Schuimomelet

Schuimomelet

Een eitje kan altijd! Maar wil je wel een iets anders dan een hardgekookt eitje, een spiegelei of een omelet? Maak dan een schuimomelet. Dit is het ideale ontbijt voor in het weekend!

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren gesplitst
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • snufje zout en vers gemalen zwarte peper
  • bieslook of peterselie om mee te garneren

Hoe maak je het?

Splits de eieren en klop de eiwitten stijf in een schone vetvrije kom. Kluts het eigeel met een vork en voeg een snufje zout en peper toe. Als de eiwitten stijf zijn en pieken vormen spatel je het eigeel er doorheen.

Verhit wat olie of roomboter in een koekenpan en giet het mengsel in de pan, spreid het uit met een spatel. Laat dit op zacht vuur staan en plaats er een deksel op zodat de omelet goed gaar wordt. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Als de onderkant bruin is (til een stukje op met een spatel om even te spieken) vouw je hem met de spatel dubbel. Je klapt de omelet eigenlijk naar een kant. Laat de omelet nog even zachtjes doorgaren. Schep hem nu voorzichtig op een bord en rasp er nog wat Parmezaanse kaas overheen en garneer met wat verse groene kruiden.

Een schuimomelet maken is echt niet moeilijk. Als je eiwitten goed stijf geklopt zijn en je de omelet op een zacht vuurtje laat garen dan kan er niks mis gaan.

Schuimomelet

Print Friendly, PDF & Email

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN OF PRINTEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.
LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE
blank
Als je op het symbool van het printertje hierboven klikt, kun je dit artikel printen. Of lees voor meer info:
HOE KAN IK DIT ARTIKEL PRINTEN?
blank

Laat je een berichtje achter?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Vanwege de AVG 2018 is Eetspiratie verplicht toestemming te vragen voor het plaatsen van jouw bericht.

*

*