Rosbiefrolletjes, een lekker en simpel hapje met een Oosters tintje. Dit vleesbeleg tover je in no time om tot een borrelhapje. Het is ook geschikt als voorgerecht of een high tea en je kunt deze rolletjes zelfs toevoegen aan een salade. Het is ook geschikt als lichte lunch. Kortom, een hapje om te proberen.
Van deze rosbiefrolletjes heb ik ook een Italiaanse variant met rucola en Parmezaanse kaas. Beide versies zijn erg lekker. Klik hier voor het recept. Ook deze variant doet het goed op een borrelplank. Het is ook heerlijk in combinatie met een stuk (zelfgebakken) focaccia.
Rosbiefrolletjes
Voor dit hapje heb je weinig ingrediënten nodig. Je neemt plakjes rosbief (van de vleeswarenafdeling) en deze rol je op met een flinke pluk rucola. De nootachtige smaak van de rucola past hier prima bij. Daarna maak je een sausje of dressing voor over de rolletjes. Deze dressing verwarm je zodat het een beetje kan inkoken en stroperig wordt. De basis voor de saus is sojasaus met een beetje chilisaus en honing. Deze combinatie van zout en zoet is erg lekker. Drizzle de saus over de rolletjes. Garneer met vers gemalen zwarte peper en als finishing touch strooi je er geroosterde sesamzaadjes overheen.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE