Oosterse gevulde omelet

Oosterse gevulde omelet

Op zoek naar een supersnel en lekker (vegetarisch) gerecht? Maak dan deze Oosterse gevulde omelet. Dit gerecht staat binnen een kwartiertje op tafel (als je een beetje snel snijdt dan!). Het kan ook doorgaan voor een lichte avondmaaltijd op een drukke dag. En wil je er toch graag vlees bij, bak dan wat stukjes kip mee.

Dit recept is voor één persoon. Wil je het voor 2 personen of meer maken? Verdubbel dan de groenten en neem van de rest van de ingrediënten ietsjes meer dan het basisrecept aangeeft. Proef altijd vooraf of de smaak naar wens is. Klopt het nog niet? Voeg dan naar smaak nog iets uit de ingrediëntenlijst toe.

Deze Oosterse gevulde omelet is ook erg handig om restjes uit de koelkast op te maken. Heb je naast courgette en champignons bijvoorbeeld nog wat rode paprika of wortel over die op moeten? Voeg deze dan gerust toe. Snijd ze wel ongeveer even groot als de rest van de groenten dan is alles gelijktijdig gaar.

Oosterse gevulde omelet

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Budget, Indo food, Oosterse receptenKeuken: OostersMoeilijkheidsgraad: makkelijk
Porties

1

omelet
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Ben je op zoek naar een snel (vegetarisch) Oosters gerecht? Zoek niet verder! Maak dan deze Oosterse gevulde omelet. Snel,simpel en no-waste!

Ingrediënten

  • 2 tot 3 eieren

  • halve courgette

  • 6 kastanje champignons

  • 1 theelepel sesamolie

  • 1 eetlepel ketjap manis

  • 0,5 – 1 eetlepel zoete chilisaus

  • 1 bosui

  • 1 theelepel (geroosterde)sesamzaadjes

  • sambal badjak + oelek naar smaak

  • optioneel: verse koriander en chiliflakes

  • extra: kroepoek en chilisaus naar smaak

  • scheutje (rijst)olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Snijd de courgette in kleine blokjes en de champignons in stukjes en de bosui in ringetjes. Kluts de eieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Bak de champignons en de courgette aan tot ze zacht zijn.
  • Voeg vervolgens de sesamolie, chilisaus, sambals en ketjap toe. Breng op smaak met zout en peper en schep alles goed om.
  • Zet de groenten apart en bak ondertussen de omelet in en scheutje olie.
  • Leg de omelet op een bord en schep de groenten erop. Bestrooi met ringetjes bosui en vouw de omelet dicht.
  • Garneer de omelet met nog meer bosui, sesamzaadjes en eventueel verse koriander. Voor wat extra pit strooi je er nog wat chiliflakes overheen. Serveer er kroepoek en extra chilisaus bij.

Bekijk de video

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @eetspiratie.nl op Instagram met de hashtag #Eetspiratie

Vind je dit recept lekker?

Volg @Eetspiratie op Pinterest

Deel jouw resultaat ook met anderen…

Like us on Facebook

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Het printen van recepten is niet milieuvriendelijk, daarom biedt Eetspiratie op de website geen mogelijkheid om te printen. Je bent altijd welkom om het recept op de website te bekijken.

1 Reactie

  1. Het was heerlijk. Een lichte maaltijd met veel smaak. Dank je wel👍

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*