Eetspiratie » Ontbijtcakejes met havermout
Ontbijtcakeje

Ontbijtcakejes met havermout

In de ochtend heb je meestal niet zo veel tijd en dan is het handig als je iets bij de hand hebt wat je zo kunt opeten of eventueel kan meenemen. Met havermout kun je de lekkerste ontbijtjes maken en het vult ook nog eens goed. Deze ontbijtcakejes met havermout zijn lekker, je kunt er een voorraadje van maken en gecombineerd met yoghurt en fruit is het een heerlijk ontbijt. En niet alleen voor het ontbijt of als tussendoortje is het een lekker cakeje, het kan zelfs nog doorgaan als een gebakje! 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram havermoutvlokken
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • snufje vanillepoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel gemengde zaden en pitten
  • handje rozijnen
  • 1 rijpe banaan
  • 3 eetlepels cashewpasta of pindakaas
  • 1 ei
  • 3 eetlepels honing
  • 250 milliliter (plantaardige) melk

Benodigdheden:

  • 2 kommen
  • muffinbakvorm of cupcake vormpjes
  • olie om de vorm in te vetten
  • spatel en vork

Hoe maak je het?

Neem een grote kom en doe hierin, de havermout, kaneel, vanillepoeder, bakpoeder, zout, de zaden, pitten en rozijnen. Dit zijn alle droge ingrediënten.

In een andere kom prak je de banaan, voeg hieraan het ei, de cashewpasta en de honing toe en meng dit goed door elkaar. Vet ondertussen de muffinvorm in met een beetje olie of roomboter en verwarm de oven voor op 175 graden.

Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in de kom en meng dit door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Het mengsel is vrij nat maar dat is ook de bedoeling.

Vul nu de muffinvorm met het beslag. Schep ongeveer 1 flinke eetlepel in elk vormpje. Uit dit recept haal je 10 stuks. Bak ze in een voorverwarmde oven op 175 voor ongeveer 30 minuten.

Havermout onbijtcakje

Serveer met Griekse yoghurt, blauwe bessen en frambozen en bestrooi met wat kokosrasp.

Ik vind het een lekker ontbijtje maar ook een heerlijk gezond gebakje!

Havermout ontbijtcakeje

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

3 Reacties

  1. mandy+danielse

    Hey Simone,

    Ze zijn geweldig! Bedankt voor je recept!

    Vandaag voor de tweede keer gemaakt en ben gaan spelen, jouw basis recept en met jam, appel kaneel, en chocolade
    Zo wil mijn dochter der hele leven ontbijten zegt ze 🤣🤣

    Onwijs bedankt!! Wat easy ook in die drukke ochtenden!!

  2. mandy danielse

    Hey Simone!

    Het is nu in de oven, ben erg benieuwd!

    Vraagje: je geeft aan dat je er een voorraadje van kan maken. Hoelang kan je ze bewaren en hoe? Als je ze eet, warm je ze dan even op of eet je het koud?

    Groetjes
    Mandy

    • Hoi, ik bewaar ze in een afgesloten bak of ik vries ze in. Je kunt ze altijd even opwarmen of koud eten wat je zelf lekker vindt. Ik verkruimel het ook boven de yoghurt bijvoorbeeld. Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

20 − 6 =