Eetspiratie » Homemade spicemix en dry rub
Zelf een dry rub maken

Homemade spicemix en dry rub

Als je een goede basisvoorraad hebt en een goed gevulde kruidenla dan kun je dus makkelijk je eigen kruidenmixen samenstellen. Je eigen kruidenmix maken is heel simpel. Het is niet meer dan kruiden samenvoegen in een potje maar het wel handig om dan een beetje een richtlijn te hebben wat betreft de verhoudingen.

Deze kruidenmix is geschikt voor Mexicaans getinte gerechten en het is ook een perfecte basisrub voor pulled pork. Je kunt met deze mix niet alleen je vlees op smaak brengen maar er bijvoorbeeld ook een dressing van maken voor over bijvoorbeeld zoete aardappels. Voeg een beetje olie toe aan twee eetlepels van de rub en meng dit met je gebakken aardappels.

Tip: recycle je glazen potjes en bewaar hier je zelfgemaakte kruidenmixen in.

Homemade spicemix en dry rub

Homemade spicemix en dry rub

Recept van Simone | Eetspiratie Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

14

eetlepels
Tijd totaal

5

minuten

Met kruiden en specerijen uit je voorraadkast stel je je eigen kruidenmixen samen.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel 1 zout

  • 1 eetlepel 1 vers gemalen zwarte peper

  • 5 eetlepels 5 gemalen komijn (djinten)

  • 3 eetlepels 3 paprikapoeder

  • 1 eetlepel 1 gemalen kurkuma

  • 1 eetlepel 1 gemalen kaneel

  • 1 eetlepel 1 gemalen koriander (ketoembar)

  • 1 theelepel 1 cayennepeper

  • 1 theelepel 1 gerookt paprikapoeder

  • 1 eetlepel 1 knoflookpoeder

Hoe maak je het?

  • Doe alle kruiden bij elkaar in een potje, draai de deksel erop en schud het goed door elkaar.
  • Wil je de rub nog iets fijner maken? Gebruik dan een vijzel.Homemade dry rub
  • De kruidenmix is in een afgesloten potje maanden houdbaar.

Aantekeningen

  • Vul deze kruidenmix aan met 2 eetlepels rietsuiker, 2 eetlepels mosterdpoeder en 1 eetlepel uienpoeder en je hebt een lekkere rub voor pulled pork. Gebruik 3 tot 4 eetlepels rub voor ongeveer 1 kilo vlees.
  • Rul 500 gram (kip)gehakt en voeg er 2 eetlepels van deze spicemix aan toe. Lekker in tortilla wraps met sla, rode ui en komkommer.
  • Meng een eetlepel van dit kruidenmengsel met Griekse yoghurt of mayonaise en je hebt een lekkere dip voor groenten of tortilla chips.
  • Hoe maak je nu pulled pork? Kijk hier voor een recept van pulled pork barbecue style.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE