Zelfgemaakte rucola kruidenboter

Rucola kruidenboter

De meeste mensen zijn gek op kruidenboter. Kruidenboter is onmisbaar tijdens een etentje, bij de borrel of een barbecue. In de supermarkt zijn veel verschillende soorten verkrijgbaar maar steeds kies ik de verkeerde of is het net niet de smaak waarnaar ik op zoek ben. Zelf maken is dan natuurlijk net zo makkelijk. Deze rucola kruidenboter is lekker kruidig met een beetje pit.
Mijn dochter houdt ook veel van kruidenboter en eet dit graag op een boterham of een cracker. Het is ook lekker bij rood vlees, of natuurlijk bij de borrel. De hoeveelheden van de kruiden komen niet zo nauw. Voeg gewoon de kruiden een beetje toe op gevoel. Er kan niet echt veel mis gaan met dit recept.

Wat heb je nodig?

  • 1 pakje ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • flinke hand rucola
  • verse basilicumblaadjes
  • vers gehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • kneepje citroensap
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper

Benodigdheden:

  • huishoudfolie

Hoe maak je het?

Doe de boter in een schaaltje en prak deze met een vork zodat je het straks makkelijk kan mengen. Knip in een schaaltje de kruiden fijn en pers de teentjes knoflook uit. Meng de knoflook door de boter samen met de kruiden en breng de boter op smaak met peper, zout en citroensap. Je kunt er naar smaak natuurlijk alle kruiden aan toevoegen die je wil.

Neem een stukje huishoudfolie en schep de boter erop. Rol het nu strak op totdat er een rolletje ontstaat (in de vorm van een worstje) en leg het in de koelkast om op te laten stijven. Als je de boter wil gebruiken snijd je er een plakje af en laat je het op kamertemperatuur komen, de rest bewaar je in de koelkast.

De boter kun je ook heel makkelijk invriezen dan heb je altijd een voorraadje in huis. Heerlijk op brood, op een toastje of om een lekker stukje vlees in te bakken.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*