Kip cashew, malse kip met paprika en knapperige cashewnoten. Een snel en simpel gerecht, ideaal voor een drukke dag of voor als je even geen Eetspiratie hebt. Dit gerecht is een lekkere en onmisbare aanvulling op je kookrepertoire. Serveer kip cashew met rijst, gewokte groente en een frisse komkommersalade.
Er zijn (net als bij zoveel recepten) veel verschillende recepten voor kip cashew. Ik houd de mijn recept het liefst zo simpel en makkelijk mogelijk. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit gerecht al in je voorraadkast staan. Van dit gerecht kun je ook prima een plantaardige variant maken. In plaats van kip kun je plantaardige kipstukjes (op basis van soja-eiwit) als alternatief gebruiken. Je hebt voor 4 personen ongeveer 400 gram kipstukjes nodig. Je kunt gewoon de stappen volgen in het recept. De kip is 1 op 1 te vervangen alleen de hoeveelheid is niet hetzelfde.
Kip cashew
De Thaise variant van kip cashew is bijvoorbeeld vrij pittig van smaak omdat er gedroogde chilipepers in worden gebruikt. Mijn versie is mild/pittig en ook geschikt voor kinderen. Ik gebruik in de saus sambal manis. Dit is een zoet/pittige sambal die je gewoon kunt kopen in de supermarkt. Mocht je geen sambal manis kunnen vinden dan kun je ook prima sambal badjak gebruiken.

Je maakt dit recept in twee delen, je gaat eerst de kip voorbereiden en daarna maak je de saus en later voeg je deze samen. Om de kip lekker mals te maken ga je deze eerst wentelen door maïzena. Met dit slimme trucje (Chinese kooktechniek) ben je altijd verzekerd van malse zachte kipstukjes zoals je die geserveerd krijgt bij gerechten in een Chinees restaurant. In dit artikel lees je hoe je zachte malse kipstukjes maakt. Je kunt dit toepassen op zowel kip als plantaardige kipstukjes.
Meer eetspiratie speciaal voor jou!
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.