Kip fajitas

Kip fajitas

Als je even niet meer weet wat je op tafel moet zetten dan kun je altijd kip fajitas maken! Kip met paprika in een wrap met daarnaast allerlei lekkere dingen zoals guacamole, zure room en knapperige tortilla chips. Klinkt goed toch! Je kunt de kip voor de fajitas op twee manieren bereiden, gewoon in een koekenpan of in een slowcooker. Dus of je nu snel wilt eten of juist wilt slowcooken, dat maakt bij dit gerecht dus niks uit. Heel handig dus!

Ik heb voor dit recept mijn slowcooker gebruikt, maar ik heb het ook al eens in de koekenpan gemaakt. Het verschil is dat de kip uit de slowcooker heel zacht en wat ‘natter’ is. De kip uit de koekenpan is wat krokanter en kan soms ietwat ‘droog’ zijn. Het is allebei lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kippendijen of kiphaasjes
  • 2 rode paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • half blikje tomatenblokjes (de rest kun je bewaren in de koelkast of diepvries)
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix (mengsel van komijn, koriander, paprikapoeder, knoflook, zwarte peper)
  • rijpe avocado
  • bekertje zure room
  • een paar blaadjes krop of botersla
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • tortilla chips
  • tortilla wraps
  • scheutje chilisaus

Hoe maak je het?

Snijd de ui in halve maantjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in lange repen. Giet de helft van de tomatenblokjes in de slowcooker en leg er een laagje uien, knoflook en paprika op (nog niet alles, de andere helft gaat er straks nog bovenop). Leg de kip op de groenten op en bestrooi deze royaal met kruiden.

Giet hier de rest van de tomatenblokjes op en leg de andere laag met ui, knoflook en paprika erop. Je hoeft er verder geen vocht meer aan toe te voegen want er komt genoeg uit het vlees en de groenten. Zet de slowcooker op stand low voor 5 uur.

Maak ondertussen guacamole of snijd in avocado in repen. Scheur wat blaadjes sla af, snijd de ui in ringen en meng de zure room met de chilisaus. Knijp voor het serveren het sap van een halve limoen boven de pan uit. En serveer extra partjes limoen bij je fajitas. Verwarm de tortilla wraps in een koekenpan en zorg dat ze zacht blijven.

Neem een tortilla wrap en leg er een paar flinke scheppen van het kip en paprikamengsel op. Dit kun je het beste doen met een tang, zodat je niet al het vocht in je wrap krijgt. Leg er wat sla, rode ui, guacamole of avocadoreepjes bij en verkruimel er tortillachips overheen. Als laatste doe je er een schepje zure room op en wat vers gehakte koriander of peterselie. Nu alleen nog maar genieten. En knoeien mag!

Fajitas maken in de koekenpan

Snijd de groenten en de kip in repen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak daarin de kip met de kruiden en de knoflook aan. Voeg als de kip bijna gaar is de ui en de paprika toe. Als de kip gaar is en de ui en paprika zacht zijn dan is het klaar. Knijp het sap van een limoen erboven uit en serveer de kip zoals hierboven beschreven.

Kip fajitas

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

5 Reacties

  1. GIsteren een crock pot gekregen, en vandaag voor het eerst in gebruik genomen. Heb voor het recept kip met fajitas gekozen, het staat nu allemaal lekker te garen. Ben ben benieuwd hoe het smaakt. Wat een leuke site heb je, ik ben dol op lekker koken en ga zeker meer van je recepten uitproberen. Heb ook alvast boodschappen gekocht voor de rendang dus dit wordt een smakelijk weekend !

  2. Hoi Simone,

    Was weer heerlijk!!!!!

  3. Hoi Simone,
    Ik neem aan dat je de kip later nog in kleinere stukjes snijdt/pulled?
    Bedankt voor weer een heerlijk recept!

    • Hoi Petra! De kip kun je inderdaad met twee vorken uit elkaar trekken als bij pulled chicken. Maar bij mij viel het eigenlijk vanzelf al uit elkaar. Het ligt er denk ik aan welk deel van de kip je gebruikt. Ik heb kiphaasjes gebruikt en die zijn zo dun dat ze eerder uit elkaar vallen als kippendijen. En graag gedaan!
      Groetjes, Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*