Ajam paniki, een van de lievelingsgerechten van mijn moeder. Een Indisch kipgerecht wat én snel klaar is én geen ingrediëntenlijst heeft van 3 pagina’s, je hebt hem gevonden! Natuurlijk kun je dit recept zo uitgebreid maken als je zelf wilt, maar ik heb geleerd van mijn moeder dat je met weinig ingrediënten ook een lekker gerecht op tafel kunt zetten. Dit ajam paniki recept is daar een heel goed voorbeeld van.
Iedere familie heeft zijn eigen recept of manier om dit gerecht te maken. Ik heb versies gezien met ananas, champignons en tomatenblokjes, misschien smaakt het lekker maar al die extra toevoegingen zijn niet aan mij besteed. Ik houd het net als mijn moeder lekker simpel.
Pittige kip in kokosmelk (ajam paniki)
De ajam paniki die ik ken is mooi geel/rood van kleur en lijkt qua smaak een beetje op een curry. Dit Indische gerecht mag best flink wat pit hebben. Pit krijg je niet alleen van sambal maar ook van gember. Pas de hoeveelheden aan naar eigen smaak en bepaal zelf hoe pittig je gerecht wordt.
Voor dit gerecht kun je verschillende delen van de kip gebruiken. Drumsticks, kippendijen of kipfilet zijn prima voor dit recept. Je zou het zelfs ook kunnen maken met vegetarische kipstukjes of tahoe/tofu. Kijk wat je lekker vindt en in huis hebt.
Deze recepten / artikelen mag je niet missen:
REAGEREN?
Heb je een vraag of opmerking over een recept of wil je iets anders kwijt? Stuur mij dan een berichtje via
WIL JE DIT ARTIKEL DELEN?
Via de social media knoppen op deze pagina mag je dit recept / artikel delen op jouw eigen social media kanalen. Gebruik altijd een werkende link naar dit artikel en vermeld de bron: Eetspiratie.LEES HIER MEER OVER HET DELEN OF KOPIËREN VAN RECEPTEN / ARTIKELEN VAN EETSPIRATIE