Oosterse gehaktballetjes in kokosbouillon, klinkt heerlijk toch? Dit gerecht (meatballs in fragant coconutbroth) zag ik ooit op tv in een programma van Gordon Ramsay voorbij komen. Het deed mij denken aan een gerecht van vroeger. Alle kruiden en specerijen die in dit gerecht zitten behoren tot mijn favorieten. Het zijn complete smaakbommen. Ik maakte een versie naar mijn eigen smaak en toen ik het rook en proefde klopte het helemaal.
Sommige gerechten moet je gewoon eens proberen en dit is er zo een. Gehaktballetjes lust (bijna) iedereen en de kruidige kokosbouillon kun je wel opdrinken zo lekker! Nou ja, hij smaakt heerlijk met rijst en je kunt er ook stukjes brood in dippen.
Het recept bestaat uit twee delen, je maakt eerst de gehaktballetjes en vervolgens de bouillon. Daarna voeg de ze samen. Je kunt dit gerecht maken in een gewone pan en je kunt de gehaktballetjes ook lekker laten garen in de slowcooker.
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Heerlijk receptje, ga ik zeker vaker maken
Ik wilde het opslaan, maar kan hier helaas geen optie voor vinden of zie ik iets over het hoofd?
Hallo, dit is ook een van mijn favoriete recepten! Hier is geen optie voor inderdaad. Het recept is altijd te bekijken via mijn website. Fijne dag! Groetjes, Simone
Hoi Simone,
Wat ben ik blij met je blog, echt geweldig!! Ik krijg vandaag mijn multi cooker en wil er graag gezonde gerechten in klaar maken.
Mijn vraag is kan ik ook rundergehakt gebruiken of is dat te droog? Ik heb liever zo min mogelijk vet vlees.
Ga vooral door met je heerlijke recepten, het water loopt mij in de mond.
groetjes van Sandra
Geweldig recept! Doet me denken aan wat indo gerechten die ik wel eens bij de toko haal :-)
Dit recept is zeker een blijver. Even een vraag, ik heb aardig wat bouillon over en het ruikt en smaakt zo lekker dat ik het niet weggooien wil. Heb jij nog een idee of ik het kan hergebruiken?
Hoi Lianne, het is zeker zonde om weg te gooien! Je kunt het sowieso invriezen. Het is misschien ook lekker om kip(filet) of kippendijen in de bouillon te laten garen zodat je een soort curry idee krijgt. Je zou dan een extra blikje kokosmelk kunnen toevoegen om de saus wat dikker te maken. En dan eet je het met rijst bijvoorbeeld. Of als saus over sperzieboontjes of broccoli. Eventueel kun je met de toevoeging van water er een soort kokossoep van maken. Serveer met rijst of noedels en wat groenten zoals peultjes en bosui. Maar ik zou het zeker hergebruiken, het is een heerlijke bouillon. Groetjes, Simone
Hoi Simone, wat een heerlijk recept lijkt me dit. Ik heb een slowcooker en ben van plan dit gerecht daarin te gaan maken. Nu mijn vraag . Gaat de kokosmelk niet schiften? als ik andere slowcook recepten maak moet de zuivel altijd op het laatst pas toegevoegd worden.
Hoi! Het is ook een lekker kruidig recept. Bij mij ging de kokosmelk niet schiften. Het is dan natuurlijk melk van een kokosnoot en dus anders als koemelk. Wat je ook kunt doen is de balletjes gewoon in de bouillon laten stoven en een kwartiertje voor je het wil serveren de kokosmelk toevoegen. Maar dat hoeft dus niet perse. Ik heb toevallig deze week een kipsalade in de slowcooker gemaakt met roomkaas. Deze heeft 5 uur in de slowcooker gezeten en is niet gaan schiften. Het is even uitproberen maar het gaat vast goedkomen! Veel plezier met cooken. Groetjes, Simone
Hoi Simone,
Wat eet je hier verder bij, moet ik het zien als een soort soep?
Groetjes,
Petra
Hoi Petra,
In de beschrijving heb ik er quinoa en sperzieboontjes bijgezet als optie. Zelf eet ik het graag met rijst en een frisse salade met komkommer. Laatst heb ik er couscous salade (die staat ook op het blog) en gebakken zoete aardappelblokjes bij gegeten. Gewokte paksoi, spitskool en spinazie zijn er ook erg lekker bij! Hopelijk heb je weer wat meer eetspiratie gekregen. Groetjes, Simone