Ik ben geen zoetekauw maar zo af en toe heb ik zin in iets zoets. Honing soja kip is een gerecht met lekkere zoete en zoute accenten. Dit gerecht kun je perfect bereiden in de slowcooker. Het vlees wordt mals en zacht en de smaken kunnen er goed intrekken. Serveer deze zoetige kip op een knapperig broodje, in een wrap, met frietjes en een salade of met rijst. Een handig en veelzijdig gerecht.
Ben je bang dat kip te droog wordt in de slowcooker? Neem dan kippendijen in plaats van kipfilet. Dit recept is een basis. Hou je wel van zoet maar net zoals ik niet té? Neem dan iets minder honing. Hou je bijvoorbeeld van pittig? Voeg dan naar smaak meer chiliflakes of eventueel sambal oelek in plaats van chiliflakes toe. Zo maak je dit gerecht naar je eigen smaak.
Aanbakken of niet aanbakken?
Als jullie mij ondertussen een beetje kennen weten jullie dat ik ‘bijna’ alles aanbak voordat ik het in de slowcooker plaats. Dit is het enige recept waarbij ik het niet doe. Het past beter bij dit gerecht om de kip helemaal zacht te laten worden en te laten ‘stoven’ in de saus.
Het is daarom wel aan te raden als je dit gerecht gaat maken een beetje in de buurt te blijven. Dit gerecht heeft op low maar een uurtje of 4 nodig. Op high ongeveer 2,5 tot 3 uur. Het is niet aan te raden om dit gerecht met een uitgestelde start te maken omdat anders de rauwe kip te lang buiten de koelkast in de slowcooker ligt.
Let op met zout
Dit gerecht heet ‘honing soja kip’. De sojasaus in dit gerecht geeft de zoute smaak. In mijn recepten gebruik ik biologisch groentebouillonpoeder zonder toevoegingen of smaakversterkers. Nu heeft niet iedereen dit standaard in huis. Als alternatief kun je een bouillonblokje (naar wens) gebruiken.
Maar let op! Bouillonblokjes uit de supermarkt kunnen vrij zout zijn. Ben dus altijd zuinig met het toevoegen van bouillonblokjes, vooral omdat er ook al een ruime hoeveelheid sojasaus in zit. Begin met een stukje van een bouillonblokje, later kun je altijd meer toevoegen.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Hoi Simone, hoe lang moet dit recept op low? Aan het begin van de tekst staat namelijk 5 uur, onder het recept staat 3,5 tot 4 uur op low. Wil graag gare kip:-) (zit er nu in!) Ben benieuwd! Bedankt voor het recept iig!
Hoi, het is 3,5 tot 4 uur :-) Kip is al redelijk snel gaar in de slowcooker. Ik heb het aangepast. Bedankt voor je berichtje. Groetjes, Simone
Top, bedankt! Ik ga hem eruit halen!:-)
Ik heb net dit recept precies volgens de beschrijving gemaakt. Kip blijft wit en saus is heel vloeibaar zelfs met maizena. Ziet er heel anders uit dan op jouw foto. Ligt het misschien aan soort honing?
Hoi, dat durf ik niet te zeggen. Wat voor soort honing heb je gebruikt? En wat voor sojasaus? Groetjes, Simone