Eetspiratie » Rucolapesto
Rucola pesto

Rucolapesto

Rucolapesto, een lekkere pesto met een nootachtige smaak. Het is altijd handig om een potje pesto in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk gerecht nog meer smaak.

Ik maak mijn pesto het liefst met rucola. Rucola is namelijk een beetje nootachtig en pittig, precies wat ik lekker vind. Je kunt van allerlei verse kruiden of groene groenten een pesto maken. De meest bekende pesto is die met basilicum. De variant met rucola blijft toch mijn favoriet.

Rucolapesto

Meestal worden er pijnboompitten gebruikt om pesto te maken. Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook cashewnoten of amandelen nemen. Het is wel lekker om deze van tevoren even kort te roosteren om ze extra smaak mee te geven. Tip: bewaar je pijnboompitten in een potje in de koelkast. Zo zijn ze langer houdbaar.

Een lekker alternatief voor rucola is winterpostelein. Hier kun je een heerlijke pesto van maken. Winterpostelein is verkrijgbaar van november tot maart. Je koopt het bij een groenteboer of natuurvoedingswinkel. Zelf kweken is heel eenvoudig en je hebt er geen groene vingers voor nodig. Lees hier alles over winterpostelein.

Rucolapesto

Rucolapesto

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

10

minuten

Met rucola kun je een heerlijke pittige pesto maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 50 gram 50 Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels 2 pijnboompitten

  • 50 milliliter 50 olijfolie (of meer naar wens)

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 2 flinke handen rucola

  • 1 snufje 1 zwarte peper naar wens

Bereiding:

  • Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten (of de noten), knoflook en een beetje olijfolie toe.
  • Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje de rucola toe en steeds een beetje olijfolie totdat de pesto de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Breng de pesto op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  • Maak de pesto net zo grof als je zelf lekker vind. Schep de pesto over in een schoon potje en bewaar hem in de koelkast. Roer de pesto voor gebruik even om.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)