Rucolapesto

Pesto is een heerlijke smaakmaker en superhandig om een potje ervan in je koelkast te hebben. Je maakt pesto natuurlijk gewoon zelf want het is heel erg makkelijk. Deze variant met rucola vind ik zelf heel erg lekker en het is te gebruiken in veel verschillende recepten. Rucolapesto is lekker pittig en kruidig.

Wat heb je nodig?

  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitten (cashewnoten of amandelen kan ook)
  • olijfolie (voeg steeds een beetje toe tot het de gewenste dikte heeft)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 flinke handen rucola
  • vers gemalen zwarte peper

Benodigdheden:

  • keukenmachine of blender
  • afsluitbaar (gesteriliseerd) potje (even koken in een pannetje heet water)

Hoe maak je het?

Verbrokkel de kaas in de keukenmachine of blender. Voeg de pijnboompitten (of de noten), knoflook en een beetje olijfolie toe. Maal dit fijn en voeg beetje bij beetje de rucola toe en steeds een beetje olijfolie totdat de pesto de voor jou gewenste dikte heeft.

Breng de pesto op smaak met vers gemalen zwarte peper. Zout hoef je in principe niet toe te voegen want de Parmezaanse kaas is al vrij zout. Maak de pesto net zo grof als je zelf wenst. Schep de pesto over in een schoon potje en bewaar hem in de koelkast. Roer de pesto voor gebruik even om. Het kan zijn dat de olie in de koelkast iets ‘gestold’ is, maar dat is niet erg, je kunt hem dan gewoon opeten. Door de warmte van de pasta wordt de pesto weer vloeibaar.

Tip: vang altijd een beetje van het kookvocht van de pasta op om de pesto iets te verdunnen.

Pasta pesto

Je kunt pesto de ook een dag van tevoren maken zodat je op de dag zelf alleen nog pasta hoeft te koken. De pesto is in de koelkast ongeveer een week houdbaar.

Deze pesto is ook erg lekker bij courghetti, ook wel courgette pasta genoemd. Maak met een spiralizer pasta van de courgette (1 courgette per persoon). Als je geen spiralizer hebt snijd dan plakken van de courgette en snijd deze vervolgens in dunne reepjes.

Voeg ongeveer anderhalve eetlepel pesto aan de rauwe courghetti toe en meng dit er met je handen doorheen. Je kunt dit zien als een soort salade. Dit gerecht is ideaal voor mensen die graag koolhydraatarm willen eten.

Nog meer tips:

  • besmeer Italiaanse rosbiefrolletjes met rucolapesto
  • rucolapesto is de basis van deze pasta met worstjes
  • besmeer je tosti met pesto en beleg met kaas of mozarella
  • maak een dressing van de pesto en serveer bij een salade

Wat is jouw lievelingspesto?

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

2 Reacties

  1. Hallo Simone,
    Kan ik in dit recept ook basilicum ipv rucola gebruiken?

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*