Kip cashew, malse kip met paprika en knapperige cashewnoten. Een snel en simpel gerecht. Het is makkelijk voor een drukke dag of voor als je even geen Eetspiratie hebt! Ik maak van dit gerecht een grotere hoeveelheid. Wat overblijft kun je de volgende dag serveren in een omelet. Dit gerecht is een lekkere en handige aanvulling op je kookrepertoire.
Er zijn (net als bij zoveel recepten) veel verschillende recepten voor kip cashew. Ik houd de mijn recept het liefst zo simpel en makkelijk mogelijk. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit gerecht (behalve de cashewnoten en sambal manis misschien) al in je voorraadkast staan. Van dit gerecht kun je ook prima een vegan kip cashew maken. In plaats van kip kun je ook vegan kipstukjes (op basis van soja-eiwit) gebruiken. Stap 1 uit de bereidingswijze kun je dan overslaan. Verder bereid je het recept zoals aangegeven.
Kip cashew
De Thaise variant van kip cashew is bijvoorbeeld vrij pittig van smaak omdat er gedroogde chilipepers in worden gebruikt. Mijn versie is mild/pittig en ook geschikt voor kinderen. Ik gebruik in de saus sambal manis. Dit is een zoet/pittige sambal die je gewoon kunt kopen in de supermarkt. Mocht je geen sambal manis kunnen vinden dan kun je ook prima sambal badjak gebruiken.
Je maakt dit recept in twee delen. Eerst ga je de kip voorbereiden en daarna maak je de saus. Deze twee onderdelen voeg je samen en je gerecht is klaar! Om de kip lekker mals te maken ga je deze eerst wentelen door maïzena. Met dit trucje ben je altijd verzekerd van malse zachte kipstukjes. Ik schreef daar al eerder een artikel over. Bekijk het artikel hier.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.