Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet

Op zoek naar een supersnel en lekker (vegetarisch) gerecht? Maak dan deze Oosterse gevulde omelet. Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel (als je een beetje snel snijdt dan!). Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke dag. En wil je er toch graag vlees bij, bak dan wat stukjes kip mee.

Dit recept is voor één persoon. Wil je het voor 2 personen of meer maken? Verdubbel dan de groenten en neem van de rest van de ingrediënten ietsjes meer dan het basisrecept aangeeft. Proef altijd vooraf of de smaak naar wens is. Klopt het nog niet? Voeg dan naar smaak nog iets uit de ingrediëntenlijst toe.

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Deze Oosterse gevulde omelet is ook erg handig om restjes uit de koelkast op te maken. Heb je naast courgette en champignons bijvoorbeeld nog wat rode paprika of wortel over die op moeten? Voeg deze dan gerust toe. Snijd ze wel ongeveer even groot als de rest van de groenten dan is alles gelijktijdig gaar.

wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • halve courgette

  • 6 kastanje champignons

  • 2 – 3 eieren

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • sambal badjak + oelek naar smaak

  • halve tot hele eetlepel zoete chilisaus

  • 1 bosui

  • theelepel (geroosterde)sesamzaadjes

  • optioneel: verse koriander en chiliflakes

  • extra: kroepoek en chilisaus naar smaak

  • scheutje (rijst)olie om in te bakken

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande foto op een van je Pinterest borden!

Hoe maak je het?

  • Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in stukjes en de bosui in ringetjes. Kluts de eieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de champignons en de courgette aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de sesamolie, chilisaus, sambals en ketjap toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
  • Zet de groenten apart en bak ondertussen de omelet in en scheutje olie.
  • Leg de omelet op een bord en schep de groenten erop. Bestrooi met ringetjes bosui en vouw de omelet dicht.
  • Garneer de omelet met nog meer bosui, sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Voor wat extra pit strooi je er nog wat chiliflakes overheen. Serveer er kroepoek en extra chilisaus bij.

Bekijk de video

Deze inhoud kan niet worden getoond, omdat je de cookies niet hebt geaccepteerd.

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

1 Reactie

  1. Het was heerlijk. Een lichte maaltijd met veel smaak. Dank je wel👍

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*