Eetspiratie » Indische omelet
Indische omelet

Indische omelet

Indische omelet, een makkelijk gerecht wat snel op tafel staat. Vaak sta je voor het maken van Indische gerechten uren in de keuken. Bij dit gerecht ben je binnen een kwartiertje klaar. Deze lekkere omelet met ketjapsaus is een ideale lunch of snelle avondmaaltijd. Serveer er eventueel rijst en/of een salade bij. Een handig recept om toe te voegen aan je kookrepertoire.

Dit Indische ei-gerecht is vegetarisch want er wordt geen trassi (gefermenteerde garnalenpasta) in gebruikt. Je kunt van dit recept ook een veganistische variant maken, dus een vegan Indische omelet. Hiervoor gebruik je een vegan omelet mix die je tegenwoordig ook gewoon in de grotere supermarkten kunt kopen. De basis van die mix bestaat voornamelijk uit kikkererwtenmeel. Met een snufje kala namak (zwart zout) geef je de omelet een echte ei smaak.

Indische omelet

Een omelet bakken kan ‘bijna’ iedereen wel. Bij dit gerecht gaat het om de toppings. Knapperige groenten als komkommer, ringetjes bosui en reepjes paprika passen hier perfect bij. Hierover komt een lekkere dressing van pindakaas en ketjap manis. Je maakt de omelet af met verse kruiden als je dat lekker vindt. Voor een beetje crunch voeg je gebakken uitjes of fijngehakte pinda’s toe.

Kijk hier voor meer Indische recepten met ei zoals sambal goreng telor of ketjap telor.

Indische omelet

Indische omelet

Recept van Simone | Eetspiratie
4.7 van 3 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

2

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

5

minuten
Total time

15

minuten

Een simpele omelet tover je met een een paar lekkere toppings om tot een lekker Indisch gerecht.

Kook modus

Als de kookmodus aanstaat dan valt je scherm niet uit tijdens het koken.

Ingrediënten:

  • 4 eieren (of omelet mix)

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • 1 theelepel sambal oelek

  • 1 theelepel pindakaas

  • 2 eetlepels citroensap

  • kwart van een komkommer

  • halve rode paprika

  • 1 bosui (het groene gedeelte)

  • verse kruiden naar smaak

  • halve eetlepel olie per omelet

  • optioneel: gebakken uitjes en/of geroosterde pinda’s

Bereiding:

  • Maak een saus van de ketjap manis, citroensap, pindakaas en sambal oelek. Zet dit apart.
  • Kluts de eieren in een kom of maak de omelet mix zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak er twee een grote omeletten van.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes, de bosui in ringetjes en de paprika in reepjes. Hak eventueel de verse kruiden en pinda’s fijn.
  • Schuif de omelet op een bord en verdeel de plakjes komkommer en reepjes paprika erover. Besprenkel de omeletten royaal met de dressing en bestrooi met ringetjes bosui. Garneer met verse kruiden en gebakken uitjes en/of fijngehakte pinda’s.
  • Overgebleven dressing kun je een paar dagen bewaren in de koelkast. Deze dressing is ook lekker bij andere salades of ook geschikt als dip.

Deze recepten / artikelen wil je niet missen:

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.