Groentechips, voor de liefhebber van groente en chips! Ik ben echt een chips fan. Het liefst eet ik mijn chips met een lekkere pittige dipsaus erbij. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor soort chips ik eet. Aardappelchips, emping (Indische snack), tortillachips of groentechips, als het maar crunchy en een beetje zoutig is. Groentechips kun je zelf heel makkelijk maken.
Welke groenten zijn geschikt om groentechips van te maken?
Om lekkere knapperige groentechips te krijgen heb je stevige groentesoorten nodig. Je kunt groentechips maken door groenten te bakken, frituren, bakken in de airfryer of door ze te drogen in de oven of in een speciale dehydrator. Deze onttrekt het vocht uit de groenten waardoor je dus krokante chipjes krijgt.
Groenten die geschikt zijn om te frituren/bakken:
- gewone aardappel
- zoete aardappel
- wortel
- bieten
- pastinaak
De groenten snijd je in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan natuurlijk met een mes maar als je een mandoline hebt of een dunschiller kun je flinterdunne plakjes snijden. Hoe dunner de plakjes hoe krokanter de chips.
Lekkere kruiden voor op de groentechips
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- venkelpoeder
- kerriepoeder
- peper en zout
Wil je dit recept bewaren?
Pin dan de onderstaande foto op jouw Pinterest borden.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje viaWIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE