Eetspiratie » Pasta met rucolapesto
Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je heel eenvoudig zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept. Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig recept dus om in je kook repertoire te hebben.

Voor dit recept kun je in principe elke pestosoort gebruiken. Een potje pesto uit de supermarkt werkt prima. Maar een zelfgemaakte pesto van basilicum of rucola is nog veel lekkerder. Voor deze pasta gebruikte ik mijn recept voor rucolapesto. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ook voorbereiden. Als je de pesto al klaar hebt dan hoef je alleen nog maar pasta te koken. Het eten staat dan heel snel op tafel.

Pasta met rucolapesto

Met dit gerecht kun je alle kanten op. Je maakt als eerste de rucolapesto volgens dit recept. Volkorenpasta is lekker stevig en smaakt ook een beetje nootachtig. Het past heel goed bij de rucolapesto. Je kunt natuurlijk ook prima gewone pasta van tarwe gebruiken. Wat betreft het vlees, braadworstjes of saucijzen zijn hier erg lekker bij. Je kunt deze op verschillende manieren bij dit gerecht eten. Je kunt de worstjes bakken of grillen en ernaast serveren. Of je snijd de worstjes open, haalt het vlees eruit en maakt er ‘plukjes’ van. Bak deze in een droge koekenpan en meng ze op het laatst door de pasta. Het geeft de pasta een lekkere kruidige smaak.

Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

0 van 0 stemmen
Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Kooktijd

30

minuten

Maak binnen een half uurtje een lekkere pasta met zelfgemaakte rucolapesto.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 – 5 4 – 5 braadworstjes

  • 350 gram 350 volkorenpasta

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels 2 geschaafde Parmezaanse kaas

  • 4 – 5 eetlepels 4 – 5 rucolapesto (volgens bovengenoemd recept)

  • 2 eetlepels 2 geroosterde pijnboompitjes

  • 100 gram 100 rucola

Bereiding:

  • Begin met het maken van de pesto. Zet deze apart tot gebruik.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Blijf erbij zodat ze niet verbranden.
  • Grill of bak de worstjes of snijd ze open en haal het vlees eruit (zoals hierboven omschreven). Bak ze rondom bruin of bak de stukjes krokant.
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout en gaar de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Schep een kopje kookwater uit de pan en bewaar dit voor later.
  • Giet de pasta af en doe deze direct terug in de pan. Schep de pesto door de warme pasta en schenk een beetje van het achtergehouden kookwater erbij. Doe de rucola erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de worst ernaast of meng de stukjes worst erdoorheen. Doe de pasta op de borden en schaaf er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Bestrooi de pasta met pijnboompitjes en zwarte peper.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)