Eetspiratie » Ontbijtcakejes met havermout
Ontbijtcakeje

Ontbijtcakejes met havermout

Ontbijtcakejes met havermout, makkelijk te maken en ideaal voor een drukke ochtend. In de ochtend is het al druk genoeg. Hoe handig is het als je iets kunt pakken en opeten? Dat kan dus met deze ontbijtcakejes. Deze zijn perfect voor havermout liefhebbers en de snelle ontbijters.

Ik ontbijt zelf het liefst met yoghurt en fruit in de ochtend. Wat ik ook weleens doe is in plaats van granola op mijn yoghurt een van deze ontbijtcakejes erboven verkruimelen. Smaakt ook prima! Dit recept is geïnspireerd op een recept van Donal Skehan. Ik zag ze in een van zijn boeken en vond het een handig recept met redelijk gezonde ingrediënten. Dat wilde ik zelf natuurlijk even uittesten.

Ontbijtcakejes met havermout

Havermout is een ideaal ingrediënt om mee te bakken. Het is goedkoop en voedzaam en erg geschikt als ontbijt. Havermoutpap of havermout uit de oven (baked oats) zijn lekkere havermout recepten maar een beetje afwisseling is ook welkom. Wie lust er nu niet zo af en toe een cakeje? Er zitten eigenlijk allemaal gezonde ingrediënten in dus geen reden om ze niet te maken. Als tussendoortje zijn ze natuurlijk ook geschikt en het is een lekkere aanvulling in je lunchtrommel.

Ontbijtcakejes met havermout

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

10

stuks
Voorbereiding

10

minuten
Oventijd

30

minuten
Total time

40

minuten

Cakejes met havermout zijn vullend en voedzaam en daarom handig als ontbijt.

Ingrediënten

  • 200 gram (biologische) havervlokken

  • 1 theelepel kaneel

  • 1 theelepel vanille extract

  • 1 theelepel bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 eetlepel witte sesamzaadjes

  • 1 eetlepel gemengde zaden en pitten

  • 1 handje rozijnen

  • 1 rijpe banaan

  • 3 eetlepels notenpasta of pindakaas

  • 1 ei

  • 3 eetlepels honing

  • 250 milliliter (plantaardige) melk

  • olie

Hoe maak je het?

  • Neem een grote kom en doe hierin de droge ingrediënten, (havermout, kaneel, bakpoeder, zout, zaden en pitten en rozijnen).
  • In een andere kom prak je de banaan met het ei, notenpasta, vanille en de honing. Vet ondertussen de muffinvorm in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Voeg de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten in de kom en meng dit door elkaar. Voeg nu beetje bij beetje de melk toe. Het mengsel is vrij nat maar dat is ook de bedoeling.
  • Vul nu de muffinvorm met het beslag. Schep ongeveer 1 flinke eetlepel in elk vormpje. Uit dit recept haal je 10 stuks. Bak ze gaar in een voorverwarmde oven op 175 voor ongeveer 30 minuten.
  • Test met een satéprikker of de binnenkant gaar is. Als de prikker er droog uitkomt zijn de cakejes klaar. Laat ze afkoelen in de vorm en zet ze daarna op een rooster.

Aantekeningen

  • Bewaar de cakejes in een afgesloten bak of trommel of vries ze in.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE