Eetspiratie » Rosbiefrolletjes
Rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes

Zo af en toe eet ik weleens rosbief. Het liefst maak ik er dan een Oosters getint hapje van zoals deze rosbiefrolletjes. Deze rolletjes kun je serveren bij de borrelplank, als voorgerechtje of je legt ze in een salade.

Van deze rosbiefrolletjes heb ik ook een Italiaanse variant met rucola en Parmezaanse kaas. Beide versies zijn erg lekker. Klik hier voor het recept van de Italiaanse rosbiefrolletjes.

Bij deze rolletjes maak je een simpel sausje van onder andere sojasaus. Het lekkerst is om deze even te verwarmen. Zo komen de smaken beter vrij en wordt de saus ietsjes stroperiger.

Rosbiefrolletjes

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, Lunch, Oosterse receptenKeuken: OostersNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

8

rolletjes
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Tijd totaal

15

minuten

Van plakjes rosbief kun je een lekker Oosters hapje maken.

Ingrediënten

  • 1 pakje gesneden rosbief (vleeswaar)

  • halve zak rucola

  • 1 eetlepel sesamzaadjes

  • 1 eetlepel honing

  • 50 milliliter sojasaus

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 eetlepel zoete chilisaus

  • vers gemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

  • Het is heel eenvoudig, je pakt een plakje rosbief en rolt daar een plukje rucola in. Maak een aantal rolletjes tot het vlees op is en leg de rolletjes apart en afgedekt op een bord.
  • Meng de sojasaus met honing, citroensap en chilisaus in een steelpannetje en verhit het mengsel op een laag vuurtje tot het wat stroperig wordt.
  • Leg de rolletjes op een mooi bord, besprenkel de rolletjes met de sojasaus en bestrooi met de sesamzaadjes en de verse zwarte peper.

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE