Oosters varkenshaasje uit de oven, een simpel gerecht voor bijzondere gelegenheden. Een varkenshaasje zie ik als een ‘luxe’ product. Het is niet iets wat je zomaar even eet op een doordeweekse dag. Dit stukje vlees is ook vrij prijzig. Het is ideaal voor een etentje, als je iets te vieren hebt of een gerecht voor de feestdagen. Door de kruidige saus krijgt het vlees een lekkere Oosterse smaak.
In dit recept gebruik ik Chinees 5 kruidenpoeder. In de winkel vind je dit meestal onder de naam Chinese 5 spice. Deze spicemix is meestal een mengeling van nootmuskaat, kaneel, venkel en steranijs. Het smaakje in deze saus wat je misschien niet thuis kunt brengen is de szechuan peper. In dit artikel leg ik uit wat szechuan peper precies is. Voeg deze spicemix toe naar je eigen persoonlijke smaak.
Oosters varkenshaasje
Varkenshaas bak je in een pan met veel boter of je bakt het in de oven. Ook is het geschikt om saté van te maken. Dit is dan wel de luxe versie ervan. Vaak krijg ik de vraag of dit vlees ook geschikt is voor de slowcooker. Persoonlijk vind ik het niet geschikt voor de slowcooker omdat het daarvoor te weinig vet bevat. Het wordt droog en dat is zonde van dit dure vlees. Het is minder geschikt om te stoven of sudderen maar perfect voor de oven of koekenpan. Maar bereid je het zelf wel graag in de slowcooker dan is dat helemaal prima! Meestal wordt er champignonsaus of pepersaus bij varkenshaas geserveerd, maar ik maakte er een Oosterse variant van.
Wat erg lekker is, is om een kastanjechampignons mee te bakken. Laat de kleine champignons heel en snijd de grotere door de helft. Bak ze mee met het vlees in de oven. Als het vlees gaar is en gerust heeft voeg je de champignons toe aan de saus. Deze serveer je over het vlees.
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE