Eetspiratie » Oosterse gevulde omelet
Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet, een supersnel en lekker (vegetarisch) gerecht. Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel (als je een beetje snel snijdt). Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke dag. En wil je er toch graag vlees bij, bak dan wat stukjes kip mee.

Dit recept is voor één persoon. Wil je het voor twee personen of meer maken? Verdubbel dan de groenten en neem van de rest van de ingrediënten ietsjes meer dan het basisrecept aangeeft. Proef altijd vooraf of de smaak naar wens is. Klopt het nog niet? Voeg dan naar smaak nog iets uit de ingrediëntenlijst toe.

Oosterse gevulde omelet

Deze Oosterse gevulde omelet is ook erg handig om restjes uit de koelkast op te maken. Heb je naast courgette en champignons bijvoorbeeld nog wat rode paprika of wortel over die op moeten? Voeg deze dan gerust toe. Snijd ze wel ongeveer even groot als de rest van de groenten dan is alles gelijktijdig gaar. Onderaan de receptenkaart vind je een kookvideo waarin je precies kunt zien hoe ik deze gevulde omelet maak.

Wil je dit recept bewaren? Pin dan de onderstaande afbeelding op jouw Pinterest borden.
Lees verder onder de afbeelding.

Oosterse gevulde omelet
Bewaar dit recept op één van jouw Pinterest borden.
Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet

0 van 0 stemmen
Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Keuken: OostersNiveau: makkelijk
Porties

1

omelet
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Ben je op zoek naar een snel (vegetarisch) Oosters gerecht? Zoek niet verder! Maak dan deze Oosterse gevulde omelet. Snel, simpel en no-waste!

Kook modus

Als je de kookmodus aanzet, dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 2 tot 3 2 tot 3 eieren

  • halve halve courgette

  • 6 6 kastanje champignons

  • 1 theelepel 1 sesamolie

  • 1 eetlepel 1 ketjap manis

  • 0,5 – 1 eetlepel 0,5 – 1 zoete chilisaus

  • 1 1 bosui

  • 1 theelepel 1 (geroosterde)sesamzaadjes

  • sambal badjak + oelek naar smaak

  • optioneel: verse koriander en chiliflakes

  • extra: kroepoek en chilisaus naar smaak

  • scheutje (rijst)olie om in te bakken

Bereiding:

  • Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in stukjes en de bosui in ringetjes. Kluts de eieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de champignons en de courgette aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de sesamolie, chilisaus, sambals en ketjap toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
  • Zet de groenten apart en bak ondertussen de omelet in en scheutje olie.
  • Leg de omelet op een bord en schep de groenten erop. Bestrooi met ringetjes bosui en vouw de omelet dicht.
  • Garneer de omelet met nog meer bosui, sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Voor wat extra pit strooi je er nog wat chiliflakes overheen. Serveer er kroepoek en extra chilisaus bij.

Bekijk de video

Deze recepten / artikelen vind je misschien ook interessant:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via info@eetspiratie.nl

RECEPT OF WEBSITE BEWAREN

Wil je de website van Eetspiratie of een recept/artikel bewaren op jouw telefoon, tablet of computer? Hoe je dat doet lees je via de links hieronder:

Iphone of Ipad
Android (telefoon / tablet)
Populaire browsers in Windows (computer / laptop)