Hoe maak je nu een lekkere pittige kippensoep? Het beste kun je een bouillon trekken van de hele kip inclusief de botten. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Soms wil je gewoon snel een soep op tafel zetten. Deze pittige soep is perfect bij griep en verkoudheid. Door de gember en chili peper in deze soep ga je zweten en dat is precies de bedoeling!
Als je deze soep binnen een uurtje op tafel wil hebben kun je drumsticks nemen om de bouillon te maken. Deze geven veel smaak. Je plukt het vlees als het gaar is van de botjes af. Heb je geen drumsticks dan kun je ook kipfilet gebruiken. Dit geeft minder smaak dan kip met bot maar gebruik dan kippenbouillon (vers of van een blokje) in plaats van water voor de soep.
In deze soep zit sereh. Om de smaak van de sereh straks goed te proeven is het belangrijk dat je deze eerst kneust. Haal het buitenste blad van de sereh af en kneus de stengel met een mes of de stamper van een vijzel.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE