Eetspiratie » Pittige kippensoep met citroengras
Pittige kippensoep met citroengras

Pittige kippensoep met citroengras

Hoe maak je nu een lekkere pittige kippensoep? Het beste kun je een bouillon trekken van de hele kip inclusief de botten. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Soms wil je gewoon snel een soep op tafel zetten. Deze pittige soep is perfect bij griep en verkoudheid. Door de gember en chili peper in deze soep ga je zweten en dat is precies de bedoeling!

Als je deze soep binnen een uurtje op tafel wil hebben kun je drumsticks nemen om de bouillon te maken. Deze geven veel smaak. Je plukt het vlees als het gaar is van de botjes af. Heb je geen drumsticks dan kun je ook kipfilet gebruiken. Dit geeft minder smaak dan kip met bot maar gebruik dan kippenbouillon (vers of van een blokje) in plaats van water voor de soep.

In deze soep zit sereh. Om de smaak van de sereh straks goed te proeven is het belangrijk dat je deze eerst kneust. Haal het buitenste blad van de sereh af en kneus de stengel met een mes of de stamper van een vijzel.

Pittige kippensoep met citroengras

Pittige kippensoep met citroengras

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersNiveau: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Pittige kippensoep met sereh en chili peper.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 1,5 liter 1,5 kippenbouillon

  • 500 gram 500 kip(filet) of drumsticks

  • 1 1 ui

  • 2 tenen 2 knoflook

  • 2 plakjes 2 verse gember

  • 1 mespunt 1 chili poeder of cayenne peper (of meer naar smaak)

  • 1 eetlepel 1 verse peterselie of halve theelepel gedroogde peterselie

  • 1 mespunt 1 gemalen foelie of nootmuskaat

  • 1 mespunt 1 gemalen kurkuma

  • 2 2 laurierbladen

  • halve theelepel halve verse gemalen zwarte peper

  • 100 gram 100 diepvries sperziebonen

  • 250 gram 250 fijne soepgroenten

  • 2 stengels 2 sereh

  • 1 1 citroen (in partjes voor erbij)

  • 1 snufje 1 zout (naar smaak)

  • halve eetlepel halve olie

Bereiding:

  • Schenk de olie in een soeppan. Doe de kip in de pan samen met een gesnipperde ui, geplette knoflook tenen en gekneusde sereh, laurier, kurkuma en gekneusde plakjes gember. Bak dit even aan tot de kip een beetje bruin ziet. Schenk vervolgens de bouillon erbij en voeg de peterselie toe.
  • Laat dit op een zacht vuurtje staan en kook de kip gaar. Schuim ondertussen de soep een keer af met een schuimspaan. Schep het witte schuim eraf.
  • Als de kip gaar is haal je het vlees van de botjes of rek je het met twee vorken uit elkaar. Of snijd de kip in dunne plakjes. Doe de kip terug in de soep of serveer deze in plakjes ‘op’ de soep.
  • Voeg nu de soepgroenten en de sperzieboontjes toe (rechtstreeks uit de vriezer). Breng op smaak met foelie, chilipoeder en indien gewenst met een snufje zout.
  • Haal eventueel de sereh, plakjes gember en knoflook uit de soep. Snijd de citroen in partjes of schijfjes en serveer deze erbij.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)