Rucola kruidenboter, een heerlijke variant op de bekende kruidenboter. Kruidenboter is onmisbaar tijdens een etentje, bij de borrel of een barbecue. In de supermarkt zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar maar ik maak mijn kruidenboter het liefst zelf. Zo kan ik bepalen welke ingrediënten ik gebruik en er zoveel kruiden aan toevoegen als ik wil. In dit geval voeg ik rucola toe voor een heerlijke pittige smaak.
Je kunt deze kruidenboter met roomboter maken maar ook met plantaardige boter. Je kunt dus heel makkelijk vegan rucola kruidenboter maken. Het recept blijft hetzelfde en ook aan de bereidingswijze veranderd niks. Het enige wat je doet is de boter vervangen. Kijk hier voor een recept voor de ‘standaard’ kruidenboter.
Rucola kruidenboter
Kruidenboter maak je met boter die op kamertemperatuur is. Zo kun je makkelijker de kruiden en de rucola mengen. Snijd de rucola en de kruiden met een scherp mes heel fijn. Ga er goed met je mes doorheen zodat er geen grote stukken in de boter zitten. De knoflook kun je het beste raspen of persen zodat deze goed zijn smaak kan afgeven en je geen ‘stukjes’ in je boter hebt. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en bewaar de boter in de koelkast of vriezer.
Rucola kruidenboter
1
portie (250 gram)15
minuten0
minuten15
minutenEen lekkere variatie op kruidenboter is rucola kruidenboter. Heel eenvoudig te maken met simpele ingrediënten.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
250 gram ongezouten roomboter of plantaardige boter (1 pakje)
40-50 gram (biologische) rucola
2 eetlepels vers gehakte peterselie
2-3 teentjes knoflook geperst
halve eetlepel citroensap
zout en peper naar smaak
BEREIDING
- Leg de boter op een bord en laat op kamertemperatuur komen. Prak deze vervolgens met een vork fijn.
- Rasp of pers 2 tot 3 tenen knoflook uit en hak 50 gram rucola en de 2 eetlepels peterselie fijn. Meng dit door de boter en voeg een halve eetlepel citroensap, peper en zout toe. Meng/prak alles goed door elkaar.
- Bewaar het in een schaaltje in de koelkast of vries het in. Neem een stuk huishoudfolie en verdeel de boter horizontaal over de folie. Rol de folie eroverheen en vorm de boter tot een ‘worst’. Draai de zijkanten strak aan zodat het mooi compact wordt.
- Leg de kruidenboter in de vriezer. Op deze manier kun je het tot 3 maanden bewaren.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.