Schuimomelet, een dikke fluffy omelet van opgeklopt eiwit. Dit is echt een luxe zondagsontbijtje of een lekkere lunch. Als je van omelet houdt dan is deze variant echt iets voor jou. Het is wel iets meer werk om het dan maken dan de ‘standaard’ omelet. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt gekregen dan staat dit gerecht binnen no time op tafel.
Het is altijd fijn om verschillende ei gerechten in je kookrepertoire te hebben. Eieren zijn ideaal voor bij het ontbijt, lunch en avondeten. Op Eetspiratie zijn verschillende recepten met ei te vinden. Van een Indische omelet tot een Oosterse gevulde omelet, ketjap eitjes (telor ketjap) en zelfs veganistisch ei van tofu.
Schuimomelet
Om de omelet fluffy te maken heb je schuim nodig. Je gaat dus eerst de eieren splitsen. Het belangrijkst is om de kom die je wilt gaan gebruiken om het eiwit in op te kloppen eerst goed schoonmaakt (ontvet). Zo wordt het eiwit stijf. Maak de kom eventueel eerst schoon met een beetje citroensap. Het kloppen kun je doen met een garde of lekker makkelijk met een mixer. Kun je de kom met het opgeklopte schuim boven je hoofd houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het klaar. Het eigeel spatel je er voorzichtig doorheen, dus niet roeren anders gaat de luchtigheid eruit.
Breng de schuimomelet op smaak met zout en peper. Voeg eventueel geraspte Parmezaanse kaas of feta toe als je dat lekker vindt. Een snufje knoflookzout of chilivlokken zijn ook een lekkere toevoeging.
Gerelateerde recepten en artikelen
Reageren?
Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl
Delen?
Meer informatie hierover lees je in dit artikel.