Eetspiratie » Rosbiefrolletjes
Rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes, een lekker en simpel hapje met een Oosters tintje. Dit vleesbeleg tover je in no time om tot een borrelhapje. Het is ook geschikt als voorgerecht of een high tea en je kunt deze rolletjes zelfs toevoegen aan een salade. Het is ook geschikt als lichte lunch. Kortom, een hapje om te proberen.

Van deze rosbiefrolletjes heb ik ook een Italiaanse variant met rucola en Parmezaanse kaas. Beide versies zijn erg lekker. Klik hier voor het recept. Ook deze variant doet het goed op een borrelplank. Het is ook heerlijk in combinatie met een stuk (zelfgebakken) focaccia.

Rosbiefrolletjes

Voor dit hapje heb je weinig ingrediënten nodig. Je neemt plakjes rosbief (van de vleeswarenafdeling) en deze rol je op met een flinke pluk rucola. De nootachtige smaak van de rucola past hier prima bij. Daarna maak je een sausje of dressing voor over de rolletjes. Deze dressing verwarm je zodat het een beetje kan inkoken en stroperig wordt. De basis voor de saus is sojasaus met een beetje chilisaus en honing. Deze combinatie van zout en zoet is erg lekker. Drizzle de saus over de rolletjes. Garneer met vers gemalen zwarte peper en als finishing touch strooi je er geroosterde sesamzaadjes overheen.

Dit recept maak je in een goede steelpan met schenktuit
Tefal Illico Steelpan met Deksel - 1.7 liter - Ø18cm met schenktuit

Tefal Illico Steelpan met Deksel – 1.7 liter – Ø18cm met schenktuit

Kook met gemak met de Tefal Illico Steelpan – 1.7L RVS met schenktuiten en stoomgaatjes. Perfect voor soepen en sauzen. Geschikt voor inductie en alle warmtebronnen. Vaatwasserbestendig en ovenbestendig tot 175°C!

Rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
5.0 van 1 stem
Gang: Borrelhapje, Bijgerecht, Lunch, VoorgerechtKeuken: AziatischNiveau: Makkelijk
Porties

8

rolletjes
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten

Van plakjes rosbief kun je een lekker Aziatisch hapje maken. Serveer het met een lekkere dressing van sojasaus en honing. Een heerlijk hapje voor een borrelplank, maar ook een lekker bijgerecht of voorgerecht.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 pakje gesneden rosbief (vleeswaar)

  • 100 gram rucola

  • 1 eetlepel (geroosterde) sesamzaadjes

  • 1 eetlepel honing

  • 50 milliliter sojasaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel zoete chilisaus

  • vers gemalen zwarte peper

BEREIDING

  • Neem een plakje rosbief en leg daar een plukje rucola op. Rol dit tot een mooi rolletje en leg dit op een mooi bord. Herhaal dit tot de plakjes rosbief op zijn.
  • Meng 50 milliliter sojasaus met 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus in een steelpannetje en verwarm het mengsel op een laag vuurtje tot het stroperig wordt. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 minuten.
  • Besprenkel de rolletjes met de dressing en bestrooi ze met sesamzaadjes en een draai verse zwarte peper.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.