Eetspiratie » Choco reep
Choco reep

Choco reep

Choco reep van dadels en noten. Een ‘gezond’ tussendoortje als je er niet vier tegelijk opeet. Soms heb je zin in iets zoets maar wil je niet gelijk een hele chocoladereep naar binnen werken. Deze ‘raw’ reep is dan lekker genoeg om je zoete cravings te stillen. Wil je liever iets gezonds eten dan kun je beter op een stengel bleekselderij knabbelen. Als tussendoortje voor af en toe zijn dit soort repen een uitkomst.

Voor dit soort ‘raw’ recepten waar dadels in verwerkt worden gebruik ik meestal verse medjoul dadels. Deze zijn lekker caramelachtig en zoet. De kleinere dadels uit de supermarkt zijn bijna altijd voorzien van een suikerlaagje en wat stugger van structuur. Mocht je die toch willen gebruiken dan kun je ze het beste even weken in een kom met warm water. Vergeet voor het vermalen niet de pitten uit de dadels te verwijderen.

Choco reep

De combinatie van dadels en noten zorgen ervoor dat de repen een beetje aan elkaar blijven plakken. Maar de reden dat ze stevig worden komt ook door de kokosolie. Deze voeg je toe als hij vloeibaar is. Als de repen in de koelkast liggen wordt de olie wee hard waardoor de repen stevig worden. Bewaar ze dus in de koelkast. als ze buiten de koelkast liggen heb je kans dat ze gaan smelten en uit elkaar vallen.

Choco reep

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Voorbereiding

20

minuten
Uitharden

45

minuten
Tijd totaal

1

uur 

5

minuten

Met dadels, cacaopoeder en cashewnoten kun je heerlijke choco repen maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 100 gram 100 dadels (ontpit)

  • 30 gram 30 ongezouten cashewnoten

  • 1 eetlepel 1 geraspte kokos

  • 3 eetlepels 3 cacaopoeder

  • 1 eetlepel 1 gesmolten kokosolie

Hoe maak je het?

  • Ontpit de dadels en week ze indien nodig. Doe ze samen met de cashewnoten en de kokosrasp in een keukenmachine of foodprocessor. Maal dit helemaal fijn.
  • Voeg nu beetje bij beetje (al draaiend) het cacaopoeder toe. Als laatste schenk je de gesmolten kokosolie erbij.
  • Bekleed een klein bakje of bakblikje met bakpapier en spreid het mengsel met de achterkant van een lepel over de bodem uit.
  • Dek het af met een stukje folie en laat het in de koelkast minimaal 45 minuten uitharden. Als ze zijn uitgehard kun je ze in repen snijden en opeten. Bewaar de repen in de koelkast.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE