Pasta met rucolapesto, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd (en zin) hebt om te koken. De pesto voor bij de pasta maak je heel eenvoudig zelf, dit is binnen 5 minuten gepiept. Voor dit gerecht heb je ook niet heel veel ingrediënten nodig. Een handig recept dus om in je kook repertoire te hebben.
Voor dit recept kun je in principe elke pestosoort gebruiken. Een potje pesto uit de supermarkt werkt prima. Maar een zelfgemaakte pesto van basilicum of rucola is nog veel lekkerder. Voor deze pasta gebruikte ik mijn recept voor rucolapesto. Dit kun je heel makkelijk zelf maken en ook voorbereiden. Als je de pesto al klaar hebt dan hoef je alleen nog maar pasta te koken. Het eten staat dan heel snel op tafel.
Pasta met rucolapesto
Met dit gerecht kun je alle kanten op. Je maakt als eerste de rucolapesto volgens dit recept. Volkorenpasta is lekker stevig en smaakt ook een beetje nootachtig. Het past heel goed bij de rucolapesto. Je kunt natuurlijk ook prima gewone pasta van tarwe gebruiken. Wat betreft het vlees, braadworstjes of saucijzen zijn hier erg lekker bij. Je kunt deze op verschillende manieren bij dit gerecht eten. Je kunt de worstjes bakken of grillen en ernaast serveren. Of je snijd de worstjes open, haalt het vlees eruit en maakt er ‘plukjes’ van. Bak deze in een droge koekenpan en meng ze op het laatst door de pasta. Het geeft de pasta een lekkere kruidige smaak.
Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)