Eetspiratie » Groentechips
Groentechips

Groentechips

Ik ben echt een chips fan. Het liefst eet ik mijn chips met een lekkere pittige dipsaus erbij. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor soort chips ik eet. Aardappelchips, emping (Indische snack), tortillachips of groentechips, als het maar crunchy en een beetje zoutig is. Groentechips kun je zelf heel makkelijk maken. Ik leg je uit hoe.

Welke groenten zijn geschikt om groentechips van te maken?

Om lekkere knapperige groentechips te krijgen heb je stevige groentesoorten nodig. Je kunt groentechips maken door groenten te bakken, frituren, bakken in de airfryer of door ze te drogen in de oven of in een speciale dehydrator. Deze onttrekt het vocht uit de groenten waardoor je dus krokante chipjes krijgt.

Groenten die geschikt zijn om te frituren/bakken:

  • gewone aardappel
  • zoete aardappel
  • wortel
  • bieten
  • pastinaak

De groenten snijd je in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan natuurlijk met een mes maar als je een mandoline hebt of een dunschiller kun je flinterdunne plakjes snijden. Hoe dunner de plakjes hoe krokanter de chips.

Lekkere kruiden voor op de groentechips

  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • venkelpoeder
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Groentechips

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Brood en borrelhapjes, TussendoortjesKeuken: HartigMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Van stevige groenten kun je lekkere groentechips maken.

Ingrediënten

  • 2 winterpenen

  • 2 pastinaken

  • 1 zoete aardappel

  • 1 rode biet

  • olie om in te frituren

  • zout naar smaak

  • kruiden naar smaak

Hoe maak je het?

  • Snijd de groente in dunne plakjes. Schaaf plakjes van de pastinaak en wortel en snijd plakjes van de aardappels en bietjes. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een diepe pan.
  • Dep de plakjes groenten droog met een keukenpapiertje. Bak de groenten in rondes bruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat de chips uitlekken op een bord bekleed met een keukenpapiertje.
  • Bestrooi de warme chipjes met een snufje zout, peper en kruiden naar wens. Het lekkerst is om ze direct op te eten want ze verliezen na een dag wel hun knapperigheid.

Aantekeningen

  • Groentechips is ook lekker als bijgerecht en een lekkere aanvulling op een borrelplank.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Door het vakje hieronder aan te vinken, geef je Eetspiratie toestemming voor het plaatsen van jouw bericht.

*

Ja, ik geef toestemming

*

zestien − 13 =