Airfryer haricots verts met sesam en knoflook: het ultieme bijgerecht én een onweerstaanbare snack, klaar in 8 minuten. Zelfs als je normaal niet van groenten houdt, zullen deze dunne sperziebonen je misschien op andere gedachten brengen. Deze groene bonen zijn snel en eenvoudig te bereiden en door ze te bakken in de airfryer krijgen ze een lekkere knapperige textuur. Neem bij je volgende boodschappenrondje dus zeker haricots verts mee, want dit wil je echt maken!
Dit gerecht maak je met haricots verts, maar je kunt natuurlijk ook prima sperziebonen gebruiken. Het verschil tussen deze twee bonen is dat sperziebonen dikker en steviger zijn en vaak ook ‘gebroken’ worden verkocht. Haricots verts zijn daarentegen langer, dunner en slanker, en hebben een sierlijk puntje aan het uiteinde. Ze worden meestal in zijn geheel geserveerd, wat ze een wat chiquer uiterlijk geeft.
Qua smaak is het verschil klein, maar de textuur en presentatie maken haricots verts net iets verfijnder. Daarom zijn ze ook vaak iets duurder. Perfect voor een etentje, een feestelijke gelegenheid zoals een kerstdiner of als onderdeel van een paasmenu. Zelf eet ik ze het liefst op deze manier, als snack uit de airfryer, licht krokant, smaakvol en verslavend lekker. Maar het is ook een heerlijk en makkelijk bijgerecht dat bij veel mensen in de smaak valt.
Airfryer haricots verts met sesam en knoflook
Eerder maakte ik al geroosterde sperziebonen in de oven, ook een heerlijk en makkelijk recept en handig als je geen airfryer hebt. Maar als je wél een airfryer hebt, dan móet je deze versie echt proberen. Binnen 8 minuten heb je een lekker bijgerecht of snack op tafel waar je van blijft eten.

Ik ga meestal voor sperziebonen, maar de haricots verts zagen er zó mooi uit dat ik ze wel in mijn boodschappenmandje moest doen. Omdat ik zin had in een snelle en lekkere snack besloot ik ze niet in de oven maar in de airfryer te bakken. Dit is waarschijnlijk dé lekkerste manier om haricots verts (of sperziebonen) te bereiden. Makkelijk, snel klaar en je hebt er maar een paar ingrediënten uit je voorraadkast voor nodig. Dus ren naar de winkel, doe haricot verts in je mandje en maak binnen no time deze verrassend lekkere en gezonde snack.
Dit recept maakt 1 portie van 250 gram. Dit is een prima hoeveelheid voor 1 persoon als snack of een bijgerecht voor 2 personen. Je kunt ook een dubbele hoeveelheid maken, verleng dan de bereidingstijd van 8 naar 10 minuten of langer en schud regelmatig, zodat de bonen gelijkmatig garen. In principe hebben de bonen niet veel olie nodig. Je kunt ervoor kiezen om zonnebloem of olijfolie toe te gebruiken, maar een olijfoliespray werkt ook perfect.
