Oosterse gevulde omelet, een supersnel en lekker vegetarisch gerecht. Dit ei-gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel als je een beetje snel snijdt. Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke doordeweekse dag. Een ideaal gerecht om restjes groente op te maken uit je koelkast.
Dit recept is voor 1 omelet. Wil je het voor 2 personen of meer maken? Verdubbel dan de ingrediënten, de hoeveelheid van de groenten komt bij dit snelle recept niet zo nauw. De basis is een lekkere dikke omelet, goed gevuld met verschillende groenten en daaroverheen een ketjapsaus. Onderaan de receptenkaart vind je een kookvideo waarin je precies kunt zien hoe ik deze gevulde omelet maak.
Oosterse gevulde omelet
Dit recept voor Oosterse gevulde omelet is ook erg handig om restjes uit de koelkast op te maken. Heb je naast courgette en champignons bijvoorbeeld nog wat rode paprika of wortel over die op moeten? Voeg deze dan gerust toe. Snijd ze wel ongeveer even groot als de rest van de groenten dan is alles gelijktijdig gaar.
De ketjapsaus is een grote smaakmaker bij deze omelet. Maar vergeet ook de lekkere toppings niet. Gebakken uitjes, verse kruiden, fijngehakte pinda’s of een drizzle crispy chili olie maken deze omelet nog lekkerder.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Oosterse gevulde omelet
1
omelet10
minuten10
minuten20
minutenEen makkelijke en snelle lunch of lichte avondmaaltijd, een Oosterse gevulde omelet. Een omelet met champignons, courgette en een lekkere ketjapsaus. Garneer met gebakken uitjes, verse kruiden en eventueel een drizzle crispy chili olie.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2-3 eieren
halve courgette, in blokjes gesneden
6 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
halve tot hele eetlepel zoete chilisaus
1 bosui, in ringetjes gesneden
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
sambal badjak + oelek naar smaak
optioneel: verse koriander en chili vlokken
extra: kroepoek en chilisaus naar smaak
1-2 eetlepels olie
BEREIDING
- Snijd een halve courgette in kleine blokjes 6 champignons in stukjes en 1 bosui in ringetjes. Kluts 2 tot 3 eieren.
- Verhit een halve eetlepel olie in een wok. Bak de champignons en de courgette aan tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens 1theelepel sesamolie, een halve tot hele eetlepel chilisaus, sambal oelek en sambal badjak naar smaak en 1 eetlepel ketjap manis toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
- Zet de groenten even apart en bak ondertussen in een andere pan de omelet in een 1 eetlepel olie.
- Leg de omelet op een bord en schep de groenten erop. Bestrooi met ringetjes bosui en vouw de omelet dicht.
- Garneer de omelet met nog meer bosui, sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Voor wat extra pit strooi je er nog wat chili vlokken overheen. Serveer er kroepoek en extra chilisaus bij.