Eetspiratie » Choco muffins
Choco muffins

Choco muffins

Choco muffins, cupcake’s, cakejes eigenlijk heb ik er helemaal niks mee. Maar af en toe wil ik iets gezelligs bakken met de kinderen en dan kom ik toch uit bij dit soort zoete baksels. Alhoewel, ze lusten net als ik graag hartige baksels zoals Indische saucijzenbroodjes. Deze choco muffins zijn gewoon lekker voor een keer tussendoor als ik zin heb ik chocolade.

Eigenlijk mag een cakeje pas een muffin heten als deze met gist is gemaakt. Alle andere cakejes heten dan gewoon cupcake. Maar omdat ik deze muffins in een muffinvorm heb gebakken heb ik ze toch choco muffins genoemd, dit om het lekker makkelijk te maken.

Choco muffins

Muffins en cupcakes kun je trouwens ook prima invriezen. Vries ze apart van elkaar in (door ze bijvoorbeeld op een dienblad te zetten). Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje of bakje doen. Zo vriezen ze niet aan elkaar vast. Ik heb in deze muffins blauwe bessen verwerkt maar kersen zijn ook een lekkere optie. Kersen en chocolade zijn sowieso een heerlijke combinatie. Je kunt hier gewoon diepvriesfruit voor gebruiken.

Choco muffins

Choco muffins

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
0.0 from 0 votes
Difficulty: gemiddeld
Hoeveelheid

12

stuks
Voorbereiding

30

minutes
Oventijd

20

minutes
Tijd totaal

50

minutes

Deze muffins zijn een lekker tussendoortje als je even zin hebt in chocolade.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 175 gram speltmeel of volkorenmeel

  • 200 milliliter Griekse yoghurt

  • 1 ei

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 eetlepel gesmolten roomboter

  • 1 theelepel vanille extract of essence

  • 3 eetlepels suiker

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 150 milliliter kokosmelk

  • 3 eetlepels (bevroren) blauwe bessen of kersen

BEREIDING

  • Meng het speltmeel, het bakpoeder, het zout en cacaopoeder door elkaar (droge ingrediënten).
  • Meng in een andere kom de yoghurt met het ei, het vanille extract, de kokosmelk en de iets afgekoelde gesmolten roomboter (natte ingrediënten).
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffin bakvorm in met boter. Meng nu de natte en de droge ingrediënten door elkaar en schep als laatste met een spatel de chocolade stukjes en de blauwe bessen erdoor.
  • Giet het beslag in de muffinbakvorm en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar op 175 tot 180 graden. De baktijd kan verschillen per oven. Als een satéprikker droog uit de muffin komt dan is hij gaar.

AANTEKENINGEN

  • Als je gek bent op cakejes en muffins dan zijn deze havermout ontbijtcakejes misschien ook een leuk recept om een keer te proberen.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.