Je hebt vast weleens het gerecht kip cashew gegeten of ervan gehoord. Dit is een snel en simpel gerecht. Het is handig voor een drukke dag of voor als je even geen eetspiratie hebt! Ik maak van dit gerecht een grotere hoeveelheid en wat ik overhoud eet ik de volgende dag als lunch in een omelet. Kip cashew is een lekkere aanvulling op je kookrepertoire.
Er zijn (net als bij zoveel recepten) veel verschillende recepten voor kip cashew. Ik houd de mijne het liefst zo simpel en makkelijk mogelijk.
De Thaise variant is bijvoorbeeld vrij pittig van smaak omdat er gedroogde chilipepers in worden gebruikt. Mijn versie is mild/pittig. Ik gebruik in de saus sambal manis. Dit is een zoet/pittige sambal die je gewoon kunt kopen in de supermarkt. Mocht je geen sambal manis kunnen vinden dan kun je ook prima sambal badjak gebruiken.
Je maakt dit recept in twee delen. Eerst ga je de kip voorbereiden en daarna maak je de saus. Deze twee onderdelen ga je samenvoegen en je gerecht is klaar!

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.
Hoi Simone, ik elke week wel een of meer van je recepten. Ze zijn stuk voor stuk heerlijk. Kun je bovenstaand recept ook in de slowcooker maken en zo ja hoe lang moet het er dan in? Alvast bedankt voor je reactie. Groetjes, Truus
Hoi Truus, leuk om te lezen! Je kunt het wel in de slowcooker laten garen. Je bereid alles gewoon volgens recept in de wok en doet het over in de slowcooker. Een uurtje of 3 tot 4 op low heeft het dan nodig. Je bakt de kip dan lichtjes aan in de wok, dus niet helemaal gaar. Het gaart dan verder in de slowcooker. Uit de wok zullen de paprika en de cashewnoten iets meer bite hebben dan dan je het in de slowcooker bereid. Maar qua smaak zal het prima zijn. Cook ze! Groetjes, Simone
Heel lekker!!
Hoi Simone,
Ik wil je bedanken voor dit heerlijke recept! Ik moet nu een aantal jaar al glutenvrij eten, en soms als ik echt perfecte gerechten eet in een restaurant vraag ik mezelf af of het wel echt glutenvrij is, omdat het zo goed is, en nu schoot deze gedachte gister ook eventjes door mijn hoofd terwijl ik het natuurlijk zelf gemaakt had en niet eens ingrediënten met gluten in huis heb…
Ik kan niet wachten tot het lunchtijd is en ik de rest kan opeten..
Groetjes,
Willemijn
Wat een heerlijk gerecht was dit! Een blijvertje :-D
Hoi Simone,
Vanavond staat dit gerecht bij ons op het menu. Er staat 2x bak de ui, 1x samen met de knoflook en dan nog 1x samen met de paprika. Ik neem aan dat de ui samen met de knoflook gaat en dan daarna de cashewnoten en paprika?
Groetjes Sharon
Hoi Sharon, ik zag het. Het is eerst ui en knoflook, dan cashewnoten en daarna de paprika. Bedankt voor je berichtje en smakelijk eten! Groetjes, Simone