Kip cashew, malse kip met paprika en knapperige cashewnoten. Een snel en simpel gerecht. Het is handig voor een drukke dag of voor als je even geen Eetspiratie hebt! Ik maak van dit gerecht een grotere hoeveelheid en wat ik overhoud eet ik de volgende dag als lunch in een omelet. Kip cashew is een lekkere aanvulling op je kookrepertoire.
Er zijn (net als bij zoveel recepten) veel verschillende recepten voor kip cashew. Ik houd de mijne het liefst zo simpel en makkelijk mogelijk.
Kip cashew
De Thaise variant van kip cashew is bijvoorbeeld vrij pittig van smaak omdat er gedroogde chilipepers in worden gebruikt. Mijn versie is mild/pittig. Ik gebruik in de saus sambal manis. Dit is een zoet/pittige sambal die je gewoon kunt kopen in de supermarkt. Mocht je geen sambal manis kunnen vinden dan kun je ook prima sambal badjak gebruiken.
Je maakt dit recept in twee delen. Eerst ga je de kip voorbereiden en daarna maak je de saus. Deze twee onderdelen ga je samenvoegen en je gerecht is klaar! Om de kip lekker mals te maken ga je deze eerst wentelen door maïzena. Met dit trucje ben je altijd verzekerd van malse zachte kipstukjes. Ik schreef daar al eerder een artikel over. Bekijk het artikel hier.

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE