Eetspiratie » Pasta met rucolapesto
Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je heel eenvoudig zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept. Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig recept dus om in je kook repertoire te hebben.

Voor dit recept kun je in principe elke pestosoort gebruiken. Een potje pesto uit de supermarkt werkt prima. Maar een zelfgemaakte pesto van basilicum of rucola is nog veel lekkerder. Voor deze pasta gebruikte ik mijn recept voor rucolapesto. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ook voorbereiden. Als je de pesto al klaar hebt dan hoef je alleen nog maar pasta te koken. Het eten staat dan heel snel op tafel.

Pasta met rucolapesto

Met dit gerecht kun je alle kanten op. Je maakt als eerste de rucolapesto volgens dit recept. Volkorenpasta is lekker stevig en smaakt ook een beetje nootachtig. Het past heel goed bij de rucolapesto. Je kunt natuurlijk ook prima gewone pasta van tarwe gebruiken. Wat betreft het vlees, braadworstjes of saucijzen zijn hier erg lekker bij. Je kunt deze op verschillende manieren bij dit gerecht eten. Je kunt de worstjes bakken of grillen en ernaast serveren. Of je snijdt de worstjes open, haalt het vlees eruit en maakt er ‘plukjes’ van. Bak deze in een droge koekenpan en meng ze op het laatst door de pasta. Het geeft de pasta een lekkere kruidige smaak.

Koekenpan Ø 32cm - Inductie - Anti-Aanbak - Alle Warmtebronnen - PTFE en PFAS vrij

Koekenpan Ø 32cm – Inductie – Anti-Aanbak – Alle Warmtebronnen – PTFE en PFAS vrij

Koekenpan Ø 32 cm – Inductie, anti-aanbak en PFAS-vrij. Perfect voor gezond bakken tot 400 °C. Aluminium pan met krasbestendige keramische coating en ergonomische koudgreep. Geschikt voor alle warmtebronnen en vaatwasmachinebestendig.

Pasta met rucolapesto

Pasta met rucolapesto

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 1 stem
Niveau: makkelijk
Porties

4

personen
Kooktijd

30

minuten

Maak binnen een half uurtje een lekkere pasta met zelfgemaakte rucolapesto.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 4-5 braadworstjes

  • 350 gram volkorenpasta

  • zout en peper naar smaak

  • 2 eetlepels geschaafde Parmezaanse kaas

  • 4-5 eetlepels rucolapesto (volgens bovengenoemd recept)

  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes

  • 100 gram rucola

BEREIDING

  • Begin met het maken van de pesto. Zet deze apart tot gebruik.
  • Rooster de pijnboompitjes in een droge pan. Blijf erbij zodat ze niet verbranden.
  • Grill of bak de worstjes of snijd ze open en haal het vlees eruit (zoals hierboven omschreven). Bak ze rondom bruin of bak de stukjes krokant.
  • Kook ruim water met een flinke snuf zout en gaar de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Schep een kopje kookwater uit de pan en bewaar dit voor later.
  • Giet de pasta af en doe deze direct terug in de pan. Schep de pesto door de warme pasta en schenk een beetje van het achtergehouden kookwater erbij. Doe de rucola erbij en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer de worst ernaast of meng de stukjes worst erdoorheen. Doe de pasta op de borden en schaaf er een beetje Parmezaanse kaas overheen. Bestrooi de pasta met pijnboompitjes en zwarte peper.

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.