Gehaktballetjes in kokosbouillon, klinkt heerlijk toch? Dit gerecht (meatballs in fragant coconutbroth) zag ik ooit voorbijkomen in een tv programma van Gordon Ramsay. Het deed mij denken aan een gerecht van vroeger. Alle kruiden en specerijen die in dit gerecht zitten behoren tot mijn favorieten. Het zijn complete smaakbommen. Ik maakte een versie van dit gerecht naar mijn eigen smaak en toen ik het rook en proefde klopte het helemaal.
Sommige gerechten moet je gewoon eens proberen en dit is er zo een. Gehaktballetjes lust (bijna) iedereen en de kruidige kokosbouillon zit vol met smaak. Lekker met rijst of quinoa en perfect om stukjes brood in dippen. Serveer er groenten zoals broccoli, sugarsnaps, boontjes of paksoi bij.
Gehaktballetjes in kokosbouillon
Het recept bestaat uit twee delen, je maakt eerst de gehaktballetjes en vervolgens de bouillon. Daarna voeg je dit samen. Je kunt dit gerecht maken in een gewone pan en je kunt de gehaktballetjes ook lekker laten garen in de slowcooker. De bereidingswijze hiervoor vind je onderaan de receptenkaart.
Het handigst is om alle kruiden en specerijen vooraf af te meten en klaar te zetten, dan kun je in een keer doorwerken. Zoals je straks ziet worden de uien en de knoflook eerst aangebakken voordat je ze mengt met het gehakt. Rauwe ui en knoflook of gebakken ui en knoflook in de gehaktballetjes maakt een groot verschil. De balletjes worden op deze manier een stuk zachter en smaakvoller. Wil je graag meer een saus dan een bouillon? Voeg dan op het laatst een papje van maïzena en water toe om de bouillon iets te laten indikken.
Dit gerecht is ook makkelijk om te toveren tot een vegan of vegetarische variant. Gebruik in plaats van gehakt, veganistische groenteballetjes of vega gehaktballetjes. Deze hoef je dan zelf niet op smaak te brengen. Bak de balletjes aan en maak vervolgens de saus zoals aangeven in het recept.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)