Eetspiratie » Rucolapesto
Rucola pesto

Rucolapesto

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Rucolapesto, een lekkere pesto met een nootachtige smaak. Het is altijd handig om een potje pesto in je koelkast te hebben. Je kunt hier namelijk allerlei lekkere gerechten mee maken. Gebruik het voor een pastagerecht, besmeer je tosti ermee of schep een beetje in je soep. Deze rucolapesto geeft elk gerecht nog meer smaak.

Ik maak mijn pesto het liefst met rucola. Rucola is namelijk een beetje nootachtig en pittig, precies wat ik lekker vind. Je kunt van allerlei verse kruiden zoals bijvoorbeeld basilicum of peterselie een pesto maken. Het kan zelfs van spinazie of broccoli. De variant met rucola blijft toch mijn favoriet.

Rucolapesto

Meestal worden er pijnboompitten gebruikt om pesto te maken. Als alternatief kun je bijvoorbeeld ook cashewnoten of amandelen nemen. Het is wel lekker om deze van tevoren even kort te roosteren om ze extra smaak mee te geven. Tip: bewaar je pijnboompitten in een potje in de koelkast. Zo zijn ze langer houdbaar.


Onmisbaar voor dit recept
JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

JAP Hakmolen met glazen kom (1,2 liter) 

Hak moeiteloos alles van groenten tot ijs met de JAP Multi Chop Hakmolen – 400W kracht, 1.2L glazen kom en zesbladig titanium mes. Veilig, veelzijdig en vaatwasserbestendig voor ultiem gebruiksgemak!

Een lekker alternatief voor rucola is winterpostelein. Hier kun je een heerlijke pesto van maken. Winterpostelein is verkrijgbaar van november tot maart. Je koopt het bij een groenteboer of natuurvoedingswinkel. Zelf kweken is heel eenvoudig en je hebt er geen groene vingers voor nodig. Lees hier alles over winterpostelein.

Rucolapesto

Rucolapesto

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
4.2 van 6 stemmen
Categorie: Saus, Condiment, IngrediëntKeuken: ItaliaansNiveau: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Totale tijd

15

minuten

Met rucola kun je een heerlijke pittige pesto maken met een nootachtige smaak. Gebruik het bij pasta, verwerk het in een dressing of als spread op brood en sandwiches.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 50 gram Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

  • 50 milliliter olijfolie (of meer naar wens)

  • 2 tenen knoflook

  • 2 flinke handen rucola

  • peper en zout

BEREIDING

  • Verbrokkel 50 gram Parmezaanse kaas in een hakmolen. Rooster 2 eetlepels pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Voeg de pijnboompitten samen met 2 tenen knoflook, 2 flinke handen rucola, 50 milliliter olijfolie en een snufje zwarte peper toe. Maal dit fijn tot de pesto de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Breng de pesto eventueel op smaak met een snufje zout indien nodig..
  • Schep de pesto over in een schoon glazen potje en bewaar hem in de koelkast. Roer de pesto voor gebruik even om.

AANTEKENINGEN

Meer eetspiratie speciaal voor jou!