Eetspiratie » Rucolapesto
Rucola pesto

Rucolapesto

Een potje pesto is altijd handig om in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk gerecht nog meer smaak.

Ik maak mijn pesto het liefst met rucola. Rucola is namelijk een beetje nootachtig en pittig, precies wat ik lekker vind. Je kunt van allerlei verse kruiden of groene groenten een pesto maken. De meest bekende pesto is die met basilicum. De variant met rucola blijft toch mijn favoriet.

Meestal worden er pijnboompitten gebruikt om pesto te maken. Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook cashewnoten of amandelen nemen. Het is wel lekker om deze van tevoren even kort te roosteren om ze extra smaak mee te geven.

Rucolapesto

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Dressings & sauzen, Vegetarisch, WereldkeukenKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

10

minuten

Met rucola kun je een heerlijke pittige pesto maken.

Ingrediënten

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 50 milliliter olijfolie (of meer naar wens)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 flinke handen rucola

  • 1 snufje zwarte peper naar wens

Hoe maak je het?

  • Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten (of de noten), knoflook en een beetje olijfolie toe.
  • Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje de rucola toe en steeds een beetje olijfolie totdat de pesto de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Breng de pesto op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  • Maak de pesto net zo grof als je zelf wenst. Schep de pesto over in een schoon potje en bewaar hem in de koelkast. Roer de pesto voor gebruik even om.

Aantekeningen

  • Het kan gebeuren dat de olijfolie iets stolt als hij koud staat in de koelkast. Door warmte wordt de pesto weer vloeibaar. Je kunt de pesto ook prima van tevoren maken. Hij is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
  • Italiaanse rosbief rolletjes zijn een heerlijk hapje bij de borrel maar kan ook prima als voorgerecht. Deze rucolapesto kun je gebruiken als dressing voor over deze rolletjes.
  • Pesto kun je ook gebruiken als dressing voor in een salade of als dressing over mozarella of fetakaas. Deze pesto is ook de basis van dit pastagerecht.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

achttien + elf =