Groentechips, voor de liefhebber van groente en chips! Ik ben echt een chips fan. Het liefst eet ik mijn chips met een lekkere pittige dipsaus erbij. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor soort chips ik eet. Aardappelchips, emping (Indische snack), tortillachips of groentechips, als het maar crunchy en een beetje zoutig is. Groentechips kun je zelf heel makkelijk maken.
Welke groenten zijn geschikt om groentechips van te maken?
Om lekkere knapperige groentechips te krijgen heb je stevige groentesoorten nodig. Je kunt groentechips maken door groenten te bakken, frituren, bakken in de airfryer of door ze te drogen in de oven of in een speciale dehydrator. Deze onttrekt het vocht uit de groenten waardoor je dus krokante chipjes krijgt.
FRITEL Friteuse FR 1465 – Frituurpan 4 liter
Fritel FR 1465: krachtige friteuse met een inhoud van 4 liter. De beste friteuse op de markt met 10 jaar garantie!
De groenten snijd je in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan natuurlijk met een mes maar als je een mandoline hebt of een dunschiller kun je flinterdunne plakjes snijden. Hoe dunner de plakjes hoe krokanter de chips.
Mandoline ‘Violi’ van Gefu
Een handige compacte mandoline om groenten in perfecte plakjes te snijden. 5 verschillende diktes.
Van stevige groenten kun je lekkere groentechips maken. Bestrooi ze met je favoriete kruiden en serveer er een lekkere dip bij.
Kookmodus
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2winterpenen
2pastinaken
1zoete aardappel
1rode biet
olie om in te frituren
zout naar smaak
kruiden naar smaak
BEREIDING
Snijd de groente in dunne plakjes. Schaaf plakjes van de pastinaak en wortel en snijd plakjes van de aardappels en bietjes. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een diepe pan.
Dep de plakjes groenten droog met een keukenpapiertje. Bak de groenten in rondes bruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat de chips uitlekken op een bord bekleed met een keukenpapiertje.
Bestrooi de warme chipjes met een snufje zout, peper en kruiden naar wens. Het lekkerst is om ze direct op te eten, want ze verliezen na een dag wel hun knapperigheid.
AANTEKENINGEN
Groentechips is ook lekker als bijgerecht en een lekkere aanvulling op een borrelplank.
Hoi, ik ben Simone en op mijn blog Eetspiratie deel ik mijn allerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische gerechten tot slowcooker recepten en praktische kooktips. Eetspiratie, voor jouw dagelijkse culinaire inspiratie. Wil je meer over mij en mijn blog weten, klik dan hier en/of volg mij op social media! Liefs Simone
Als je via deze advertentie of een van de andere affiliate links op mijn website iets bestelt, ontvang ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra's, maar het helpt mij om mijn site te onderhouden en nieuwe content te blijven maken. Dus als je iets nodig hebt van Bol.com, overweeg dan om via mijn link te shoppen en steun daarmee mijn blog. Bedankt!
Pinterest
Hallo!
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.
Functionele cookies
Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Analytische cookies
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt.De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing cookies
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een website of over verschillende websites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.