Eetspiratie » Rucolapesto
Rucola pesto

Rucolapesto

Rucolapesto, een lekkere pesto met een nootachtige smaak. Het is altijd handig om een potje pesto in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk gerecht nog meer smaak.

Ik maak mijn pesto het liefst met rucola. Rucola is namelijk een beetje nootachtig en pittig, precies wat ik lekker vind. Je kunt van allerlei verse kruiden of groene groenten een pesto maken. De meest bekende pesto is die met basilicum. De variant met rucola blijft toch mijn favoriet.

Rucolapesto

Meestal worden er pijnboompitten gebruikt om pesto te maken. Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook cashewnoten of amandelen nemen. Het is wel lekker om deze van tevoren even kort te roosteren om ze extra smaak mee te geven. Tip: bewaar je pijnboompitten in een potje in de koelkast. Zo zijn ze langer houdbaar.

Een lekker alternatief voor rucola is winterpostelein. Hier kun je een heerlijke pesto van maken. Winterpostelein is verkrijgbaar van november tot maart. Je koopt het bij een groenteboer of natuurvoedingswinkel. Zelf kweken is heel eenvoudig en je hebt er geen groene vingers voor nodig. Lees hier alles over winterpostelein.

Rucolapesto

Rucolapesto

Recipe by Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.0 from 5 votes
Difficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Tijd totaal

10

minutes

Met rucola kun je een heerlijke pittige pesto maken.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels pijnboompitten

  • 50 milliliter olijfolie (of meer naar wens)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 flinke handen rucola

  • 1 snufje zwarte peper naar wens

BEREIDING

  • Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten (of de noten), knoflook en een beetje olijfolie toe.
  • Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje de rucola toe en steeds een beetje olijfolie totdat de pesto de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Breng de pesto op smaak met vers gemalen zwarte peper.
  • Maak de pesto net zo grof als je zelf lekker vind. Schep de pesto over in een schoon potje en bewaar hem in de koelkast. Roer de pesto voor gebruik even om.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.