Eetspiratie » Pittige kippensoep met citroengras
Pittige kippensoep met citroengras

Pittige kippensoep met citroengras

Hoe maak je nu een lekkere pittige kippensoep? Het beste kun je een bouillon trekken van de hele kip inclusief de botten. Maar daar heb je niet altijd tijd voor. Soms wil je gewoon snel een soep op tafel zetten. Deze pittige soep is perfect bij griep en verkoudheid. Door de gember en chili peper in deze soep ga je zweten en dat is precies de bedoeling!

Als je deze soep binnen een uurtje op tafel wil hebben kun je drumsticks nemen om de bouillon te maken. Deze geven veel smaak. Je plukt het vlees als het gaar is van de botjes af. Heb je geen drumsticks dan kun je ook kipfilet gebruiken. Dit geeft minder smaak dan kip met bot maar gebruik dan kippenbouillon (vers of van een blokje) in plaats van water voor de soep.

In deze soep zit sereh. Om de smaak van de sereh straks goed te proeven is het belangrijk dat je deze eerst kneust. Haal het buitenste blad van de sereh af en kneus de stengel met een mes of de stamper van een vijzel.

Pittige kippensoep met citroengras

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Indofood, Oosterse recepten, SoepenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: gemiddeld
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

25

minuten
Kooktijd

30

minuten
Tijd totaal

55

minuten

Pittige kippensoep met sereh en chili peper.

Ingrediënten

  • 1,5 liter kippenbouillon

  • 500 gram kip(filet) of drumsticks

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 2 plakjes verse gember

  • 1 mespunt chili poeder of cayenne peper (of meer naar smaak)

  • 1 eetlepel verse peterselie of halve theelepel gedroogde peterselie

  • 1 mespunt gemalen foelie of nootmuskaat

  • 1 mespunt gemalen kurkuma

  • 2 laurierbladen

  • halve theelepel verse gemalen zwarte peper

  • 100 gram diepvries sperziebonen

  • 250 gram fijne soepgroenten

  • 2 stengels sereh

  • 1 citroen (in partjes voor erbij)

  • 1 snufje zout (naar smaak)

  • halve eetlepel olie

Hoe maak je het?

  • Schenk de olie in een soeppan. Doe de kip in de pan samen met een gesnipperde ui, geplette knoflook tenen en gekneusde sereh, laurier, kurkuma en gekneusde plakjes gember. Bak dit even aan tot de kip een beetje bruin ziet. Schenk vervolgens de bouillon erbij en voeg de peterselie toe.
  • Laat dit op een zacht vuurtje staan en kook de kip gaar. Schuim ondertussen de soep een keer af met een schuimspaan. Schep het witte schuim eraf.
  • Als de kip gaar is haal je het vlees van de botjes of rek je het met twee vorken uit elkaar. Of snijd de kip in dunne plakjes. Doe de kip terug in de soep of serveer deze in plakjes ‘op’ de soep.
  • Voeg nu de soepgroenten en de sperzieboontjes toe (rechtstreeks uit de vriezer). Breng op smaak met foelie, chilipoeder en indien gewenst met een snufje zout.
  • Haal eventueel de sereh, plakjes gember en knoflook uit de soep. Snijd de citroen in partjes of schijfjes en serveer deze erbij.

Aantekeningen

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE