ongezouten cashewnoten

  • 1 eetlepel geraspte kokos

  • 3 eetlepels cacaopoeder

  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

  • Ontpit de dadels en week ze indien nodig. Doe ze samen met de cashewnoten en de kokosrasp in een keukenmachine of foodprocessor. Maal dit helemaal fijn.
  • Voeg nu beetje bij beetje (al draaiend) het cacaopoeder toe. Als laatste schenk je de gesmolten kokosolie erbij.
  • Bekleed een klein bakje of bakblikje met bakpapier en spreid het mengsel met de achterkant van een lepel over de bodem uit.
  • Dek het af met een stukje folie en laat het in de koelkast minimaal 45 minuten uitharden. Als ze zijn uitgehard kun je ze in repen snijden en opeten. Bewaar de repen in de koelkast.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE