Eetspiratie » Schuimomelet
Schuimomelet

Schuimomelet

Heb je iets meer tijd om je ontbijt te maken? En wil je een keer iets anders dan een spiegelei, hardgekookt ei of een sop ei (zo noemden wij dat vroeger thuis). Maak dan een schuimomelet! Dit is de meest fluffy omelet die je ooit hebt gezien. Het is een ideaal zondagsontbijtje of ook een prima lunch.

Een schuimomelet past ook goed in een koolhydraatarme leefstijl. Het is handig als je een aantal gerechten met ei hebt waarmee je kunt variëren.

Je kunt de omelet op smaak brengen met (verse of gedroogde) kruiden. Of maak er een pittige omelet van met een snufje paprikapoeder en chili flakes. Je kunt in plaats van Parmezaanse kaas ook verkruimelde fetakaas gebruiken.

Schuimomelet

Recept van Eetspiratie | www.eetspiratie.nl Categorie: Lunch, OntbijtKeuken: WereldkeukenNiveau: Makkelijk
Hoeveelheid

1

personen
Voorbereiding

10

minuten
Kooktijd

10

minuten
Tijd totaal

20

minuten

Met maar een paar ingrediënten maak je een heerlijke schuimomelet.

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

  • 1 snufje zout

  • 1 snufje peper

  • verse kruiden naar wens

  • scheutje olie of een klontje roomboter om in te bakken

Hoe maak je het?

  • Splits de eieren. Klop het eigeel los met een een vork. Het eiwit klop je stijf in een vetvrije schone kom. Doe dit met een garde of met behulp van een keukenmachine.
  • Als het eiwit stijf geklopt is en je de schaal boven je hoofd kunt houden zonder dat het eiwit eruit valt is het goed! Meng het eigeel er met een spatel voorzichtig doorheen.
  • Verhit een scheutje olie of een klontje roomboter in een grote koekenpan en schenk het mengsel erin. Spreid het uit met een spatel. en laat het langzaam bakken. Plaats een deksel op de pan zodat de omelet ook van binnen gaar wordt.
  • Rasp er Parmezaanse kaas overheen of verkruimel een stukje feta boven de omelet. Til met de spatel de omelet een stukje op en kijk of hij al verkleurd is aan de onderkant.
  • Als hij verkleurd is, vouw je de omelet met de spatel naar een kant. Laat hem nog even zachtjes doorgaren. Schep de schuimomelet daarna voorzichtig op een bord.
  • Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas. Bestrooi met verse kruiden en serveer direct.

Aantekeningen

Schuimomelet
Schuimomelet

Deze recepten / artikelen mag je niet missen:

REAGEREN?

Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via

info@eetspiratie.nl

WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?

Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.

LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE