Tahoe (tofu) omelet, een goed gevulde omelet met een lekkere dressing en knapperige groene topping. Ben je nog niet zo bekend met het product tahoe (of tofu)? Dan is dit een lekker beginnersrecept. Deze eiwitrijke omelet is lekker, vullend en heel makkelijk te maken. Een stevige lunch of lichte avondmaaltijd.
In dit artikel zie je de termen ‘tahoe’ en ‘tofu’ voorbij komen. Ik gebruik zelf bij Indische en Indonesische recepten de term tahoe zoals ik dat van thuis uit gewend ben. De Chinese benaming voor dit soja product is tofu. In de supermarkten wordt het verkocht onder de naam tofu en dat is ook wat de meeste mensen kennen. Dus voor de duidelijkheid, het is hetzelfde product. In dit artikel vind je alle informatie die je wilt weten over tahoe/tofu. Omdat dit geen specifiek Indisch of Indonesisch recept is, noem ik het in dit artikel tofu.
Tofu omelet
Tahu telor (dit is de Indonesische schrijfwijze) is een snel en simpel gerecht. Zelf vind ik het ideaal als lunch. Maar het is ook een prima maaltijd als je snel iets op tafel wilt zetten én gezond wilt eten. Serveer bij de omelet een lekkere saus of dressing. Dit kan een pindadressing, crispy chili olie of sriracha mayonaise zijn. Kies de saus die jij het lekkerst vindt. Top de omelet met verse kruiden, ringetjes bosui en knapperige taugé.
Het eerste dat je doet is het laten uitlekken of persen van de tofu. Terwijl de tahoe uitlekt maak bereid je de rest van de ingrediënten voor. Het vocht uit een blok tofu persen kan op verschillende manieren. Je kunt er iets zwaars op zetten of je gebruikt een speciale tofu pers. In dit artikel kun je lezen hoe je het beste vocht uit een blok tofu kunt persen.
Tofu omelet
1
omelet15
minuten10
minuten25
minutenEen heerlijk vullend, eiwitrijk en gezond gerecht, de tofu omelet. Serveer de omelet met een heerlijke dressing en een topping van verse kruiden, ringetjes bosui en knapperige taugé.
Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.
INGREDIËNTEN
180 – 200 gram tofu, uitgelekt
2 eieren, geklutst
1 teen knoflook, fijngehakt
kwart van een komkommer, in reepjes gesneden
1 bosui, in ringetjes
1 handje schoongemaakte taugé
verse kruiden: koriander/selderij fijngehakt
1 eetlepel olie
een dressing naar wens: crispy chili olie/sriracha/pindadressing
topping: gebakken uitjes/geroosterde pinda’s
BEREIDING
- Laat de tofu uitlekken en pers het vocht eruit. Het snelst gaat dit door er iets zwaars op te zetten of een speciale tofu pers te gebruiken. Na 15 minuten is het meeste vocht eruit en kun je het verder gaan verwerken.
- Prak in een kom de tofu fijn met een vork. Voeg hieraan twee geklutste eieren toe, 1 teen fijngehakte knoflook en een snufje zout en peper.
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Laat dit op een zacht vuur rustig bakken en stollen. Heb vooral geduld, het kan ongeveer 5 tot 7 minuten duren.
- De omelet heeft even de tijd nodig om stevig te worden. Hij moet aan de onderkant goed bruin en stevig zijn voordat je hem gaat omdraaien. Omdraaien kun je eventueel doen met behulp van een deksel. Bak de omelet 5 minuten aan de andere kant.
- Snijd een kwart van een komkommer in reepjes, maak een handje taugé schoon en spoel deze even af onder de warme kraan. Snijd de bosui in ringetjes.
- Leg de gare omelet op een bord. Besprenkel deze royaal met een dressing naar keuze. Verdeel de reepjes komkommer, taugé en bosui erboven en garneer eventueel met gebakken uitjes of geroosterde pinda’s.
AANTEKENINGEN
- Liever een omelet zonder tofu? Klik dan hier voor het recept van een Indische omelet.
Gerelateerde recepten en artikelen
- Frietje tempeh
- Hoe maak je taugé schoon
- Krokant gebakken tofu
- Indische omelet
- Vegan mung dal omelet – een eiwitrijk gerecht van gele mungbonen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.