Oosterse gevulde omelet, een supersnel en lekker (vegetarisch) gerecht. Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel (als je een beetje snel snijdt). Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke dag. En wil je er toch graag vlees bij, bak dan wat stukjes kip mee.
Dit recept is voor één persoon. Wil je het voor twee personen of meer maken? Verdubbel dan de groenten en neem van de rest van de ingrediënten ietsjes meer dan het basisrecept aangeeft. Proef altijd vooraf of de smaak naar wens is. Klopt het nog niet? Voeg dan naar smaak nog iets uit de ingrediëntenlijst toe.
Oosterse gevulde omelet
Deze Oosterse gevulde omelet is ook erg handig om restjes uit de koelkast op te maken. Heb je naast courgette en champignons bijvoorbeeld nog wat rode paprika of wortel over die op moeten? Voeg deze dan gerust toe. Snijd ze wel ongeveer even groot als de rest van de groenten dan is alles gelijktijdig gaar. Onderaan de receptenkaart vind je een kookvideo waarin je precies kunt zien hoe ik deze gevulde omelet maak.
Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.
Oosterse gevulde omelet
1
omelet10
minutes10
minutes20
minutesEen makkelijke en snelle lunch of lichte avondmaaltijd, een Oosterse gevulde omelet. Een omelet met champignons en courgette en een lekkere ketjapsaus.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
2-3 eieren
halve courgette, in blokjes gesneden
6 kastanjechampignons, in stukjes gesneden
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel ketjap manis
halve tot hele eetlepel zoete chilisaus
1 bosui, in ringetjes gesneden
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes
sambal badjak + oelek naar smaak
optioneel: verse koriander en chiliflakes
extra: kroepoek en chilisaus naar smaak
1-2 eetlepels olie
BEREIDING
- Snijd een halve courgette in kleine blokjes 6 champignons in stukjes en 1 bosui in ringetjes. Kluts 2 tot 3 eieren.
- Verhit een halve eetlepel olie in een wok. Bak de champignons en de courgette aan tot ze zacht zijn.
- Voeg vervolgens 1theelepel sesamolie, een halve tot hele eetlepel chilisaus, sambal oelek en sambal badjak naar smaak en 1 eetlepel ketjap toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
- Zet de groenten even apart en bak ondertussen in een andere pan de omelet in en 1 eetlepel olie.
- Leg de omelet op een bord en schep de groenten erop. Bestrooi met ringetjes bosui en vouw de omelet dicht.
- Garneer de omelet met nog meer bosui, sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Voor wat extra pit strooi je er nog wat chiliflakes overheen. Serveer er kroepoek en extra chilisaus bij.
BEKIJK DE VIDEO
Gerelateerde recepten en artikelen
- Tahoe (tofu) omelet
- 5 x Indische gerechten met ei
- Lekkere alternatieven voor vlees
- Kippensoep met Chinese kool en gember
- Dumplingsoep
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.