Honing soja kip

Honing soja kip

Kip in een lekkere zoete saus van honing met een vleugje zoute soja, dat is echt heel erg lekker. Je kunt dit gerecht maken in de slowcooker maar ook in een gewone stoofpan. Als je kippendijen gebruikt blijft je vlees lekker sappig, kipfilet wordt eerder droog. Serveer er een lekkere frisse salade bij of serveer het in een wrap of op een broodje. Honing soja kip is een gerecht wat bijna iedereen wel lekker vind!

Wil je dit gerecht gaan maken, lees dan eerst even dit artikel waarin ik alles uitleg over verschillende soorten sojasaus. Dan weet je zeker dat je de goede saus gebruikt. In dit recept doe ik de kip rauw in de slowcooker. Ik bak bijna altijd het vlees eerst aan voordat ik het in de slowcooker doe maar in dit recept is het lekkerder om het niet te doen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kip (kippendijen) in reepjes gesneden
  • 2 rode uien in halve maantjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • halve theelepel gedroogde chiliflakes
  • 150 milliliter water
  • 1 bescheiden eetlepel groentebouillon of 1 half verkruimeld groentebouillonblokje
  • 125 milliliter honing
  • 50 milliliter sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 milliliter tomaten passata (een restje bewaar je in de koelkast of vriezer)
  • 2 eetlepels (rijst) olie
  • kneepje citroensap
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • 1 volle eetlepel maizena


Hoe maak je het?

Snijd de uien in halve maantjes en leg deze op de bodem van de slowcooker. Maak nu in een kom een saus van de rest van de ingrediënten (behalve de maizena) en meng dit goed door elkaar. Leg de rauwe kip in de slowcooker en giet de saus eroverheen. Schep het door elkaar en zet de slowcooker op high voor minimaal 3 uur of low voor 5 uur. Ik bereid kip bij voorkeur op stand high. In dit artikel leg ik uit waarom.

Hoe nu verder?

Open als de kooktijd is verstreken de slowcooker en schep ongeveer 150 milliliter van de saus in een kommetje en voeg de maizena hieraan toe. Roer het tot een papje en giet het in de slowcooker. Roer het geheel goed door en doe de deksel nog even op de pan. Je kunt ook de maizena mengen met een paar theelepels koud water, dit roeren tot een papje en toevoegen aan de kip en de saus.

Serveer het op een broodje, in wraps, met rijst, frietjes en een lekkere salade.

Als je dit gerecht in een stoofpan wil bereiden werkt het eigenlijk hetzelfde, je kunt het vlees stoven zolang je wenst op een heel laag vuur.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

46 Reacties

  1. Hi, Zojuist voor de eerste keer onze slowcooker gebruikt en bovenstaand recept gemaakt 👌. Morgen staan de spareribs op het menu. Fijn zoveel recepten ook voor de slowcooker voor liefhdbbers van de oosterse keuken.
    Groet Miranda

  2. Hoi,

    Ik zou graag dit recept willen maken, maar ik ben even in de war doordat er staat: 75 ml passata (en het restje in de koelkast). Maar ik zie alleen maar grote verpakkingen passata vanaf 500g. Er is dus geen sprake van een ‘restje’, maar een heleboel.

    Mijn vraag is dus:
    Moet ik deze kopen?
    https://www.jumbo.com/pomme-d'or-passata-500g/198071PAK

    Of deze:
    https://www.jumbo.com/jumbo-tomatenpuree-70g/218377BLK

    Die laatste lijkt me logischer aangezien dat voor een dikkere saus kan zorgen. Ik hoor het graag!

    • Hoi! Je hebt de passata nodig. De puree is te geconcentreerd en te zuur. Deze moet ook altijd eerst aangebakken worden om te ontzuren. Passata is inderdaad alleen in flesjes of pakjes te koop van 500 of 750 ml. En 75 ml is misschien niet heel veel maar de rest kun je gebruiken voor een heerlijke tomatensoep of pastasaus. En daarom gaf ik invriezen aan als optie. Andere tomatenproducten hebben niet de juiste consistentie of er is suiker aan toegevoegd (zoals bij ketchup). Maar ik heb ook weleens tomatenblokjes gebruikt in dit recept, het verschil is dat er dan stukjes in zitten. Cook ze! Groetjes, Simone

  3. Wow wat lekker. Ik heb er croissants -uit blik- bij gebakken en 3 stuks in tweeën gesneden over de ovenschaal verdeeld. De rest van de croissants er heerlijk bij gegeten. En gewoon met een zak groene sla er bij. Heerlijk!!! Ik kreeg zelfs complimenten van mijn schoonmoeder ;-)

  4. Heerlijk had extra gemaakt met het idee wat voor later maar helaas het was zo lekker dat de pan schoon leeg was :) bedankt voor dit recept. we hebben het met wraps en salade gegeten.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*