Focaccia, een van de lekkerste broden die er bestaan. Heerlijk luchtig brood met kruiden en olijfolie, dat is moeilijk te weerstaan. Zelf een focaccia bakken is helemaal niet moeilijk. Dus vergeet de supermarktvarianten en bak zelf met een paar simpele ingrediënten dit heerlijke kruidige brood.
De geur van versgebakken brood is misschien wel het lekkerste wat er is. Brood bakken is niet zo moeilijk. Je hebt er wel wat geduld voor nodig. Het rijzen neemt vaak de meeste tijd in beslag. Als je in het bezit bent van een multicooker (Crock-Pot Express) kun je daarin in 40 minuten het deeg laten rijzen. Normaal gesproken duurt het ongeveer een uur voordat het deeg in volume verdubbeld is. Hier lees je hoe je dat doet.
Foccacia
Een focaccia maken is erg leuk om te doen en je kunt variëren met de toppings. Je kunt het simpel houden met enkel olijfolie, peper en zout. Of je gebruikt een topping met verse cherry tomaatjes en pesto. Ik heb gekozen voor een zelfgemaakte kruidenolie met knoflook, zongedroogde tomaatjes en rozemarijn, een lekkere combinatie. Dit kruidige brood eet je bij een soep, bij de borrel of je maakt er met een plak kaas een focaccia tosti van.
Met dit recept kun je 2 losse broden maken die je rechtstreeks bakt op de bakplaat. Of je maakt er 1 brood van die je bakt in een ovenschaal of bakvorm (afmeting ongeveer 20 x 30 centimeter). Bij stap 6 maak je er twee broden van of leg je het deeg in een ovenschaal of vorm. Vervolgens laat je het rijzen. Daarna bereid je het brood zoals aangegeven in het recept.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.