Eetspiratie » Choco muffins
Choco muffins

Choco muffins

Muffins, cupcake’s, cakejes eigenlijk heb ik er helemaal niks mee. Maar af en toe wil ik iets gezelligs bakken met de kinderen en dan kom ik toch uit bij dit soort zoete baksels. Alhoewel, ze lusten net als ik graag hartige baksels zoals Indische saucijzenbroodjes. Deze choco muffins zijn gewoon lekker voor een keer tussendoor als ik zin heb ik chocolade.

Eigenlijk mag een cakeje pas een muffin heten als deze met gist is gemaakt. Alle andere cakejes heten dan gewoon een cupcake. Maar omdat ik deze muffins in een muffinvorm heb gebakken heb ik ze toch choco muffins genoemd. Tot zover deze interessante mededeling.

Muffins en cupcakes kun je trouwens ook prima invriezen. Vries ze apart van elkaar in en als ze bevroren zijn kun je ze bij elkaar in een zakje of bakje doen. Zo vriezen ze niet aan elkaar vast.

Choco muffins

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Bakrecepten, TussendoortjesKeuken: ZoetighedenNiveau: gemiddeld
Voorbereiding

30

minuten
Oventijd

20

minuten
Tijd totaal

50

minuten

Deze muffins zijn een lekker tussendoortje als je even zin hebt in chocolade.

Ingrediënten

  • 175 gram speltmeel of volkorenmeel

  • 200 milliliter Griekse yoghurt

  • 1 ei

  • snufje zout

  • 50 gram pure chocolade

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 1 eetlepel gesmolten roomboter

  • 1 theelepel vanille extract of een mespunt vanillepoeder

  • 3 eetlepels (kokosbloesem)suiker

  • 1 eetlepel cacaopoeder

  • 150 milliliter kokosmelk

  • 3 eetlepels (bevroren) blauwe bessen

Hoe maak je het?

  • Meng het speltmeel, het bakpoeder, het zout en cacaopoeder door elkaar (droge ingrediënten).
  • Meng in een andere kom de yoghurt met het ei, het vanille extract, de kokosmelk en de iets afgekoelde gesmolten roomboter (natte ingrediënten).
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de muffin bakvorm in met boter. Meng nu de natte en de droge ingrediënten door elkaar en schep als laatste met een spatel de chocolade stukjes en de blauwe bessen erdoor.
  • Giet het beslag in de muffinbakvorm en bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar op 175 tot180 graden. De baktijd kan verschillen per oven. Als een satéprikker droog uit de muffin komt dan is hij gaar.

Aantekeningen

  • Als je gek bent op cakejes en muffins dan zijn deze havermout ontbijtcakejes misschien ook een leuk recept om een keer te proberen.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE