Eetspiratie » Choco muffins
Choco muffins

Choco muffins

Choco muffins, cupcake’s, cakejes eigenlijk heb ik er helemaal niks mee. Maar af en toe wil ik iets gezelligs bakken met de kinderen en dan kom ik toch uit bij dit soort zoete baksels. Alhoewel, ze lusten net als ik graag hartige baksels zoals Indische saucijzenbroodjes. Deze choco muffins zijn gewoon lekker voor een keer tussendoor als ik zin heb ik chocolade.

Eigenlijk mag een cakeje pas een muffin heten als deze met gist is gemaakt. Alle andere cakejes heten dan gewoon cupcake. Maar omdat ik deze muffins in een muffinvorm heb gebakken heb ik ze toch choco muffins genoemd, dit om het lekker makkelijk te maken.

Choco muffins

Muffins en cupcakes kun je trouwens ook prima invriezen. Vries ze apart van elkaar in (door ze bijvoorbeeld op een dienblad te zetten). Als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje of bakje doen. Zo vriezen ze niet aan elkaar vast. Ik heb in deze muffins blauwe bessen verwerkt maar kersen zijn ook een lekkere optie. Kersen en chocolade zijn sowieso een heerlijke combinatie. Je kunt hier gewoon diepvriesfruit voor gebruiken.

Choco muffins

Choco muffins

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: gemiddeld
Hoeveelheid

12

stuks
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Deze muffins zijn een lekker tussendoortje als je even zin hebt in chocolade.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 175 gram 175 speltmeel of volkorenmeel

  • 200 milliliter 200 Griekse yoghurt

  • 1 1 ei

  • snufje zout

  • 50 gram 50 pure chocolade

  • 2 theelepels 2 bakpoeder

  • 1 eetlepel 1 gesmolten roomboter

  • 1 theelepel 1 vanille extract of essence

  • 3 eetlepels 3 suiker

  • 1 eetlepel 1 cacaopoeder

  • 150 milliliter 150 kokosmelk

  • 3 eetlepels 3 (bevroren) blauwe bessen of kersen

Bereiding:

  • Meng het speltmeel, het bakpoeder, het zout en cacaopoeder door elkaar (droge ingrediënten).
  • Meng in een andere kom de yoghurt met het ei, het vanille extract, de kokosmelk en de iets afgekoelde gesmolten roomboter (natte ingrediënten).
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffin bakvorm in met boter. Meng nu de natte en de droge ingrediënten door elkaar en schep als laatste met een spatel de chocolade stukjes en de blauwe bessen erdoor.
  • Giet het beslag in de muffinbakvorm en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar op 175 tot 180 graden. De baktijd kan verschillen per oven. Als een satéprikker droog uit de muffin komt dan is hij gaar.

Aantekeningen

  • Als je gek bent op cakejes en muffins dan zijn deze havermout ontbijtcakejes misschien ook een leuk recept om een keer te proberen.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)