Indische omelet

Indische omelet

Deze Indische omelet had ik binnen een kwartiertje op tafel staan. Ik was bezig met een artikel over dressings (kijk hier) en had een lekkere dressing met ketjap gemaakt. Die dressing wilde ik meteen gebruiken en bedacht deze omelet voor de lunch. Ik heb het ‘Indische’ omelet genoemd, dat komt mede door de ketjap. Verder gebruik ik voor deze omelet nog een paar simpele groenten die je meestal wel in huis hebt. Geen ingewikkeld recept dus!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 2 tot 3 eieren
  • sambal oelek (voor de dressing en om de omelet mee te besmeren)
  • schijfjes komkommer
  • halve rode peper
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels ketjap (lees hier welke ketjap ik gebruik)
  • theelepel pindakaas (ook te vervangen voor een willekeurige notenpasta)
  • sap van een halve citroen
  • gebakken uitjes
  • optioneel: vers gehakte koriander. selderij of geblancheerde taugé
  • scheutje olie om in te bakken
  • snufje zout en versgemalen zwarte peper

Hoe maak je het?

Kluts de eieren en verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Bak van de eieren een omelet en ga ondertussen de groenten snijden. Snijd de komkommer in plakjes, de bosui en de rode peper in ringetjes en hak de koriander of selderij fijn.

Maak de dressing in een kommetje of potje en meng de ketjap met pindakaas, sambal oelek (naar smaak) en het sap van een citroen. Zet de dressing even apart tot gebruik.

Leg de omelet op een bord en besmeer deze met sambal oelek. Beleg de omelet met plakjes komkommer en bestrooi met ringetjes bosui, rode peper en gebakken uitjes. Zelf vind ik het erg lekker om er vers gehakte koriander op te doen maar dit kun je ook weglaten. Taugé is ook erg lekker op deze omelet.

Drizzle er een aantal eetlepels van de ketjap dressing overheen en je omelet is klaar. Je kunt op deze omelet allerlei groenten gebruiken. denk aan broccoli, wortel en radijs. Heb je nog wat dressing over, bewaar deze dan in de koelkast. In een potje is het zeker een paar dagen houdbaar.

Indisch ei

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*