Rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes

Dit is een heerlijk hapje voor bij de lunch of bij de borrel. Deze rolletjes zijn heel eenvoudig om te maken, makkelijk te maken en ze zien er ook nog eens mooi en lekker uit. Rosbiefrolletjes vallen eigenlijk altijd wel in de smaak. Ze zijn ook prima te verwerken in een salade en handig om mee te nemen in je lunchtrommel. De oosterse saus en de sesamzaadjes maken het helemaal af.

Ingrediënten

  • plakjes gebraden rosbief (vleeswaar)
  • 1 zak rucola
  • eetlepel sesamzaadjes
  • 1 eetlepel honing
  • 50 milliliter sojasaus (lees hier welke sojasaus ik gebruik)
  • kneepje citroensap
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Het is heel eenvoudig, je pakt een plakje rosbief en rolt daar een plukje rucola in. Maak een aantal rolletjes tot het vlees op is en leg de rolletjes apart en afgedekt op een bord.

Meng de sojasaus met honing, citroensap en chilisaus in een steelpannetje en verhit het mengsel op een laag vuurtje tot het wat stroperig wordt.

Leg de rolletjes op een mooi bord, besprenkel de rolletjes met de sojasaus en bestrooi met de sesamzaadjes en de verse zwarte peper.

Kijk hier voor het recept voor rosbiefrolletjes Italiaanse stijl.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*