Chana masala – kikkererwten in kruidige tomatensaus, heerlijk met naan, roti of rijst. Een klassiek gerecht uit de Indiase keuken en geliefd vanwege de smaak en de eenvoudige bereiding. ‘Chana’ verwijst naar het hoofdingrediënt, namelijk: kikkererwten. Masala verwijst naar het specerijenmengsel ‘garam masala’ die wordt gebruikt om de saus op smaak te brengen. Maak het gerecht af met een drizzle citroensap, verse kruiden en gesneden ui.
Ik ben gek op kikkererwten en op Eetspiratie vind je ook redelijk wat recepten met deze voedzame peulvrucht. Of je ze nu zelf weekt en kookt, bijvoorbeeld in de multicooker (kijk hier) of gebruikt uit pot of blik. Je kunt er de meest heerlijke gerechten mee maken. Gekookt, gestoofd, gebakken in de oven of direct uit blik, je kunt er alle kanten mee op. Kikkererwten zijn een perfect ingrediënt voor curry’s. Ze hebben een goede textuur waardoor ze stevig blijven en een bite houden, daarnaast zijn ze mild/neutraal van smaak waardoor ze in allerlei gerechten passen. Ook zijn ze voedzaam en een goede bron van eiwitten. Perfect voor een vegan/plantaardige curry.
Chana masala – kikkererwten in kruidige tomatensaus
Voor dit recept heb je een aantal kruiden en specerijen uit je voorraadkast nodig. Garam masala is onmisbaar in dit gerecht. Dit mengsel kun je kopen in de toko of (buitenlandse) supermarkt. In veel chana masala recepten wordt amchur als ingrediënt gebruikt. Dit is poeder gemaakt van onrijpe mango. Aangezien je dit niet in de supermarkt kunt kopen, heb ik het weggelaten. Je kunt als alternatief citroensap of tamarinde nemen om een ‘zuurtje’ aan het gerecht toe te voegen. Een ander kenmerkend ingrediënt voor deze curry is kasuri methi, oftewel fenegriek. Dit kun je gewoon open in de supermarkt. Je voegt het pas toe op het laatst zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Dit ingrediënt is optioneel. Ook zonder fenegriek smaakt het heerlijk.
De lekkerste manier om deze curry te eten is om een hapje op te scheppen of op te pakken met een stukje naan of roti. Of met een beetje rijst. Combineer elk hapje met rode ui, verse kruiden en een drizzle citroensap.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl
RECEPT OF WEBSITE BEWAREN
Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:
Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)