Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg, ideaal om op een snelle manier heerlijke broodjes te bakken. Soms moet je het jezelf gewoon niet te moeilijk maken. Deze broodjes maak je binnen 20 minuten met een rol croissantdeeg uit de supermarkt. Je kunt ze beleggen met hartig of zoet of er een lekker glazuur overheen drizzlen. Heerlijke broodjes voor een brunch, picknick, uitgebreid ontbijt of als traktatie.
Dit is eigenlijk niet eens een recept te noemen, maar meer een handige tip. Op elk social media kanaal kwam ik deze broodjes tegen en dat wilde ik zelf ook weleens proberen. Na de ‘cruffins’ (muffins van croissantdeeg) die een tijdje geleden populair waren zijn er nu deze croissantbroodjes. De enige keren dat ik croissantdeeg in huis haal is met Kerst en Pasen. En dan vooral voor het ontbijt, want daar hoort dan een croissantje bij. Normaal gesproken eet ik nooit croissants terwijl ik ze wel heel erg lekker vind. Ik zie het meer als een luxe product waarop je jezelf af en toe een keer trakteert.
Het leuke is dat je deze croissantbroodjes niet alleen in de oven kunt bakken, maar ook in de airfryer. In de oven rijzen ze tijdens het bakken meer ‘omhoog’ als toefjes. In de airfryer worden het rondere bolletjes. Qua smaak maakt het geen verschil, maar ze hebben een verschillende look.
- Croissantbroodjes bakken in de oven (voorverwarmd): 12 tot 13 minuten op 200 graden
- Croissantbroodjes bakken in de airfryer (voorverwarmd): 7 tot 10 minuten op 190 graden

Croissantbroodjes – makkelijk recept met kant-en-klaardeeg
Maar deze croissantbroodjes zijn niet alleen lekker, ze zien er ook nog een schattig uit en je kunt ze op verschillende manier serveren. Daarnaast eet het in de vorm van een broodje ook nog eens een stuk makkelijker dan een croissant. Het is heel handig om een blik van dit deeg in huis te hebben. In de koelkast is het best een tijdje houdbaar en zo heb je altijd iets in huis om snel iets lekkers te maken. Of je nu onverwachts visite krijgt of je zin hebt in lekkere luxe broodjes bij je zondagse ontbijtje.
Serveer ze met je favoriete jam, of lemon curd, dip ze in gesmolten chocolade, beleg ze met kaas of (vegan) roerei en lekkere toppings. Of maak een simpel glazuur met 50 gram poedersuiker en 3 theelepels water en drizzle dit over de broodjes heen. Ze zijn ook heerlijk met een sprinkle poedersuiker of kaneelsuiker. Je kunt met deze broodjes alle kanten op, laat er je eigen creativiteit op los. Je kunt deze broodjes maken met elk croissantdeeg. In de supermarkt vind je varianten met roomboter, maar ook plantaardig/vegan deeg. Beide bereid je gewoon op dezelfde manier.
