Rucolapesto, een lekkere pesto met een nootactige smaak. Het is altijd handig om een potje pesto in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk gerecht nog meer smaak.
Ik maak mijn pesto het liefst met rucola. Rucola is namelijk een beetje nootachtig en pittig, precies wat ik lekker vind. Je kunt van allerlei verse kruiden of groene groenten een pesto maken. De meest bekende pesto is die met basilicum. De variant met rucola blijft toch mijn favoriet.
Rucolapesto
Meestal worden er pijnboompitten gebruikt om pesto te maken. Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook cashewnoten of amandelen nemen. Het is wel lekker om deze van tevoren even kort te roosteren om ze extra smaak mee te geven. Tip: bewaar je pijnboompitten in een potje in de koelkast. Zo zijn ze langer houdbaar.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE