Eetspiratie » Recept voor bbq saus
Recept voor bbq saus

Recept voor bbq saus

Recept voor bbq saus! Bij barbecuesaus denk je meteen aan de zomer, zittend in het zonnetje en samen barbecueën in de tuin. Maar bbq saus hoef je natuurlijk niet alleen te eten bij de barbecue. Je kunt het gebruiken als onderdeel van een marinade of als ‘saus’ op bijvoorbeeld gehaktbrood. Dit soort kruidige rode sauzen worden vaak ook gebruikt voor het bekende Amerikaanse gerecht pulled pork of spareribs.

Het lekkerst is om het vlees wat je wilt gaan bereiden vooraf eerst in te wrijven (rubben) met een spicemix of rub. Daarna kun je ervoor kiezen om het vlees in te smeren met bbq saus of je serveert de saus ernaast.  

Recept voor bbq saus

Deze saus is niet alleen lekker bij vlees maar ook heerlijk op een kaastosti of als saus bij kip fajitas. Ook lekker als dip bij gebakken aardappeltjes of zoete aardappelfriet.

De bbq saus kun je serveren bij vlees zoals spareribs of gebruiken voor pulled pork of op gehaktbrood. De saus kun je een week bewaren in de koelkast in een afgesloten pot.

In dit recept gebruik ik gerookt paprikapoeder. Het heeft een specifieke ‘rook’ smaak en het smaakt niet hetzelfde als gewoon paprikapoeder. Je kunt dit kopen in de supermarkt, het is herkenbaar aan het mooie rode blikje. Kun je het niet vinden? Gebruik dan gewoon paprikapoeder.

Recept voor bbq saus

Recept van Simone | Eetspiratie Categorie: Dressings en sauzenKeuken: Dressings en sauzenNiveau: makkelijk
Hoeveelheid

200

milliliter
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Met een paar ingrediënten uit je voorraadkast kun je heel snel en eenvoudig je eigen bbq saus (of barbecuesaus) maken.

Ingrediënten

  • 200 milliliter 200 tomatenpassata

  • 1 teen 1 knoflook geraspt

  • 1 theelepel 1 sojasaus

  • 1-2 eetlepels 1-2 Worcestersaus naar smaak

  • 1 eetlepel 1 kokosbloesem- of palmsuiker (of meer naar wens)

  • 1 theelepel 1 gedroogde tijm

  • 1 mespunt 1 gerookt paprikapoeder

  • vers gemalen zwarte peper

  • snufje chilivlokken naar smaak

Hoe maak je het?

  • Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en roer het goed door elkaar.
  • Breng het op een laag vuur aan de kook.
  • Proef of de saus op smaak is voeg indien nodig nog extra kruiden en specerijen toe totdat de saus naar wens is.

Aantekeningen

  • Heb je geen tomatenpassata in huis maar wel tomatenblokjes of gepelde tomaten in pot of blik? Je kunt deze saus ook prima met (400 milliliter) tomatenblokjes of gepelde tomaten maken.
  • Hou je van een barbecuesaus met iets meer pit? Maak dan pittige barbecuesaus met sriracha. Bekijk het recept hier.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE