Eetspiratie » Groentechips
Groentechips

Groentechips

Groentechips, voor de liefhebber van groente en chips! Ik ben echt een chips fan. Het liefst eet ik mijn chips met een lekkere pittige dipsaus erbij. Het maakt mij niet zoveel uit wat voor soort chips ik eet. Aardappelchips, emping (Indische snack), tortillachips of groentechips, als het maar crunchy en een beetje zoutig is. Groentechips kun je zelf heel makkelijk maken.

Welke groenten zijn geschikt om groentechips van te maken?

Om lekkere knapperige groentechips te krijgen heb je stevige groentesoorten nodig. Je kunt groentechips maken door groenten te bakken, frituren, bakken in de airfryer of door ze te drogen in de oven of in een speciale dehydrator. Deze onttrekt het vocht uit de groenten waardoor je dus krokante chipjes krijgt.

Groenten die geschikt zijn om te frituren/bakken:

  • gewone aardappel
  • zoete aardappel
  • wortel
  • bieten
  • pastinaak

De groenten snijd je in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan natuurlijk met een mes maar als je een mandoline hebt of een dunschiller kun je flinterdunne plakjes snijden. Hoe dunner de plakjes hoe krokanter de chips.

Lekkere kruiden voor op de groentechips

  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • venkelpoeder
  • kerriepoeder
  • peper en zout

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Groentechips
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Groentechips

Groentechips

5 van 1 stem
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

4

personen
Voorbereiding

20

minuten
Baktijd

15

minuten
Tijd totaal

35

minuten

Van stevige groenten kun je lekkere groentechips maken.

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 2 winterpenen

  • 2 2 pastinaken

  • 1 1 zoete aardappel

  • 1 1 rode biet

  • olie om in te frituren

  • zout naar smaak

  • kruiden naar smaak

Bereiding:

  • Snijd de groente in dunne plakjes. Schaaf plakjes van de pastinaak en wortel en snijd plakjes van de aardappels en bietjes. Verhit een ruime hoeveelheid olie in een diepe pan.
  • Dep de plakjes groenten droog met een keukenpapiertje. Bak de groenten in rondes bruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat de chips uitlekken op een bord bekleed met een keukenpapiertje.
  • Bestrooi de warme chipjes met een snufje zout, peper en kruiden naar wens. Het lekkerst is om ze direct op te eten want ze verliezen na een dag wel hun knapperigheid.

Aantekeningen

  • Groentechips is ook lekker als bijgerecht en een lekkere aanvulling op een borrelplank.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)