Honing soja kip

Honing soja kip

Kip in een lekkere zoete saus van honing met een vleugje zoute soja, dat is echt heel erg lekker. Je kunt dit gerecht maken in de slowcooker maar ook in een gewone stoofpan. Als je kippendijen gebruikt blijft je vlees lekker sappig, kipfilet wordt eerder droog. Serveer er een lekkere frisse salade bij of serveer het in een wrap of op een broodje. Honing soja kip is een gerecht wat bijna iedereen wel lekker vind!

Wil je dit gerecht gaan maken, lees dan eerst even dit artikel waarin ik alles uitleg over verschillende soorten sojasaus. Dan weet je zeker dat je de goede saus gebruikt. In dit recept doe ik de kip rauw in de slowcooker. Ik bak bijna altijd het vlees eerst aan voordat ik het in de slowcooker doe maar in dit recept is het lekkerder om het niet te doen.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kip (kippendijen) in reepjes gesneden
  • 2 rode uien in halve maantjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook geraspt
  • halve theelepel gedroogde chiliflakes
  • 150 milliliter water
  • 1 bescheiden eetlepel groentebouillon of 1 half verkruimeld groentebouillonblokje
  • 125 milliliter honing
  • 50 milliliter sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 75 milliliter tomaten passata (een restje bewaar je in de koelkast of vriezer)
  • 2 eetlepels (rijst) olie
  • kneepje citroensap
  • snufje vers gemalen zwarte peper
  • 1 volle eetlepel maizena


Hoe maak je het?

Snijd de uien in halve maantjes en leg deze op de bodem van de slowcooker. Maak nu in een kom een saus van de rest van de ingrediënten (behalve de maizena) en meng dit goed door elkaar. Leg de rauwe kip in de slowcooker en giet de saus eroverheen. Schep het door elkaar en zet de slowcooker op high voor minimaal 3 uur of low voor 5 uur. Ik bereid kip bij voorkeur op stand high. In dit artikel leg ik uit waarom.

Hoe nu verder?

Open als de kooktijd is verstreken de slowcooker en schep ongeveer 150 milliliter van de saus in een kommetje en voeg de maizena hieraan toe. Roer het tot een papje en giet het in de slowcooker. Roer het geheel goed door en doe de deksel nog even op de pan. Je kunt ook de maizena mengen met een paar theelepels koud water, dit roeren tot een papje en toevoegen aan de kip en de saus.

Serveer het op een broodje, in wraps, met rijst, frietjes en een lekkere salade.

Als je dit gerecht in een stoofpan wil bereiden werkt het eigenlijk hetzelfde, je kunt het vlees stoven zolang je wenst op een heel laag vuur.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printerje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

35 Reacties

  1. Hoi Simone, gisteren gemaakt in mijn nieuwe slowcooker van 6 liter. Superlekker! Vonden ze ook hier thuis. Vraagje van een beginneling: omdat ik een grote cooker heb heb ik ruim een kilo kippendij genomen. De overige hoeveelheden ook verdubbeld. Vond het veel saus, dus probeer het de volgende keer met anderhalf x sausingredienten. Hoe doe jij dat, ook bij de andere recepten, zoals de gehaktballen? Alvast bedankt!

    • Hoi Bianca, precies wat je zegt de ingrediënten niet verdubbelen maar van alles een beetje meer. Als je alles verdubbeld vooral in dit recept wordt het snel te zoet. Dus het recept aanhouden en van de andere ingrediënten een beetje meer toevoegen. Dit is lastig aan te geven in hoeveelheden. Maar met een beetje proeven komt het vast helemaal goed! Veel plezier met cooken. Groetjes, Simone

  2. Goedemiddag. Ik wil dit recept zondag gaan maken, maar 150 milliliter groentebouillon vind ik wel heel erg weinig. van 1 blokje maak je een halve liter bouillon en daarvan gooi je dan maar 1,5 deciliter in de slowcooker. Of lees ik het verkeerd? ;-)

    • Hoi Miriam, in principe kun je een klein stukje van het bouillonblokje gebruiken en daar bouillon van maken. Ik werk altijd met groentebouillonpoeder, dit heb ik nu aangepast in het recept. Dan is het iets duidelijker. Bedankt voor je feedback. Groetjes, Simone

  3. Echt té lekker! Van het weekend voor het eerst gemaakt en we konden er niet vanaf blijven.

  4. Heerlijk met aardappelen en sperzieboontjes. Kreeg al het verzoek om volgend weekend weer te maken. Echt een aanrader.

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*