Eetspiratie » Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg
Croissantbroodjes met kant-en-klaardeeg

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg, ideaal om op een snelle manier heerlijke broodjes te bakken. Soms moet je het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. Deze broodjes maak je binnen 20 minuten met een rol croissantdeeg uit de supermarkt. Je kunt ze beleggen met hartig of zoet of er een lekker glazuur overheen drizzlen. Heerlijke broodjes voor een brunch, picknick, uitgebreid ontbijt of als traktatie.

Dit is eigenlijk niet eens een recept te noemen, maar meer een handige tip. Op elk social media kanaal kwam ik deze broodjes tegen en dat wilde ik zelf ook weleens proberen. Na de ‘cruffins’ (muffins van croissantdeeg) die een tijdje geleden populair waren zijn er nu deze croissantbroodjes. De enige keren dat ik croissantdeeg in huis haal is met Kerst en Pasen. En dan vooral voor het ontbijt, want daar hoort dan een croissantje bij. Normaal gesproken eet ik nooit croissants terwijl ik ze wel heel erg lekker vind. Ik zie het meer als een luxe product waarop je jezelf af en toe een keer trakteert.

Het leuke is dat je deze croissantbroodjes niet alleen in de oven kunt bakken, maar ook in de airfryer. In de oven rijzen ze tijdens het bakken meer ‘omhoog’ als toefjes. In de airfryer worden het rondere bolletjes. Qua smaak maakt het geen verschil, maar ze hebben een verschillende look.

  • Croissantbroodjes bakken in de oven (voorverwarmd): 12 tot 13 minuten op 200 graden
  • Croissantbroodjes bakken in de airfryer (voorverwarmd): 7 tot 10 minuten op 190 graden
Airfryer xxl keramisch en minder vet
CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe - 6,5 Liter

CoolHome AF23 Airfryer XXL Deluxe – 6,5 Liter

Heleluchtfriteuse met keramische coating!

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg

Maar deze croissantbroodjes zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog een schattig uit en je kunt ze op verschillende manier serveren. Daarnaast eet het in de vorm van een broodje ook nog eens een stuk makkelijker dan een croissant. Het is heel handig om een blik van dit deeg in huis te hebben. In de koelkast is het best een tijdje houdbaar en zo heb je altijd iets in huis om snel iets lekkers te maken. Of je nu onverwachts visite krijgt of je zin hebt in lekkere luxe broodjes bij je zondagse ontbijtje.

Serveer ze met je favoriete jam, of lemon curd, dip ze in gesmolten chocolade, beleg ze met kaas of (vegan) roerei en lekkere toppings. Of maak een simpel glazuur met 50 gram poedersuiker en 3 theelepels water en drizzle dit over de broodjes heen. Ze zijn ook heerlijk met een sprinkle poedersuiker of kaneelsuiker. Je kunt met deze broodjes alle kanten op, laat er je eigen creativiteit op los. Je kunt deze broodjes maken met elk croissantdeeg. In de supermarkt vind je varianten met roomboter, maar ook plantaardig/vegan deeg. Beide bereid je gewoon op dezelfde manier.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Croissantbroodjes makkelijk recept met kant-en-klaardeeg Pinterest
Bewaar deze afbeelding op jouw Pinterest borden
Croissantbroodjes - makkelijk recept met kant-en-klaardeeg

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg

Recept van Simone | Eetspiratie
5.0 van 3 stemmen
Gang: Brunch, Lunch, Bijgerecht, BorrelhapjeKeuken: InternationaalNiveau: Makkelijk
Porties

6

stuks
Voorbereiding

5

minuten
Baktijd

12

minuten
Totale tijd

17

minuten

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg, een lekkere en snelle manier om binnen no time heerlijke luxe broodjes op tafel te zetten. Beleg ze met hartig of zoet, dip ze in chocolade, serveer ze met kaas of roerei en toppings of drizzle er een simpel glazuur overheen.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 1 rol (plantaardig) croissantdeeg (kant-en-klaar)

  • 1 eetlepel (soja)melk

BEREIDING

  • Haal het croissantdeeg uit de verpakking, zonder het uit te rollen. Snijd de rol in 6 even grote plakjes.Croissant broodjes met kant en klaar deeg snijden
  • Bekleed een bakplaat met een stukjes bakpapier en leg de plakjes erop.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden of de airfryer op 190 graden.
  • Bestrijk de plakjes met een beetje (soja)melk.
  • Bak de broodjes ongeveer 12 tot 13 minuten op 200 graden in de oven tot ze goudbruin zijn. Of in de airfryer voor 9 tot 10 minuten op 190 graden.
  • Laat ze licht afkoelen op een rooster.

Meer eetspiratie speciaal voor jou!