Kippensoep met Chinese kool en gember. Het idee voor deze soep ontstond na een avondje ‘hotpotten’ (Oosterse bouillonfondue). Chinese kool gegaard in bouillon is heel erg lekker. Deze soep heeft Thaise invloeden. De smaken zijn geïnspireerd op een gerecht genaamd, Thai pork & omelette soup. Een simpele soep met gekruide kipgehaktballetjes en omelet. Om het extra lekker te maken drizzle je er als finishing touch knoflookolie met krokante knoflookchipjes overheen.
Chinese kool is een onmisbaar onderdeel bij de hotpot (klik hier voor info over hotpot). Ook is deze groente een lekkere knapperige basis voor een salade, zoals deze Oosterse koolsalade.
Kippensoep met Chinese kool en gember
En dan deze soep! Het recept is niet echt ingewikkeld. Je kunt het maken in een gewone pan, slowcooker en onder hoge druk in de Crock-Pot Express multicooker.
Onderaan het artikel leg ik de bereiding voor slowcooker en multicooker uit.
Voor dit recept gebruik ik verse kippenbouillon uit een pot (die je aanvult met water). In de supermarkt zijn er verschillende soorten verse bouillon te koop, ook zonder toevoegingen. Kies de bouillon die jij het lekkerst vindt. En heb je verse bouillon in huis dan is dat natuurlijk nog beter. Bouillon van een blokje kan ook maar dat vind ik persoonlijk het minst lekker (en vaak te zout).
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)