Eetspiratie » Schuimomelet
Schuimomelet

Schuimomelet

Schuimomelet, een dikke fluffy omelet van opgeklopt eiwit. Dit is echt een luxe zondagsontbijtje of een lekkere lunch. Als je van omelet houdt dan is deze variant echt iets voor jou. Het is wel iets meer werk om het dan maken dan de ‘standaard’ omelet. Maar als je er eenmaal handigheid in hebt gekregen dan staat dit gerecht binnen no time op tafel.

Het is altijd fijn om verschillende ei gerechten in je kookrepertoire te hebben. Eieren zijn ideaal voor bij het ontbijt, lunch en avondeten. Op Eetspiratie zijn verschillende recepten met ei te vinden. Van een Indische omelet tot een Oosterse gevulde omelet, ketjap eitjes (telor ketjap) en zelfs veganistisch ei van tofu.

Schuimomelet

Om de omelet fluffy te maken heb je schuim nodig. Je gaat dus eerst de eieren splitsen. Het belangrijkst is om de kom die je wilt gaan gebruiken om het eiwit in op te kloppen eerst goed schoonmaakt (ontvet). Zo wordt het eiwit stijf. Maak de kom eventueel eerst schoon met een beetje citroensap. Het kloppen kun je doen met een garde of lekker makkelijk met een mixer. Kun je de kom met het opgeklopte schuim boven je hoofd houden zonder dat het eiwit eruit valt? Dan is het klaar. Het eigeel spatel je er voorzichtig doorheen, dus niet roeren anders gaat de luchtigheid eruit.

Breng de schuimomelet op smaak met zout en peper. Voeg eventueel geraspte Parmezaanse kaas of feta toe als je dat lekker vindt. Een snufje knoflookzout of chilivlokken zijn ook een lekkere toevoeging.

Schuimomelet

Schuimomelet

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl
3.1 van 10 stemmen
Niveau: makkelijk
Hoeveelheid

1

persoon
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Met maar een paar ingrediënten maak je een heerlijke schuimomelet.

Kookmodus

Met de kookmodus valt jouw scherm niet uit tijdens het koken. Klik op de slider om de kookmodus uit te schakelen.

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

  • verse kruiden naar wens

  • scheutje olie of een klontje roomboter om in te bakken

BEREIDING

  • Splits de eieren. Klop het eigeel los met een een vork. Het eiwit klop je stijf in een vetvrije schone kom. Doe dit met een garde of met behulp van een keukenmachine.
  • Als het eiwit stijf geklopt is en je de schaal boven je hoofd kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt is het goed! Meng het eigeel er met een spatel voorzichtig doorheen.
  • Verhit een scheutje olie of een klontje roomboter in een grote koekenpan en schenk het mengsel erin. Spreid het uit met een spatel. en laat het langzaam bakken. Plaats een deksel op de pan zodat de omelet ook van binnen gaar wordt.
  • Rasp er Parmezaanse kaas overheen of verkruimel een stukje feta boven de omelet. Til met de spatel de omelet een stukje op en kijk of hij al verkleurd is aan de onderkant.
  • Als hij verkleurd is, vouw je de omelet met de spatel naar een kant. Laat hem nog even zachtjes doorgaren. Schep de schuimomelet daarna voorzichtig op een bord.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas. Bestrooi met verse kruiden en serveer direct.

AANTEKENINGEN

Gerelateerde recepten en artikelen

Reageren?

Heb je een vraag of opmerking? Stuur mij dan een mail via info@eetspiratie.nl

Delen?

Meer informatie hierover lees je in dit artikel.