Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Dit gerecht is ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je natuurlijk wel zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept! Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig recept om in je kook repertoire te hebben. Kinderen (althans mijn kinderen) zijn gek op deze pasta met rucolapesto.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 5 braadworstjes (varkensvlees)
  • ongeveer 350 gram (volkoren) pasta
  • scheutje olijfolie
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • Parmezaanse kaas
  • geroosterde pijnboompitjes als garnering
  • een handje rucola om door de pasta te mengen

Ingrediënten voor de pesto

  • halve zak rucola
  • stukje Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper
  • scheutje citroensap
  • 1 teentje knoflook

Hoe maak je het?

Begin met het maken van de pesto. Meng alle ingrediënten voor de pesto in een keukenmachientje. De hoeveelheid van de ingrediënten komen niet zo nauw. Voeg steeds beetje bij beetje olijfolie toe tot je een mooie romige pesto hebt. Proef of hij op smaak is en voeg indien nodig nog citroensap of peper toe.

Zet de pesto even apart tot gebruik. De pesto kun je ook makkelijk een dag van tevoren maken. Bak of grill ondertussen de worstjes in een droge pan. Je hoeft er geen olie aan toe te voegen want er komt al genoeg vet uit de worstjes. Rooster ondertussen een handje pijnboompitjes op een laag vuurtje.

Kook de pasta met een snufje zout en giet deze af als het gaar is. Vang ook een beetje van het kookwater op om straks door de pasta te mengen. Na het afgieten doe je de pasta terug in de pan en schep je de pesto door de warme pasta. Voeg een scheutje van het kookwater toe om de pasta wat losser te maken.

Schep er een flinke hand rucola doorheen en maak de borden op. Leg op elk bord een flinke schep pasta, met daarop een worstje. Garneer met Parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Serveer er eventueel nog een simpele salade bij. Het wordt extra lekker met een topping van krokant broodkruim. Lees hier hoe je dat zelf kunt maken.

Pasta met groene pesto

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*