Groentechips

Groentechips

Als je van chips houdt, is groentechips ook eens lekker om te proberen. Groentechips kun je makkelijk zelf maken. Je kunt de chips bakken in de oven, maar dat vind ik persoonlijk het minst lekker. Ik heb ze gefrituurd en hiervoor gebruikte ik kokosolie. Voor deze chips gebruik je stevige groentesoorten die je met een mandoline in dunne plakjes kunt snijden. Heb je geen mandoline dan kun je ook een kaasschaaf gebruiken.

Groenten die je hiervoor goed kunt gebruiken zijn:

 • zoete aardappel
 • gewone aardappel
 • wortel
 • bietjes
 • courgette
 • pastinaak

Hoe maak je het?

Snijd de groenten in dunne plakjes en verhit voldoende kokosolie in een grote pan of wok. Gebruik een schuimspaan en een vergiet en neem wat keukenpapier om de chips op uit te laten lekken. Dep de plakjes een beetje droog voordat je ze gaat bakken. Bak nu beetje bij beetje de plakjes groenten. Bak wel de soorten bij elkaar dan zijn ze meestal tegelijk gaar.
Je kunt ze ook 2 keer bakken om ze lekker knapperig te krijgen. Heb je de chips gebakken bestrooi ze dan met wat zout en vers gemalen zwarte peper, ook paprikapoeder is natuurlijk lekker. Een andere minder bekende smaak is groentechips met venkelpoeder, heerlijk!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank

4 Reacties

 1. Leuk recept! Maar ik heb geen kokosolie. Hoe luidt de variant om de chips in de oven te bereiden?

  • Hoi! In de oven hebben ze wel een tijdje nodig. Je kunt plakjes maken met een mandoline of kaasschaaf en de plakjes aardappel op bakpapier op de bakplaat leggen. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met grof zout en verse zwarte peper. Bak ze ongeveer een uurtje in de oven op 150 graden. Het is per oven verschillend. Na 30 minuten draai je de plakjes om zodat ze aan de andere kant ook bruin worden. Hou wel in de gaten en kijk af en toe of ze niet verbranden. Succes!

 2. Hoelang bak je de groente chips dan, of de aardappels?
  En wat doe je achteraf met dat vet….hergebruiken? Of weggooien, terug ik de pot??

  • Hoi, ik bak het in 2 fases net als bij verse friet eigenlijk. Eerst even kort bakken, laten uitlekken en dan voor de tweede keer totdat ze mooi bruin en knapperig zijn. Ik heb voor deze chips een aparte pan met kokosolie die ik er een aantal keer ervoor gebruik. Ik laat dit gewoon in de pan zitten die ik afsluit en wegzet op een donkere koele plek. Soms zeef ik de olie om eventueel stukjes eruit te halen. Groetjes Simone

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*